Μπαρτζώκας: «Θα πρότεινα στον Καϊμακόγλου να γίνει προπονητής»

Μπαρτζώκας: «Θα πρότεινα στον Καϊμακόγλου να γίνει προπονητής»

Μπαρτζώκας: «Θα πρότεινα στον Καϊμακόγλου να γίνει προπονητής»
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για την τέχνη της προπονητικής τονίζοντας τη φιλοσοφία του Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ... αποκάλυψε ποιος παίκτης θα μπορούσε να ακολουθήσει στους πάγκους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο site της Euroleague για την 10η σεζόν ως προπονητής στην διοργάνωση, στάθηκε τόσο στην φιλοσοφία του Παναγιώτη Γιαννάκη που τον σημάδεψε στην καριέρα του, όσο και στην πολυπλοκότητα του επαγγέλματος, στο οποίο θα είχε καλή πορεία - σύμφωνα με τον ίδιο- ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» είπε: «Μπορείς να μάθεις από τους καλύτερους προπονητές του NBA ή της Euroleague, μέχρι και από κάποιον προπονητή της τρίτης κατηγορίας στην Ελλάδα».

Ενώ στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κοινή του πορεία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του Αμαρουσίου: «Στην πρώτη προπόνηση είπε στους παίκτες ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα... Έμαθα πολλά από την αυτοπεποίθησή του. Η πίστη που είχε για την ομάδα πέρασε και στους παίκτες και είχαμε μία καταπληκτική σεζόν».

Παρόλα αυτά, ο coach Μπαρτζώκας ανέφερε πως είναι πρόθυμος να συζητήσει με κάθε παίκτη του που θέλει να ακολουθήσει την προπονητική, ωστόσο ποτέ δεν το προτείνει ο ίδιος. Η μοναδική εξαίρεση ήρθε στο πρόσωπο του Κώστα Καϊμακόγλου, τον οποίο γνώρισε από το πέρασμά του στο Μαρούσι και είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν σαν πόιντ γκαρντ στο σώμα ενός φόργουορντ. Σαν τον προπονητή της ομάδας στο παρκέ. Δεν ξέρω αν θέλει να το κάνει, αλλά νομίζω θα ήταν ένας καλός προπονητής».

@Photo credits: eurokinissi