Μπαρτζώκας: «Μου έδωσε αισιοδοξία το -3 του ημιχρόνου, θα χρειαστεί χρόνο ο Έισι»

Μπαρτζώκας: «Μου έδωσε αισιοδοξία το -3 του ημιχρόνου, θα χρειαστεί χρόνο ο Έισι»

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Μου έδωσε αισιοδοξία το -3 του ημιχρόνου, θα χρειαστεί χρόνο ο Έισι»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό πως ήταν θετική για την ομάδα του η μικρή διαφορά του ημιχρόνου, ενώ αναφέρθηκε και στην μεταγραφή του Κουίνσι Έισι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός, έπειτα από το ματς με τη Μονακό στο ΣΕΦ που έστειλε τους Πειραιώτες στο 6-2: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε να είναι. Ξέραμε ότι η Μονακό είναι πολύ δυνατή ομάδα κι ότι επιτίθεται γρήγορα στις επιθέσεις της. Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε από νωρίς άμυνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε αυτό. Η επίθεση μας ήταν λίγο φτωχή. Γι' αυτό τους δώσαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και σκόραραν 27 πόντους στο δεκάλεπτο. Μετά η άμυνα μας ήταν σταθερή. Πήραμε αυτοπεποίθηση από αυτό. Όταν διαβάζαμε σωστά όσα μας έδινε η άμυνα τους, κερδίσαμε εύκολα με 20 πόντους. Σε ένα κακό βράδυ από πλευράς σουτ, με λιγότερο από 30% στο τρίποντο εντός έδρας και πολλά ελεύθερα σουτ αλλά και χαμένες βολές. Το θέμα είναι ότι κερδίσαμε. Η Μονακό είναι ταλαντούχα ομάδα φέτος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο μας. Ζεστή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ απόψε, όπως σε κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κρατήσουμε τον κόσμο στο ΣΕΦ και να κάνουμε περισσότερους να έρθουν».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Στο δεύτερο δεκάλεπτο δώσαμε μόνο 11 πόντους στον αντίπαλο επί της ουσίας. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να κλείσουμε την ρακέτα. Στην Μονακό αρέσει το ένας εναντίον ενός, επομένως έπρεπε να κλείσουμε την ρακέτα ώστε να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν πάσες. Τους κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ μέσα απ' την ρακέτα, είχαμε καλές περιστροφές και το ότι ήμασταν μόνο 3 πόντους πίσω στο ημίχρονο μου έδωσε αισιοδοξία. Δεν υπήρχε περίπτωση να σουτάρουμε χειρότερα καθώς κι έπρεπε να συνεχίζαμε με την ίδια συγκέντρωση και κατεύθυνση στην άμυνα».

Για το πρόγραμμα και τα πολλά εντός: «Το πρόγραμμα είναι έτσι, πολλές ομάδες είχαν αρκετά εντός στην αρχή κι άλλες αρκετά εκτός. Από την μια μπορεί να πει κανείς ότι είναι παγίδα, κάποια ματς ήταν εναντίον πολύ δύσκολων αντιπάλων. Και στα δύο εκτός όμως νομίζω ότι δείξαμε τις δυνατότητες μας. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκεφτόμαστε, κάθε παιχνίδι είναι μια ξεχωριστή ιστορία και προσέγγιση. Πρέπει να παίζουμε ομαδικά, όταν το κάνουμε είμαστε δύσκολος αντίπαλος, όπου παίζουμε. Πρέπει να συγκεντρώνεσαι στο παιχνίδι που έχεις μπροστά σου, δεν είναι κλισέ αυτό, έχει αποδειχθεί ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι τώρα έχουμε 3-4 εκτός έδρας παιχνίδια, το μόνο που μετράει είναι το επόμενο, με το Περιστέρι έξω».

Για τον Έισι: «Θα το πω απλά. Εγώ ήθελα τον Κουίνσι Έισι, το συγκεκριμένο όνομα και παίκτη. Αν έπαιζε πλειμέικερ, θα έπαιρνα τον Κουίνσι Έισι σαν πλειμέικερ. Δεν έχει σχέση με τραυματισμούς. Όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα, προσπάθησα να τον πάρω στα μέσα της χρονιάς, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει και μετά πήγε στην Μακάμπι. Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί συνεκτικότητα μέσα στην ομάδα, με τον τρόπο που παίζει κι αμύνεται, είναι πολύ σκληρός και υποστηρικτικός. Αυτά τα ήξερα εδώ και 4-5 χρόνια, μπορεί και παραπάνω. Είχαμε ξανακοιτάξει στην αρχή της χρονιάς την περίπτωση του, αλλά τώρα ήταν η καλή ευκαιρία για μας να τον υπογράψουμε. Προφανώς αυτή η απόφαση έχει και μείον κι αυτά έχουν να κάνουν με τον χρόνο που είναι έξω. Για να είναι σε φόρμα αγώνων, πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα. Αλλά είμαστε μια... winning team αυτή τη στιγμή, δηλαδή δεν είναι ότι η ομάδα μας βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα, ώστε να χρειαζόμαστε άμεσα κάποιον. Είναι ένας παίκτης που παίζει για τη νίκη, είμαστε μια σκληρή ομάδα και θα προσθέσουμε ακόμη έναν παίκτη που είναι ομαδικός, θυσιάζει το παιχνίδι του για τους άλλους κι είμαι χαρούμενος κι αισιόδοξος. Ευχαριστώ και την διοίκηση που έκανε πράξη την μεταγραφή».

Στο τέλος ανέφερε: «Υπάρχουν must-win παιχνίδια που έχουν το "πρέπει" και ο αντίπαλος δεν είναι για να τον κερδίσεις οπωσδήποτε. Σήμερα είχε φοβερή ζέστη και υγρασία μέσα στο γήπεδο. Δεν συνηθίζω να το λέω... Μου θύμιζε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο Σπόρτινγκ, αν θυμάστε. Ήταν Σεπτέμβρης με ζέστη και υγρασία. Έπαιξε σημαντικό ρόλο ο καιρός. Δεν θέλω να φανώ γραφικός. Βέβαια και η πίεση παίζει ρόλο, χάσαμε βολές. Και οι αντίπαλοι έχασαν φάσεις που θα έπρεπε να βάλουν. Ήταν ένα γεγονός».

@Photo credits: INTIME