Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: 67-65: Νίκη από ατσάλι και Σλούκα (vid)

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: 67-65: Νίκη από ατσάλι και Σλούκα (vid)
Ο Κώστας Σλούκας με καλάθι 2'' πριν τη λήξη χάρισε στον Ολυμπιακό (5-2) τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε (2-5) με 67-65 συνεχίζοντας την καλή πορεία στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύτιμη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε (67-65) χάρη σε ένα καλάθι του Κώστα Σλούκα 2’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες έδειξαν δύο διαφορετικά πρόσωπα στην επίθεση από ημίχρονο σε ημίχρονο, αλλά η άμυνα ήταν εκεί και τους κράτησε.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με φόρα το ματς και στο πρώτο λεπτό βρέθηκαν να προηγούνται με 5-0. Η Φενέρμπαχτσε συνήλθε γρήγορα και με βελτιωμένη άμυνα μείωσε σε 7-5 (6’). Ντόρσεϊ και Παπανικολάου απέκτησαν επαφή από τη γραμμή των τριών πόντων και ταυτόχρονα με την καλή άμυνα στην πίσω πλευρά του παρκέ ήρθε το 19-12 (10’) για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε να ακουμπά την μπάλα στο low post και από εκεί βρήκε πόντους χάρη στους Βεζένκοβ και Φαλ (ο Γάλλος είχε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ στο 12’). Στην άλλη πλευρά όμως η ικανότητα του ΝτεΚολό να πασάρει και να σουτάρει κράτησε τη Φενέρμπαχτσε κοντά στο σκορ (25-21, 14’). Με 2/2 τρίποντα ο Μαχμούτογλου ισοφάρισε στους 27 πόντους και κάπου εκεί πατήθηκε ο διακόπτης και άλλαξε η εικόνα. Η άμυνα θύμιζε απροσπέλαστο κάστρο και στην επίθεση Σλούκας, Παπανικολάου, Λαρεντζάκης, Πρίντεζης και Ζαν Σαρλ απέδιδαν σεμιναριακού επιπέδου μπάσκετ και η διαφορά εκτοξεύθηκε (42-27, 20’).

Στην τρίτη περίοδο αμφότερες οι ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός έβρισκε τρίποντα από Βεζένκοβ και Ουόκαπ την ώρα που οι λύσεις των φιλοξενούμενων έρχονταν από κοντινή απόσταση χάρη στους Βέσελι και Πιέρ (53-42, 25’). Στο διάστημα που ακολούθησε οι Πειραιώτες βγήκαν από το πλάνο τους, έπαιρναν κακές επιλογές στην επίθεση και έδωσαν δικαίωμα στους Χένρι και Βέσελι να μειώσουν σε 55-53 (30’).

Η Φενέρ διαθέτει ποιότητα για να μην συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το «νεκρό» διάστημα της επίθεσης των αντιπάλων της και προσπέρασε με 55-58 (34’). Ο Σλούκας ισοφάρισε σε 62-62, αλλά για ένα δίλεπτο η μπάλα δεν έμπαινε σε κανένα από τα δύο καλάθια. Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» ήταν αυτός που… έσπασε τη συνθήκη και μάλιστα με τρίποντο για το 65-62 (39’). Ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά και ο Πολονάρα ισοφάρισε με έμμεσο τρίποντο. Η επόμενη άμυνα διόρθωσε το προηγούμενο λάθος και ο Σλούκας με καλάθι δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό σκορ βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου που διόρθωνε τα λάθη της επίθεσης και φυσικά στο νικητήριο σουτ του ηγέτη του Ολυμπιακού στο φινάλε. Επίσης οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν έχοντας 20 ασίστ για 11 λάθη και υποχρέωσαν τον αντίπαλο σε 22% στα τρίπομντα.

Ο MVP: Ο Κώστας Σλούκας δεν έβαλε μόνο το καλάθι της νίκης, αλλά ήταν αυτός που τράβηξε το σκοράρισμα στην τελευταία περίοδο με 8 πόντους σε αυτό το διάστημα. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού τελείωσε με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντέβιν Μπούκερ έμεινε στους 2 πόντους και στο ένα ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μουσταφά Φαλ έκανε ματσάρα με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά και πολλές συγκλονιστικές άμυνες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Φυσικά τα 5/22 τρίποντα της Φενέρ (22%) χάρη στην άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες σούταραν άσχημα από τα 6.75, αλλά έδωσαν 20 ασίστ και είχαν 60% στα δίποντα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο… το καλάθι του Σλούκα. Αφενός το χρειαζόταν για αυτοεπιβεβαίωση και αφετέρου ήταν και κόντρα στην πρώην ομάδα του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ουσία μετράει κι αυτή λέει πως ο Ολυμπιακός πήρε μία ακόμη νίκη, έχει ρεκόρ 5-2 και διατηρήθηκε ψηλά στην κατάταξη. Γεμάτο στα όρια του κορονοϊού γήπεδο, τρομερή ατμόσφαιρα, πάθος και στο τέλος νίκη με παίκτες, προπονητές και οπαδούς να φεύγουν χαμογελαστοί.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 45-34, 55-53, 67-65

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.