Ερυθρός Αστέρας: Ο άστοχος Χόλινς αναζητά... εξιλέωση κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Ερυθρός Αστέρας: Ο άστοχος Χόλινς αναζητά... εξιλέωση κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Ερυθρός Αστέρας: Ο άστοχος Χόλινς αναζητά... εξιλέωση κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)
Ο Όστιν Χόλινς πραγματοποιεί νωθρό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, έχοντας μόλις 12/47 σουτ στις έξι εμφανίσεις του στην EuroLeague. Το Gazzetta στέκεται στην «άσφαιρη» εκκίνηση του έμπειρου γκαρντ κι εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να τον προσέξει ιδιαίτερα.

Η μεταγραφή του Όστιν Χόλινς στον Ερυθρό Αστέρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θεωρήθηκε από πολλούς ως η ποιοτικότερη που υλοποίησε ο σύλλογος του Βελιγραδίου.

Λίγο η θετική προϋπηρεσία του στην EuroLeague, λίγο η παραγωγική φάση στην οποία βρισκόταν η καριέρα του γενικότερα και λίγο η ικανότητα του στο περιφερειακό σουτ (ο Ερυθρός Αστέρας είχε μεγάλη ανάγκη να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του έναν καλό σουτέρ) αρκούσαν για να τονώσουν το... hype γύρω από τη συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση.

Ο πρώτος «γεμάτος» μήνας της σεζόν 2021-22 πέρασε κι ο... γνωστός Χόλινς δεν έκανε την εμφάνιση του, πραγματοποιώντας μια μετριότατη εκκίνηση, χωρίς να διακρίνεται.

Φυσικά, δεν αρκούν τα 2.7 ριμπάουντ και οι 1.2 ασίστ που προσφέρει στο σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς για να... σώσουν τον λογαριασμό στο ranking του, ο οποίος είναι «κολλημένο» στην μισή μονάδα! Μια χαμηλότατη επίδοση, η οποία έχει πάντως εξήγηση: Τα 12/47 σουτ εντός πεδιάς αρκούν για να... τσαλακώσουν τη στατιστική απεικόνιση της συνολικά άχρωμης παρουσίας του.

Μόλις 25% εντός πεδιάς, στα 6 πρώτα ματς

Ο 30χρονος swingman είναι αρκετά άστοχος στις πρώτες του εμφανίσεις με τη νέα του ομάδα στην EuroLeague. Με 27.8 στα δίποντα (5/18) και 24.1% στα τρίποντα (7/29), δεν έχει καταφέρει ως τώρα να θεωρηθεί ως πραγματική επιθετική απειλή για τους αντιπάλους.

Ο Χόλινς των 8.2 και 10.4 πόντων κατά μέσο όρο αντίστοιχα πέρσι και πρόπερσι με τη φανέλα της Ζενίτ, φέτος μένει στους 5.7 και σίγουρα οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα θα περίμεναν κάτι σαφώς καλύτερο από αυτό, λόγω της εμπειρίας και της ποιότητας του.

Το πρόβλημα για τους Σέρβους είναι πως πρόκειται για βασική μονάδα, με χρόνο συμμετοχής που προσεγγίζει τα 21 λεπτά. Γι' αυτό άλλωστε κι αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όντας ένας παίκτης με αξιόπιστο περιφερειακό σουτ αλλά και γενικότερα με πάντοτε ουσιώδη επιθετική συνεισφορά στις παλαιότερες ομάδες του στην Γηραιά Ήπειρο.

Λίγο καλύτερα τα πράγματα στην Αδριατική, αλλά...

Στο αντίστοιχο δείγμα αγώνων στην ABA Liga, ο Χόλινς μετρά 6.8 πόντους σε 5 ματς ανά 17 λεπτά δράσης, εκτελώντας με το θετικότατο 61.5% στα δίποντα (8/13), ωστόσο το πρόβλημα από την περίμετρο παραμένει, με μόλις 5 εύστοχα τρίποντα σε 18 προσπάθειες που μεταφράζεται στο... φτωχό 27.8% σε ποσοστιαίες μονάδες. Όλα αυτά κι ενώ μιλάμε για έναν παίκτη που κατά την διετία του στην Ζενίτ είχε 36% πίσω από την άρκτο των 6.75 μέτρων στην Ευρώπη και 39.5% στην VTB. Αντίστοιχα, σε δύο χρόνια στην Bundesliga παλαιότερα, κατέγραφε 41%.

