Μπάγερν - Ρεάλ 76-80: «Επτάψυχος» Λάσο, απίθανος Γιαμπουσέλε (vid)

Μπάγερν - Ρεάλ 76-80: «Επτάψυχος» Λάσο, απίθανος Γιαμπουσέλε (vid)
Η Ρεάλ Μαδρίτης (6-2) πήρε το θρίλερ στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν (3-5) με σκορ 80-76 με τον Ζέρσον Γιαμπουσέλε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ντέρμπι κανονικό στο Μόναχο! Και η αλήθεια είναι πως όσα έγιναν στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα, μικρή σημασία έχουν. Ναι, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να προηγηθεί με +12 (39-27) στη 2η περίοδο. Η Μπάγερν Μονάχου γύρισε στο ματς και το έκανε ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Λίγο προτού ο χρόνος «σπάσει» το όριο των πέντε λεπτών, άρχισε μία απίστευτη εναλλαγή στο προβάδισμα. Ο Λούτσιτς με μία βολή, από τεχνική που δέχτηκε ο Πουαριέ και ένα δίποντο του Ντεσόν Τόμας, έφεραν την Μπάγερν στο 68-66.

Ο Γιαμπουσέλε (21π.) απάντησε με τρίποντο για το προσπέρασμα (69-68). Και στην αμέσως επόμενη φάση ο Κόρεϊ Ουόλντεν, με δίποντο, έφερε ξανά την Μπάγερν μπροστά με την ελάχιστη διαφορά (70-69).

Ο Έντι Ταβάρες χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ (σε μία εξαιρετικά αυστηρή απόφαση), χειροκρότησε τους διαιτητές και χρεώθηκε με τεχνική ποινή, η οποία ήταν και το 5ο φάουλ του.

Ο Λούτσιτς δεν αστόχησε στο... δώρο της βολής για το 71-69.

Η Ρεάλ δεν βρήκε τη λύση, χάνοντας επίσης με 5ο φάουλ τον Πουαριέ και στην εξέλιξη ο Ρούμπιτ, ο κορυφαίος της Μπάγερν με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, έγραψε το 72-69.

Ο Γιαμπουσέλε συνέχισε το... βιολί του με τρίποντο για το 73-72, με τον Κόρεϊ Ουόλντεν να απαντάει με το ίδιο νόμισμα (76-72).

Με 1:50 στο ρολόι, ο Ερτέλ βρέθηκε στη γραμμή των βολών, κάνοντας το 2/2 για το 76-74. Και το κλέψιμο του Γιουλ για το λέι απ του Κοζέρ έφερε εκ νέου το ματς στην ισοπαλία (76-76).

Ο Ντεσόν Τόμας αστόχησε στα 40 δεύτερα πριν το τέλος και ο Γιαμπουσέλε κέρδισε φάουλ για βολές. Μέτρησε 2/2 και η Ρεάλ πήρε ξανά κεφάλι (78-76).

Στην τελευταία κρίσιμη επίθεση της Μπάγερν, ο Λούτσιτς δίστασε να εκτελέσει, έκανε την πάσα προς τον Ρούμπιτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Κατοχή στη Ρεάλ.

Η Μπάγερν δεν είχε άλλη λύση. Έκανε φάουλ, με 6.8 δεύτερα στο ρολόι, στον πλέον... σεσημασμένο στις ελεύθερες βολές. Ο Σέρχιο Γιουλ είπε «ευχαριστώ», πέτυχε 2/2 (80-76) και το μόνο που έγινε στον χρόνο που απέμενε ήταν η τελευταία ανολοκλήρωτη προσπάθεια της Μπάγερν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο λάθος του Λούτσιτς και ενώ η Μπάγερν ήταν πίσω στο σκορ με 78-76.

Ο ΜVP: Ο Ζέρσον Γιαμπουσέλε με 21 πόντους, 5/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 2/2 βολές, μαζί με 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 28:35.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λούτσιτς δεν ήταν ο χειρότερος της Μπάγερν, αλλά το λάθος του στην κρίσιμη επίθεση της Μπάγερν στο φινάλε, έκρινε ουσιαστικά το ματς.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Πριν αποβληθεί με πέντε φάουλ ο Πουαριέ είχε 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις 8 λάθη η Μπάγερν σε ένα τόσο κλειστό ματς, και τα συνολικά 18επιθετικά ριμπάουντ των δυο ομάδων (8 η Μπάγερν, 10 η Ρεάλ).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το «κρύο αίμα» του Γιαμπουσέλε στα τελευταία λεπτά, ειδικά το τρίποντο του όταν η Μπάγερν είχε φύγει με διαφορά 4 πόντων (73-69).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ διαθέτει την ποιότητα να κερδίζει ακόμη και τα ματς που φαίνονται χαμένα. Πίστωση στην Μπάγερν που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 32-43, 58-60, 76-80

Μπάγερν - Ρεάλ

Μπάγερν - Ρεάλ

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.