Χουάν Νούνιεζ: Ο επόμενος... Ντόντσιτς της Ρεάλ θαυμάζει Σπανούλη και Τεόντοσιτς (vid)

Χουάν Νούνιεζ: Ο επόμενος... Ντόντσιτς της Ρεάλ θαυμάζει Σπανούλη και Τεόντοσιτς (vid)

Χουάν Νούνιεζ: Ο επόμενος... Ντόντσιτς της Ρεάλ θαυμάζει Σπανούλη και Τεόντοσιτς (vid)
Το όνομα του Χουάν Νούνιεζ, μάλλον, θα το ακούσουμε αρκετές φορές στο μέλλον. Μόλις στα 17 του, ο Ισπανός έκανε ντεμπούτο σε ACB και EuroLeague. Περιττό να αναφέρουμε ότι θαυμάζει (και) τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο τίτλος του κειμένου είναι άδικος. Ο Χουάν Νούνιεζ δεν θέλει να γίνει ο επόμενος Λούκα Ντόντσιτς. Θέλει να γίνει ο πρώτος Χουάν Νούνιεζ!

Όταν κοιτάζει στον καθρέφτη δεν βλέπει τον... Ντόντσιτς. Η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη, αφού ο Σλοβένος είναι το τελευταίο μεγάλο πρότζεκτ της Ρεάλ. Και ο Νούνιεζ ίσως γίνει το επόμενο.

Μόνο που ο 17χρονος Ισπανός έχει άλλα πρόσωπα για να θαυμάζει. Τους ξέρετε και εσείς. Ο κάθε παίκτης... κουρνιάζει πλάι σε μεγάλους παίκτες που ταιριάζουν στο στυλ του. Κάπως έτσι ο Νούνιεζ θαυμάζει τον Βασίλη Σπανούλη και τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Στην ACB και στη EuroLeague

Η συμμετοχή του στα περσινά playoffs (στον ημιτελικό με τη Βαλένθια), εξαιτίας των τραυματισμών των Γιουλ και Λαπροβίτολα, τον έκανε τον τέταρτο νεότερο, σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Στο ματς με την Ούνικς στο Καζάν, για την 7η αγωνιστική της EuroLeague, ο Νούνιεζ αγωνίστηκε για 3:37. Ίσως κανείς να μη το θυμάται στο μέλλον, πόσο μάλιστα απ' τη στιγμή που το αποτέλεσμα ήταν ήττα για την ισπανική ομάδα.

Και όμως, σε αυτά τα τρία λεπτά, όπου ο Πάμπλο Λάσο του έδωσε την... μπαγκέτα της Ρεάλ, ο μικρός πρόλαβε να σκοράρει, να κλέψει δύο μπάλες μπάλα και να δώσει μία ασίστ στο Ζέρσον Γιαμπουσέλε και βοήθησε τον Τζέφερι Τέιλορ να σκοράρει.

Δεν του άρεσε το μπάσκετ!

Η δήλωση ανήκει στον ίδιο. «Δεν μου άρεσε το μπάσκετ. Αλλά ξεκίνησα στη Μαδρίτη και το ερωτεύτηκα». Αν, κάποτε, γίνει μεγάλος και τρανός, από αυτή τη δήλωση θα ξεκινούν όλες οι ιστορίες για το «προϊόν» της Αλκορκόν.

Ο Νούνιεζ, στα 10 χρόνια που ο Λάσο βρίσκεται στον πάγκο, έγινε ο 17ος από την εφηβική ομάδα που φοράει τη φανέλα της ανδρικής ομάδας.

Στη Ρεάλ ήρθε στην ηλικία των 11 ετών, τότε που ακόμα ο αριστερόχειρας πλέι μέικερ δεν... γούσταρε το μπάσκετ!

@Photo credits: EuroLeague