Παναθηναϊκός: Ο Ταβάρες κάνει... πάρτι με 76% στα δίποντα σε 16 ματς

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ο Ταβάρες κάνει... πάρτι με 76% στα δίποντα σε 16 ματς
Ο Έντι Ταβάρες είναι ο παίκτης ο οποίος έχει «πληγώσει» περισσότερο τον Παναθηναϊκό κάθε φορά που τον αντιμετωπίζει, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τον... μπελά του έχει βρει ο Παναθηναϊκός από την κυριαρχική παρουσία του Έντι Ταβάρες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο 29χρονος σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι αποτελεί το μόνιμο πρόβλημα των «πρασίνων» καθώς δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο προκειμένου να περιορίσουν τη δράση του. Και επειδή «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» ο Ταβάρες έχει «γράψει» στην καριέρα του μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι. Το μεγαλύτερο PIR στην EuroLeague το σημείωσε τον Δεκέμβριο του 2020 και πιο συγκεκριμένα στη νίκη της Ρεάλ στο ΟΑΚΑ με 97-93 στην παράταση. Στο ίδιο παιχνίδι έμεινε και τα περισσότερα λεπτά στο παρκέ (40:48) έχοντας στο σύνολο της παρουσίας του 20 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα!

Υπάρχει και συνέχεια: Απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει «κατεβάσει» και τα περισσότερα ριμπάουντ, έχοντας στη στατιστική του 16 «σκουπίδια» τον Μάρτιο του 2019 (και πάλι) στο ΟΑΚΑ, όταν η Ρεάλ είχε νικήσει με 74-73 χάρη στο... τρελό buzzer beater τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ. Μάλιστα έχει ρεκόρ καριέρας και στα επιθετικά ριμπάουντ κόντρα στο «τριφύλλι» και πιο συγκεκριμένα τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων του 2019. Όταν και μέτρησε 8 επιθετικά!

Μόνο και μόνο από αυτούς τους αριθμούς φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός... ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι του Έντι Ταβάρες! Και είναι χαρακτηριστικό ότι όποτε πάρει τη μπάλα στο χαμηλό post, είναι δεδομένο ότι τις περισσότερες φορές θα ευστοχήσει. Κάτι που αποτυπώνεται περίτρανα στους αριθμούς του!

Στο πλαίσιο της EuroLeague, ο Ταβάρες έχει αντιμετωπίσει 16 φορές τους «πράσινους». Σε αυτά τα ματς μέτρησε 53/69 δίποντα (!) όπερ και σημαίνει ποσοστό της τάξεως του 76%! Στο τελευταίο παιχνίδι στη Μαδρίτη είχε 17 πόντους με 5/5 δίποντα και 7/7 βολές, όντας εκείνος που έκανε και τη (μεγαλύτερη) ζημιά στην «πράσινη» άμυνα.

Σε αυτά τα 16 παιχνίδια, ο σέντερ της Ρεάλ έχει κατά μέσο όρο 9 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και 1 τάπα! Μάλιστα στα πέντε τελευταία ματς έχει... ανεβάσει περισσότερο στροφές καθώς έχει 25/34 δίποντα σκοράροντας 14 πόντους σε κάθε ματς και μαζεύοντας 8 ριμπάουντ. Μοναδική παρένθεση στις εξαιρετικές του εμφανίσεις με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ήταν στα playoffs του 2018 όταν και ήταν... μονοψήφιος και στα τέσσερα παιχνίδια της σειράς.

@Photo credits: EuroLeague