Νέντοβιτς: «Τα βρήκαμε σε μια μέρα με τον Παναθηναϊκό, δεν είχα κανένα δίλημμα»

Νέντοβιτς: «Τα βρήκαμε σε μια μέρα με τον Παναθηναϊκό, δεν είχα κανένα δίλημμα»

Newsroom
Νέντοβιτς: «Τα βρήκαμε σε μια μέρα με τον Παναθηναϊκό, δεν είχα κανένα δίλημμα»
Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα (4/11, 19:00, Live από το Gazzetta) και ο Νεμάνια Νέντοβιτς αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους», την παραμονή του στο «τριφύλλι», τον Ντάριλ Μέικον και τον κορονοϊό που τον ταλαιπώρησε.

Ο Σέρβος γκαρντ του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στη Mozzartsport πριν από τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για την 8η αγωνιστική της EuroLeague, εκεί όπου δεν θα αγωνιστεί καθώς ταλαιπωρείται από θλάση στον προσαγωγό.

Αρχικώς αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα: «Και οι δύο ομάδες έχουμε ρεκόρ 2-5. Έχουμε παίξει τέσσερα εκτός έδρας ματς και θέλαμε τρεις νίκες στο ξεκίνημα, δηλαδή να προστατεύσουμε την έδρα μας. Όμως, ηττηθήκαμε από τη Βιλερμπάν ύστερα από μια μεγάλη νίκη επί της Εφές. Ήρθε μια ήττα εκτός προγράμματος απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα. Πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια και να συνεχίσουμε.

Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας έχει τέσσερις σερί ήττες και δεδομένα το κίνητρό του είναι υψηλό. Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να παίξουν άμυνα υψηλού επιπέδου και περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Βλέπω πως ο Ερυθρός Αστέρας έχει προβλήματα στην επίθεση, όπως και εμείς. Όμως, θα έλεγα πως εμείς έχουμε καλύτερο ρυθμό τελευταία, καθώς γνωριζόμαστε μεταξύ μας και μαθαίνουμε τη φιλοσοφία του προπονητή».

Όσον αφορά τη «χημεία» που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, είπε: «Κάθε καλοκαίρι ένας αριθμός παικτών αλλάζει, όταν έρχεται νέος προπονητής. Χρειάζεται χρόνος, μιλάμε για μια μεγάλη αλλαγή για όλους μας. Δυστυχώς, αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει, αφού ο ρυθμός των αγώνων είναι "τρελός". Παίζουμε κάθε δύο - τρεις μέρες. Γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα, ειδικά στις προπονήσεις, οπότε περιμένουμε την μέρα που θα δείξουμε αυτά τα στοιχεία και θα τα κάνουμε αποτελέσματα. Αν ξεκινήσεις να χάνεις τώρα είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό αργότερα με τις ομάδες που παλεύουν για το Top 8. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρεις τον ρυθμό σου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σχολίασε το πλεονέκτημα του «τριφυλλιού» απέναντι στους συμπατριώτες του: «Δεν έχουμε τους ίδιους παίκτες στη ρακέτα, όμως έχουμε ποιότητα στη γραμμή των γκαρντ. Σίγουρα, το ματς μπορεί να κριθεί από την προσπάθεια συγκεκριμένων παικτών και πιστεύω πως οι παίκτες έξω από την περίμετρο είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ελπίζω να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας αυτό».

54

«Ο Πρίφτης δίνει την ελευθερία στον Μέικον»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ντάριλ Μέικον: «Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, έχει το ένστικτο του σκόρερ. Ο Πρίφτης του δίνει την ελευθερία να το εκφράσει αυτό το ένστικτο. Φυσικά, του ζητάει να παίζει και καλή άμυνα, γιατί αν δεν προσπαθήσεις σκληρά στην άμυνα δεν θα παίξεις και δεν θα έχεις την ευκαιρία να βάλεις τόσους πόντους. Ο Μέικον είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες μας αυτή τη στιγμή, αυτό δεν είναι μυστικό. Είναι καλός σκόρερ και καλός άνθρωπος, νιώθω όμορφα παίζοντας μαζί του. Όμως, όπως όλη η ομάδα, ψάχνει ακόμα τη χημεία με τους συμπαίκτες του. Όταν δεν τα πηγαίνουμε καλά κοιτάμε να παίρνουμε λύσεις από μονάδες και αυτό δεν είναι καλό. Είναι σημαντικό να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα, να δουλέψουμε και να δούμε το αποτέλεσμα. Έχουμε καλούς παίκτες που θα βρουν τη φόρμα τους».

Ο Νέντοβιτς μίλησε επίσης για τον κορονοϊό που τον ταλαιπώρησε τους προηγούμενους μήνες: «Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Είχα προβλήματα λόγω του ιού. Ακόμα έχω θέμα στη φυσική μου κατάσταση. Όμως, νιώθω καλύτερα πια και περιμένω να έρθει το καλό διάστημα της ομάδας σύντομα.

Θα πρέπει να πω πως όσα πέρασαν μου άφησαν πάνω από όλα ένα ψυχολογικό σημάδι. Πίστευα πως όλα θα μπορούσαν να έχουν λυθεί πιο γρήγορα. Κανείς από εμάς δεν είχε περάσει κάτι τέτοιο, ήταν κάτι νέο. Τώρα νιώθω καλύτερα, αλλά μέσα στο καλοκαίρι δεν προπονήθηκα, δεν μου το επέτρεπαν. Ήμουν τρεις - τέσσερις εβδομάδες πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες μου στην προετοιμασία και ακόμα νιώθω τις συνέπειες. Σε ένα ματς νιώθω καλά, στο άλλο όχι τόσο. Πιστεύω πως βρίσκω λύσεις για την κατάστασή μου, αλλά χρειάζεται χρόνος. Ο τωρινός τραυματισμός δεν λειτουργεί υπέρ μου, αλλά θα βρω τον χρόνο να λύσω τα προβλήματα.

«Δεν υπήρχε δίλημμα για μένα, ήθελα Παναθηναϊκό»

Για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό, ο Σέρβος γκαρντ επισήμανε: «Είχα πρόταση ανανέωσης από τον Παναθηναϊκό από τον Φεβρουάριο. Ήταν πάνω στο τραπέζι. Μετά έγιναν όλα αυτά και αλλάξαμε και προπονητή. Οι διαπραγματεύσεις πήγαν λίγο πίσω, αλλά μόλις έφτασε ο ατζέντης μου στην Αθήνα χρειαστήκαμε μόνο μια μέρα για να συμφωνήσουμε σε όλα. Δεν είχα κανένα δίλημμα, ήθελα να μείνω.

Ήμουν ανοιχτός σε κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Αλλά αυτό δεν συνέβη το φετινό καλοκαίρι. Είχα προτάσεις από παρόμοιο επίπεδο. Επομένως, δεν υπήρχε δίλημμα για εμένα. Ήθελα να μείνω κάπου που με αγαπούν και έπαιξα καλά. Τώρα δουλεύω σκληρά για να επιστρέψω στη φόρμα μου και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Στόγιαν Βράνκοβιτς στο Gazzetta: «Η τάπα στο Παρίσι ήταν "καθαρή" κι ας λένε ό,τι θέλουν»

@Photo credits: eurokinissi