Παναθηναϊκός-Εφές 95-69: «Εξωγήινος» Μέικον στον... πλανήτη ΟΑΚΑ (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός-Εφές 95-69: «Εξωγήινος» Μέικον στον... πλανήτη ΟΑΚΑ (vid)
Μ' έναν «σεληνιασμένο» Ντάριλ Μέικον, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ολοκληρωτική εμφάνιση, έπαιξε εντυπωσιακό μπάσκετ και έκανε... φύλλο και φτερό την πρωταθλήτρια Ευρώπης κερδίζοντας με 95-69.

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός βγαλμένος από... άλλες, ένδοξες, εποχές!

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν το καλύτερο πρόσωπο από το ξεκίνημα της σεζόν, πραγματοποίησαν μακράν της δεύτερης την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση και έφτασαν στο σημείο να μετατρέψουν το άκρως επικίνδυνο ματς κόντρα στην Αναντολού Εφές σε παράσταση για έναν ρόλο. Για την ακρίβεια έστησαν πραγματικό πάρτι στο ΟΑΚΑ όπου οι 7.000 περίπου φίλοι των «πρασίνων» είχαν δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα!

Ο Ντάριλ Μέικον πραγματοποίησε το ματς της ζωής του. Και μάλιστα όχι απέναντι σε... όποια και όποια ομάδα, αλλά στην πρωταθλήτρια Ευρώπης! Σε 25:37 είχε 34 πόντους με 2/2 δίποντα, 9/12 τρίποντα (ρεκόρ για παίκτη του Παναθηναϊκού στην EuroLeague), 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Εξαιρετικός και ο Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος ήταν πραγματικό φόβητρο έχοντας 12 πόντους με 6/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ και 3 τάπες. Ο Νεμάνια Νεντοβιτς βρήκε ψυχολογία έχοντας με τη σειρά του 14 πόντους την ώρα που ο Κέντρικ Πέρι έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω στον Σέιν Λάρκιν τον οποίο και... υποχρέωσε σε μόλις 1/7 σουτ εντός παιδιάς.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και ήταν έτοιμος να... μασήσει σίδερα απέναντι στην Εφές. Προσπάθησε να βρει ρυθμό μέσα από την άμυνά του και φυσικά το κατάφερε στον απόλυτο βαθμό. Παπαγιάννης και Έβανς είχαν στήσει... τοίχος στην «πράσινη» ρακέτα μοιράζοντας το ένα μπλοκ μετά το άλλο! Με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογία και στην επίθεση, έχοντας τους Ντάριλ Μέικον (10π., στο α' δεκάλεπτο με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και Χάουαρντ Σαντ-Ρος (8π., 4ριμπ. στο α' δεκάλεπτο), σε «σεληνιασμένο» mode στην πρώτη περίοδο. Η διαφορά έφτασε και στους 14 πόντους (22-8) με τους «πράσινους» να έχουν πιάσει... δαιμονιώδη ρυθμό!

Βέβαια οι... (έτσι και αλλιώς) απαραίτητες αλλαγές έδωσαν τη δυνατότητα να μειώσει σε 22-13 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και να βάλει σε... ανησυχία τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά δεν έχασαν το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα. Το αντίθετο. Από τη στιγμή που οι καλές άμυνες παρέμεναν η... σταθερά του Παναθηναϊκού και ο Μέικον έκανε πράγματα και θαύματα (21π., 2/2δίπ., 4/4τρ., 2/2β.) στο πρώτο ημίχρονο ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε και στο +19 δύο φορές (45-26 στο 17' και 52-33 στο 19') για να κλείσει το πρώτο μισό στο 52-35.

Ένα ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός ήταν «φωτιά και λάβρα» έχοντας 11/14 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 6/6 βολές, 18 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 3 κλεψίματα και 7 λάθη, ενώ η Εφές μετρούσε αντίστοιχα 9/20 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 11/14 βολές, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 6 λάθη.

Το... «πράσινο» πάρτι συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο! Σ' ένα ΟΑΚΑ που γνώριζε μεγάλες πιένες ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά και στο +25 (73-48 στο 28') με τον Ντάριλ Μέικον (31π., 7/9τρ.) να κάνει πράγματα και θαύματα. Με τέτοιο μομέντουμ, ο Παναθηναϊκός απλά δεν... μπορούσε να απειληθεί από την Εφές. Η καλη άμυνα συνεχιζόταν, λύσεις στην επίθεση υπήρχαν ακόμα και όταν ο Μέικον έκρυβε για λίγο τα... όπλα του και κάπως έτσι η διαφορά παρέμενε σταθερά πάνω από τους 20 πόντους και στην τελευταία περίοδο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο ξεκίνημα του αγώνα. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +14 πριν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο, αυτομάτως πήρετην ψυχολογία και πίστεψε ότι μπορούσε να νικήσει. Αρκεί να έπαιζε την ίδια άμυνα.

Ο MVP: Ντάριλ Μέικον on... fire! Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε πράγματα και θαύματα στο ΟΑΚΑ καθώς σε μόλις 25 λεπτά είχε 34 πόντους με 2/2 δίποντα, 9/12 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 μόλις λάθος και PIR στο 38!

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σέιν Λάρκιν ήταν εκτός κλίματος με αποτέλεσμα να έχει 1/7 εντός παιδιάς και 2 λάθη σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης «καθάρισε» όλες τις φάσεις στη ρακέτα τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 τάπες. Σε αυτούς και ο Κέντρικ Πέρι για την εξαιρετική του άμυνα πάνω στον Σέιν Λάρκιν!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αποβολή του Εργκίν Αταμάν με δύο τεχνικές ποινές στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: ΤΑ στατιστικά καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός με 20/30 δίποντα, 15/33 τρίποντα και 10/10 βολές!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως έπρεπε στο παρκέ και χάρη στην άμυνά του φρόντισε να γίνει το αφεντικό του ματς. Φυσικά υπήρχε και ο φοβερός Ντάριλ Μέικον να ευστοχήσει σε μεγάλα σουτ και να «γονατίσει» την ψυχολογία της Εφές από το πρώτο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 52-35, 78-55, 95-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.