Αρμάνι Μιλάνο - Βιλερμπάν 73-72: Ο «εξαφανισμένος» Ντέβιν Χολ έσωσε την Αρμάνι

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρμάνι Μιλάνο - Βιλερμπάν 73-72: Ο «εξαφανισμένος» Ντέβιν Χολ έσωσε την Αρμάνι
Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ντέβιν Χολ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του αλλά πήρε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα, το έβαλε και η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε (73-72) της Βιλερμπάν διατηρώντας το αήττητο σε πέντε αγώνες.

Ο Αμερικανός ήταν σκιά του καλού εαυτού του, αλλά η απόφαση του Έτορε Μεσίνα να τον κρατήσει στο παιχνίδι δικαίωσε και τους δύο. Γιατί ο Χολ έβαλε το τρίποντο της νίκης, στερώντας από τη Βιλερμπάν την ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη την οποία μάλλον άξιζε βάσει απόδοσης. Η γαλλική ομάδα προηγήθηκε έως και με διαφορά 14 πόντων με πρωταγωνιστή τον Οκόμπο αλλά στο τέλος αναδείχθηκε η απειρία της.

Ο αγώνας

Βάζοντας στην άκρη μια φανταστική ασίστ του Σέρχι Ροντρίγκεθ στον Κάιλ Χάινς, η Αρμάνι Μιλάνο είχε πολύ κακή επιθετική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο αλλά και απελπιστικά ποσοστά ευστοχίας (9/29 σουτ). Κι έτσι, μετά τα μισά της πρώτης περιόδου (6-12, 6’) άρχισε να ακολουθεί στο σκορ της Βιλερμπάν η οποία μάλλον είχε όλο το… πακέτο. Καλή άμυνα, έλεγχος ριμπάουντ αλλά και αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ (6/13).

Γι’ αυτόν τον λόγο, στη δεύτερη περίοδο η διαφορά σταδιακά αυξανόταν για τη γαλλική ομάδα η οποία βασίστηκε στους βασικούς γκαρντ της (Οκόμπο, Τζόουνς) όπως και στην επιβλητική παρουσία του Μουσταφά Φαλ. Η διαφορά πάτησε σε διψήφιο νούμερο (23-34) λίγο πριν την είσοδο του αγώνα στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου το οποίο ολοκληρώθηκε με buzzerbeater του Οκόμπο (26-40ημ.). Από τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου μέρους ήταν οι μόλις 19 βαθμοί της Αρμάνι στην αξιολόγηση.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου. Η Αρμάνι βελτίωσε ελαφρώς τα ποσοστά της, κυρίως όμως έπαιξε πιο επιθετική άμυνα αλλάζοντας τον ρυθμό του αγώνα. Και από το 29-42 έτρεξε επιμέρους σκορ 11-2 (40-44, 25’) με τους Νικόλο Μέλι-Μήτογλου να κάνουν εξαιρετική δουλειά στη ρακέτα. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ έβαλε το χεράκι του για επιπλέον ροκάνισμα της διαφοράς και τελικώς η περίοδος έκλεισε με σκορ 51-51 με buzzer beater από τον Νικόλο Μέλι.

Ο Οκόμπο φρέναρε τον ρυθμό της Αρμάνι η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει πόντους από μακρινή απόσταση (56-61, 34:30). Ακόμη κι όταν έβρισκαν τρίποντο οι γηπεδούχοι, η Βιλερμπάν απαντούσε με τον ίδιο τρόπο καθώς έπειτα από 36 αγωνιστικά λεπτά είχε 12/24 προσπάθειες (62-67, 36’). Ο Σαβόν Σιλντς πήρε την κατάσταση προσωπικά και οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα (70-69) μετά την είσοδο στα τελευταία δύο λεπτά, αλλά ο Οκόμπο ήταν το άλυτο πρόβλημα για την ιταλική άμυνα (70-72, 38:30) για να φτάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου ο Ντέβιν Χολ έβαλε το μεγαλύτερο καλάθι του αγώνα (73-72) από τη στιγμή που στην τελευταία επίθεσή της, η Βιλερμπάν αστόχησε δύο φορές.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 26-40, 51-51, 73-72

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ένα σουτ. Τόσο απλά. Και το έβαλε ο Ντέβιν Χολ ο οποίος ήταν εξαφανισμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά του πιστώνεται ότι πήρε το κρισιμότερο σουτ του αγώνα και το έβαλε (73-72).

Ο MVP: Ο Σαβόν Σιλντς προσπάθησε να κερδίσει μόνος του το παιχνίδι, αστόχησε στην τελευταία επίθεση της Αρμάνι αλλά τον «έσωσαν» ένα επιθετικό ριμπάουντ και το τρίποντο του Χολ.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Η δράση του Μέλι ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, δεν ισχύει όμως το ίδιο με τους 10 πόντους του Ρίκι. Ο Ιταλός έδωσε λύσεις στην επίθεση καθώς στην άμυνα είχε… θεματάκια.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντέιβιντ Λάιτι δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Κατά διαβολική σύμπτωση στο σύστημα αξιολόγησης η Αρμάνι έχει έναν βαθμό παραπάνω (71-70)

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον ότι κέρδισε η Αρμάνι ένα παιχνίδι στο οποίο ακολουθούσε ή μάλλον κυνηγούσε σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Αρμάνι Μιλάνου παρέμεινε αήττητη λόγω της ψυχολογίας των παικτών της και της πίστης τους ότι μπορούσαν να κερδίσουν ένα παιχνίδι στο οποίο πολλά πράγματα δεν λειτούργησαν σωστά. Η Βιλερμπάν μάλλον άξιζε περισσότερα και κυρίως ο καταπληκτικός Οκόμπο ο οποίος εξελίσσεται σ’ έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της φετινής Euroleague.

ko

j

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.