Μπαρτσελόνα: Τιμά τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2010

Μπαρτσελόνα: Τιμά τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2010

Ευαγγελος Στελλάκης
Μπαρτσελόνα: Τιμά τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2010
Η Μπαρτσελόνα θα τιμήσει πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Ζενίτ (22/10, 22:00) τους συντελεστές που της έφεραν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, πριν από 11 χρόνια.

Μια εκδήλωση που ήταν αρχικά σχεδιασμένη για να λάβει χώρα το 2020, δηλαδή στην επέτειο των 10 ετών από την κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague το 2010 στο Παρίσι, θα γίνει τελικά φέτος και πιο συγκεκριμένα αύριο (22/10), με καθυστέρηση ενός έτους ελέω της πανδημίας.

Οι Μπλαουγκράνα υποδέχονται την Ζενίτ για την 5η αγωνιστική της EuroLeague και πριν το τζάμπολ της συνάντησης ο οργανισμός θα τιμήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης που την άνοιξη του 2010 είχαν νικήσει με 86-68 τον Ολυμπιακό στο Παλέ ντε Μπερσί.

Στην γιορτή αναμένεται να βρεθούν οι περισσότεροι παίκτες της Μπαρτσελόνα της αγωνιστικής περιόδου 2009-10, μεταξύ αυτών οι: Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Τζανλούκα Μπαζίλε, Εράζεμ Λόρμπεκ, Πιτ Μάικλ, Φραν Βάσκες, Ρότζερ Γκριμάου, Ζόρντι Τρίας, Βίκτορ Σάδα και Χάβι Ραμπασέδα.

Μάλιστα κάποιοι εξ' αυτών θα είναι στην μπουτίκ της «Μπάρτσα» ούτως ώστε να συναντηθούν με τον κόσμο, να φωτογραφηθούν και να υπογράψουν αυτόγραφα.

Φυσικά, ο προπονητής της Ζενίτ, Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ήταν ο καθοδηγητής της Μπαρτσελόνα εκείνη τη σεζόν, θα λάβει κι εκείνος τις τιμές που του αναλογούν.

Ωστόσο λόγω υποχρεώσεων θα απουσιάσουν κάποιοι από τους πρωταθλητές. Πιο συγκεκριμένα, οι Ρίκι Ρούμπιο (παίζει με τους Καβαλίερς), Μπονιφάς Εντόνγκ (εργάζεται στους Νάγκετς), Γιάκα Λάκοβιτς (προπονητής της Ουλμ), Λούμπος Μπάρτον και Τερένς Μόρις.

Τη σεζόν 2009-10, η Μπαρτσελόνα φόρεσε το ευρωπαϊκό στέμμα για 2η φορά στην ιστορία της, έχοντας 20 νίκες και μόλις 2 ήττες στην EuroLeague!

@Photo credits: euroleague.net