Γιοκουμπάιτις: «Ο Σάρας με βάζει πλέι μέικερ, μου αρέσει αλλά δεν το λατρέυω»

Γιοκουμπάιτις: «Ο Σάρας με βάζει πλέι μέικερ, μου αρέσει αλλά δεν το λατρέυω»

Γιοκουμπάιτις: «Ο Σάρας με βάζει πλέι μέικερ, μου αρέσει αλλά δεν το λατρέυω»
Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις σε πρόσφατη συνέντευξή του στάθηκε στην νέα θέση που κλήθηκε να παίξει υπό τις οδηγίες του Γιασικεβίτσιους, αλλά και στην κατάσταση που βιώνει η Ζαλγκίρις που έφερε και την απόλυση του Σίλερ.

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Gazzetta, πριν την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της Euroleague παραχώρησε συνέντευξη στην «Mundo Deportivo» τονίζοντας πως θα εκμεταλλευτεί τη θέση του πλέι μέικερ που τον τοποθέτησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τη φετινή σεζόν ώστε να γίνει καλύτερος και ας μην είναι... η καλύτερή του.

Συγκεκριμένα, σε αναφορά για την αλλαγή της θέσης του είπε: «Φέτος ο coach Σάρας με βάζει να παίζω ως πλέι μέικερ και μου αρέσει. Δεν θα πω ότι το λατρεύω, αλλά είναι κάτι που με... τεστάρει, γιατί στην ACB και την Euroleague, υπάρχουν πολλοί καλοί πόιντ γκαρντ που σε πιέζουν και είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον τους. Το να εξελιχθώ ως πλέι μέικερ είναι το καλύτερο για μένα».

Όσον αφορά το τί πρέπει να βελτιώσει ο ίδιος στο παιχνίδι του, ο 20χρονος Λιθουανός απάντησε: «Όλοι θέλουν να βελτιώσουν κάτι στο παιχνίδι τους. Για μένα η άμυνα είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή. Σε κάθε παιχνίδι επικεντρωνόμαστε σε αυτό και βλέπω πολλά σχετικά βίντεο».

Για την κατάσταση που βιώνει η πρώην ομάδα του, Ζαλγκίρις, δεδομένης και της απόλυσης του προπονητή Μάρτιν Σίλερ: «Δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί, αλλά το επαγγελματικό μπάσκετ έχει και αυτές τις στιγμές. Κανείς δεν το περίμενε. Θα είναι δύσκολο, αλλά έχουν μία έμπειρη ομάδα και θα τα καταφέρουν. Εύχομαι το καλύτερο για αυτούς».

@Photo credits: euroleague.net