Ελί Οκομπό: Η ανάλυση των 35 πόντων κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ελί Οκομπό: Η ανάλυση των 35 πόντων κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)
Το Gazzetta στέκεται στην... εμφάνιση καριέρα του Ελί Οκομπό στο κλειστό του ΟΑΚΑ και αναλύει την 35άρα του κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Μία σου και μία μου» θα μπορούσε να λέει ο Ελί Οκομπό στον Ντάριλ Μέικον.

Δύο 24ωρα μετά από την μεγάλη εμφάνιση του Αμερικανού γκαρντ κόντρα στην Αναντολού Εφές σκοράροντας 34 πόντους με 9/12 τρίποντα, πήρε σειρά ο Γάλλος της Βιλερμπάν να ξεδιπλώσει το επιθετικό του ταλέντο στο κλειστό του ΟΑΚΑ και να... προσπεράσει τον Μέικον όσον αφορά την πρώτη θέση στον πίνακα των καλύτερων σκόρερ στην EuroLeague.

Ποιός είναι ο Έλι Οκόμπο και πώς κατέληξε στη Βιλερμπάν σας το έχουμε γράψει ήδη.

Ο Οκομπό σταμάτησε στους 35 πόντους έχοντας 8/12 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές και ήταν εκείνος που «κουβάλησε» την Asvel έως τη μεγάλη νίκη στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων η οποία ήταν και η πρώτη της στην EuroLeague ύστερα από δύο ήττες με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Πώς όμως έφτασε στο σημείο να φτάσει στους 35 πόντους; Με ποιους τρόπους σκόραρε; Ποιοι ήταν εκείνοι που την... πάτησαν περισσότερο;

Συγκεκριμένα, και απομονώνοντας τις 4/4 βολές, τους υπόλοιπους 31 πόντους του, ο Γάλλος γκαρντ τους πέτυχε ως εξής: Τους 8 με αντίπαλο τον Μέικον, 5 με αντίπαλο τον Πέρι, 5 με αντίπαλο τον Παπαπέτου, 4 με αντίπαλο τον Νέντοβιτς, 3 απέναντι στον Έβανς και από 2 σε προσπάθειες των Παπαγιάννη και Σαντ-Ρος να τον ανακόψουν. Όπως επίσης και ένα καλάθι ακόμα στο ανοικτό γήπεδο ύστερα από ασίστ του Τζόουνς στο επιθετικό τρανζίσιον.

Έτσι πέτυχε τα 13 εντός παιδιάς καλάθια

Φυσικά υπήρχαν πολλές ομοιότητες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό, ειδικά στις προσπάθειές του μέσα από την περίμετρο οι οποίες ήταν σχεδόν... καρμπόν η μία με την άλλη. Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε 8 σερί πόντους με το ίδιο floater και οι έξι εκ των οποίων από το ίδιο σημείο, λίγο πιο μπροστά από τη βολή.

Επίσης από τα πέντε εύστοχα τρίποντα, τα τρία ήταν με το ίδιο step back αλλά με διαφορετικό αντίπαλο (Πέρι, Παπαπέτρου, Έβανς) και μάλιστα το τελευταίο από αυτά έμελλε να «κλειδώσει» και τη νίκη της Βιλερμπάν με τη διαφορά στο +6 (66-72) στο 37'. Τα άλλα δύο τρίποντα ήταν με spot shoot, από ασίστ των Τζόουνς και Χάουαρντ αντίστοιχα στα οποία φέρει ευθύνη ο Μέικον ο οποίος άργησε πολύ να πάει πάνω του για να τον εμποδίσει. Επίσης «έγραψε» και τρία καλάθια με «ντράιβ». Το πρώτο με αντίπαλο τον Παπαγιάννη στο πρώτο ημίχρονο επιδιώκοντας μάλιστα και το contact layup, το δεύτερο περνώντας τη μπάλα πίσω από την πλάτη προκειμένου να αποφύγει έξυπνα τον Σαντ Ρος και να σκοράρει με ανάποδο layup και το τρίτο ξεφεύγοντας από τον Νέντοβιτς σαν να μην... υπήρχε μπροστά του.

Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε κακή αμυντική αντιμετώπιση από τον Παναθηναϊκό και μοιραία ο Ελί Οκομπό έκανε την ζημιά στους «πράσινους» με αποτέλεσμα να αναδειχθεί και πολυτιμότερος παίκτη της 7ης αγωνιστικής στην EuroLeague.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.