Πρίφτης: «Βλέπω ότι βελτιωνόμαστε, να φανεί στα αποτελέσματα»

Πρίφτης: «Βλέπω ότι βελτιωνόμαστε, να φανεί στα αποτελέσματα»

Γιώργος Κούβαρης
Πρίφτης: «Βλέπω ότι βελτιωνόμαστε, να φανεί στα αποτελέσματα»
Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί το απόγευμα της Τετάρτης (3/11) ενόψει της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα (4/11, 19:00) για την 8η αγωνιστική της EuroLeague και ο Δημήτρης Πρίτης εξήγησε πως περιμένει ένα σκληρό παιχνίδι ενώ αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης του Ουόλτερς.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νεμάνια Νέντοβιτς ενώ η συμμετοχή των Οκάρο Ουάιτ (γάμπα) και Ιωάννη Παπαπέτρου (θλάση) παραμένει αμφίβολη. Ενδεχομένως να ακολουθήσουν την αποστολή και ο Δημήτρης Πρίφτης να αποφασίσει για το αν θα τους ρίξει στον αγώνα.

Όσον αφορά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, ο κόουτς του «τριφυλλιού» ανέφερε: «Χρειάζεται ενέργεια και συγκέντρωση γιατί είναι μία ομάδα που παίζει πάρα πολύ σκληρά. Έχει συνείδηση των δυνατοτήτων της και παίζει πάρα πολύ δυνατά με επαφές, με ταχύτητα, ρισκάρει πάρα πολύ με το φάουλ και αν τους επιτραπεί να παίξουν σκληρά – που εντός έδρας νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να συμβεί – το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ σκληρό και έτσι εκτός από την απαιτούμενη ενέργεια χρειάζεται και συγκέντρωση για να μην υποπέσεις σε λανθασμένες ενέργειες που οδηγούν είτε σε άσχημα σουτ είτε σε λάθη».

Αναφορικά με τη σημασία της καλής άμυνας και του ρυθμού είπε: «Ο ρυθμός καθορίζεται από το να μην κάνεις λάθη και να μην έχεις κακές επιλογές. Ο τρόπος που ο αντίπαλος μπορεί να τρέξει το ανοικτό γήπεδο είναι αυτές οι δύο περιπτώσεις και είναι αυτά τα δύο που πρέπει να αποφύγουμε. Να βρούμε σωστά σουτ, ισορροπημένα, ώστε να μπορούμε ή να τα βάζουμε ή να επιστρέφουμε γρήγορα πίσω. Να μην κάνουμε λάθη στην πάσα, στην ντρίμπλα, λάθη δηλαδή σε πρώτο χρόνο που δίνουν άμεσο καλάθι. Να μη βιαστούμε πολύ στην επίθεση. Να πάμε με ταχύτητα, γιατί απέναντι στην σκληράδα πρέπει να είσαι σκληρός αλλά πρέπει να έχεις και ταχύτητα για να μην είναι εύκολο να σε βρίσκουν στις επαφές και να μη γίνεται το παιχνίδι στατικό και να πηγαίνει στη δύναμη. Άρα και η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με πολύ μεγάλη συγκέντρωση».

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του Ουόλτερς σημείωσε ότι: «Φέτος παίζει εξαιρετικά, έχει φοβερό ποσοστό στο δίποντο, περίπου 75%, έχει σε πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και χρόνο συμμετοχής πολύ λίγα λάθη. Δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση σε εκτέλεση και οργάνωση, σαφώς η άμυνα εκεί θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Όμως πρόκειται για μία συνολική δουλειά, είναι μία ομάδα με συνοχή και χημεία, θα πρέπει να τους δούμε ως σύνολο».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, απάντησε πως: «Επειδή όλα είναι σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα δεν μπορείς να είσαι 100% ικανοποιημένος. Είμαι ικανοποιημένος από το ότι δουλεύουμε και υπάρχει μία σωστή διάθεση στην καθημερινότητα. Βλέπω ότι βελτιωνόμαστε, αυτό βέβαια πρέπει να εκφράζεται και μέσα από τα αποτελέσματα. Άρα να το πω μία συγκρατημένη ικανοποίηση ή αισιοδοξία. Αλλά όλα αυτά πρέπει να αποτυπωθούν στα αποτελέσματα και τον τρόπο που παρουσιαζόμαστε μέσα στο γήπεδο».

Μέικον: «Must win ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα»

Από την πλευρά του, ο Ντάριλ Μέικον επισήμανε: «Είναι ένα ματς στο οποίο πρέπει να παρουσιάσουμε βελτίωση. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κερδίσει κάποιο παιχνίδι εκτός έδρας και προφανώς είναι ένα must win ματς για εμάς. Θα πρέπει να πάμε εκεί για να παίξουμε το καλύτερό μας παιχνίδι, να είμαστε μαζί, να παίξουμε σκληρά και να βγάλουμε ενέργεια, που αποτελεί ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να έχουμε ειδικά στα εκτός έδρας ματς».

Σε ερώτηση για το αν η άμυνα αποτελεί «κλειδί» για τον αυριανό αγώνα, τόνισε: «Και η άμυνα και η ενέργεια και η αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση είναι σημαντικά στοιχεία. Αυτό φάνηκε και στα ματς που κερδίσαμε μέχρι τώρα. Ήμασταν αποτελεσματικοί στους τομείς που σας ανέφερα νωρίτερα και αυτό θα πρέπει να κάνουμε και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα».

Σχετικά με τη σημασία του ελέγχου του ρυθμού του αγώνα, σημείωσε: «Σαφώς και ο έλεγχος του ρυθμού είναι εξίσου σημαντικός ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν μπορείς να παίξεις σε υψηλό ρυθμό απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να παίξει σε υψηλό ρυθμό, ειδικά στην έδρα της. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε το παιχνίδι διότι θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα τα οποία δεν θα πρέπει να μας επηρεάσουν».

Τέλος, ερωτηθείς για τον Νέιτ Ουόλτερς, ανέφερε πως: «Θα τον αντιμετωπίσουμε βάσει του πλάνου που θα έχουμε ως ομάδα. Προσωπικά ποτέ δεν υπερεκτιμώ ούτε υποτιμώ κάποιον αντίπαλο. Αν ακολουθήσουμε σωστά το πλάνο μας ως ομάδα όλα θα πάνε καλά».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Στόγιαν Βράνκοβιτς στο Gazzetta: «Η τάπα στο Παρίσι ήταν "καθαρή" κι ας λένε ό,τι θέλουν»

@Photo credits: eurokinissi