Η ουσία είναι πως ο βετεράνος σούτινγκ γκαρντ που συστήθηκε ως ικανός εκτελεστής στο ευρωπαϊκό κοινό δυσκολεύεται σφόδρα φέτος να βρει ρυθμό, είτε στο επίπεδο της EuroLeague, είτε στην Αδριατική. Σε 11 αγώνες και στις δύο διοργανώσεις, ήταν μόλις 3 φορές διψήφιος σε πόντους, αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρασε τους 10 σχεδόν... οριακά.

Κάτι που σημαίνει πως μέχρι στιγμής δεν του έχει παρουσιαστεί η ευκαιρία να... ξεμπουκώσει, πραγματοποιώντας ένα πραγματικά «γεμάτο» παιχνίδι στην επίθεση.

Η προσαρμογή του στα της ομάδας δείχνει να είναι αργή, με αποτέλεσμα να μην έχει... κολλήσει απόλυτα με το σύνολο, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως σε περίπου 125 αγωνιστικά λεπτά στην EuroLeague έιχε κερδίσει όλα κι όλα 4 φάουλ, κάτι που επιβεβαιώνει πως είναι... ακίνδυνος.

Σημαντικός στις περσινές νίκες της Ζενίτ επί του Παναθηναϊκού

Ο Χόλινς δεν έχει άσχημο παρελθόν κόντρα στην ελληνική ομάδα. Κάθε άλλο, καθώς πέρσι ήταν πολύτιμος στο ζευγάρι νικών του ρωσικού συνόλου επί του Παναθηναϊκού.

Στο παιχνίδι της Αγίας Πετρούπολης (112-83) είχε σημειώσει 11 πόντους με 3/7 τρίποντα σε 24 λεπτά παρουσίας, εμπλουτίζοντας τη στατιστική του με δύο τελικές πάσες.

Στο ματς του β' γύρου στο ΟΑΚΑ (77-89), ο Χόλινς προσέφερε 10 πόντους στην ομάδα του Πασκουάλ, αλλά και δύο ριμπάουντ και δύο κλεψίματα σε 29 αγωνιστικά λεπτά.

Δεν έγραψε δα και... αριθμούς καριέρας από πλευράς επιθετικής παραγωγικότητας, όμως βοήθησε την Ζενίτ, με την εν γένει απόδοση του να έχει θετικό πρόσημο.

Οι «πράσινοι» πρέπει να τον προσέξουν

Σε κάθε περίπτωση, η επιθετική ικανότητα του Χόλινς δεν παύει να υπάρχει. Ακόμη κι αν ο Αμερικανός μοιάζει... απενεργοποιημένος στο πρώτο κομμάτι της τρέχουσας σεζόν.

Τόσο ο ίδιος για τον εαυτό του, όσο και γενικότερα ο οργανισμός του Ερυθρού Αστέρα, περιμένουν ένα μεγάλο ματς από τον Χόλινς. Δεν μπορεί να... κατηγορηθεί για έλλειψη προσπάθειας, αντίθετα μοιάζει με μια χρονική περιόδο όπου τίποτα δεν του «βγαίνει» στο παρκέ!

Αυτομάτως, οι πράσινοι οφείλουν να μην υποτιμήσουν αυτό το γεγονός, καθώς ο παίκτης βρίσκεται σε μια διαδικασία όπου αναζητά την αγωνιστική... εξιλέωση, θέλοντας να αφήσει πίσω τους τις άνοστες εμφανίσεις και να πατήσει - επιτέλους - το... γκάζι στο σκοράρισμα.

Απόψε (4/11, 19:00) κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσει να βρει ένα σημείο αναφοράς στη σεζόν του, το οποίο θα σηματοδοτήσει την ανάκαμψη του.

Ο Δημήτρης Πρίφτης κι οι παίκτες του είναι δεδομένο πως πρέπει να τον προσέξουν, καθώς αποκλείεται να... ξέχασε το μπάσκετ και συνήθως οι παίκτες που μετρούν διαδοχικά κακά παιχνίδια, έχουν αυξημένο κίνητρο για να διακόψουν το αρνητικό σερί που τους συνοδεύει.

@Photo credits: euroleague.net