Ζαλγκίρις - Μπάγερν 73-75: Άνοιξαν λογαριασμό οι Βαυαροί και άφησαν στο μηδέν τους γηπεδούχους

Ζαλγκίρις - Μπάγερν 73-75: Άνοιξαν λογαριασμό οι Βαυαροί και άφησαν στο μηδέν τους γηπεδούχους
Με τον Λούτσιτς να κάνει τη διαφορά στην επιστροφή του για την Μπάγερν (1-4) και τον Τόμας να είναι καθοριστικός στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι Βαυαροί πήραν την παρθενική τους νίκη με 73-75 στη φετινή Euroleague διευρύνοντας το σερί ηττών της Ζαλγκίρις (0-5).

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην Zalgirio Arena προκειμένου να κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη στην Euroleague, με την Μπάγερν να παίρνει τελικά το ροζ φύλλο αγώνα κάνοντας την ανατροπή μετά το εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο! Ο Λούτσιτς προσέφερε τα μέγιστα στην ομάδα του Τρινκέρι με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Τόμας ήταν το πρόσωπο που έδωσε το σήμα της νίκης στους φιλοξενούμενους.


Οι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα στο παρκέ από τα πρώτα λεπτά και χάρη στις... διαθέσεις των Γκίφεϊ και Νέμπο κατάφεραν να προηγηθούν με 11-6. Οι Λιθουανοί, μάλιστα, δεν κατέβασαν τον ρυθμό τους και με τον Λεκαβίτσιους να μπαίνει στο παιχνίδι, έκλεισαν το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 24-13.


Στην δεύτερη περίοδο, ο Ντεσόν Τόμας διαμόρφωσε το 27-17 προτού η διαφορά εκτοξευθεί στο +16 (39-23) για την Ζαλγκίρις με εύστοχη βολή του Λεκαβίτσιους. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου διαμορφώθηκε από τον Ρούμπιτ,ο οποίος έγραψε το 39-27.


Μετά την ανάπαυλα, η Μπάγερν με ένα επιμέρους 20-9 μείωσε το σκορ στον πόντο (48-47) στο 27' και μπήκε ξανά στο παιχνίδι, με την προσφορά του Βλαντιμίρ Λούτσιτς να είναι αισθητή και τον Ουόλντεν να κάνει την διαφορά. Ο Γιάραμαζ, μάλιστα, ισοφάρισε σε 52-52 στα 45'' πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

Με τα καλάθια των Ουόλντεν και Χίλιαρντ, οι Βαυαροί έφεραν το ματς στο μηδέν δύο φορές (57-57 και 60-60), ενώ ο δεύτερος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (62-63) στο 35' μετά το αρχικό 2-4 στον αγώνα. Ο Λεκαβίτσιους αστόχησε σε μία από τις 2 βολές στα 55 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ Τόμας στην άλλη ρακέτα έδωσε προβάδισμα 3 πόντων στην Μπάγερν (71-74). Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν δεν άλλαξε τίποτα και η πρώτη νίκη της Μπάγερν για τη σεζόν 2021/22 ήταν γεγονός.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 39-27, 55-52, 73-75

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα 50'' πριν το τέλος, ο Λεκαβίτσιους είχε 1/2 βολές, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ντεσόν Τόμας ευστόχησε για να δώσει στη Μπάγερν αέρα 3 πόντων. Νωρίτερα οι Βαυαροί με ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο είχαν μπει ξανά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Ο ΜVP: Ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς που στο πρώτο του παιχνίδι έδωσε την προσωπικότητα που χρειαζόταν η ομάδα για να γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Μέτρησε 17 πόντους με 8/9 βολές, είχε 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.


Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αρτούρας Μιλάκνις έμεινε στο παρκέ κάτι περισσότερο από 28 λεπτά πετυχαίνοντας 3 πόντους , ενώ μοίρασε μία ασίστ και είχε ένα λάθος.


Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κόρεϊ Ουόλντεν ήταν ο παίκτης που οδηγούσε την αντεπίθεση της Μπάγερν στην τρίτη περίοδο, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και 5 ασίστ, χωρίς να αστοχήσει σε κανένα σουτ από όσα επιχείρησε (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο)


ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ζαλγκίρις μάζεψε 40(!) ριμπάουντ, τα 13 επιθετικά, ενώ η νικήτρια Μπάγερν αρκέστηκε στα 27 (9 επιθετικά). Επίσης η Ζαλγκίρις είχε 13 κλεψίματα έναντι 4 του αντιπάλου της.


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Τόμας με δίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα ουσιαστικά κλείδωσε το ματς.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπάγερν πήρε μία πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια, αφού συνδυάστηκε με μία ανατροπή σε εκτός έδρας παιχνίδι. Από την άλλη οι Λιθουανοί εξακολουθούν να προβληματίζουν έχοντας το απόλυτο μηδέν.

i

'