Ολυμπιακός: Το χειρότερο ημίχρονο της Μπαρτσελόνα στα τρία τελευταία χρόνια

Νίκος Καρφής
Ολυμπιακός: Το χειρότερο ημίχρονο της Μπαρτσελόνα στα τρία τελευταία χρόνια
Ο Ολυμπιακό... έπνιξε τη Μπαρτσελόνα στα πρώτα 20 λεπτά και την υποχρέωσε στην χαμηλότερη παραγωγικότητα (27π.) του πρώτου εικοσαλέπτου από τον Νοέμβριο του 2018 και μετά.

Εντυπωσιακά πράγματα έκανε ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο απέναντι στη Μπαρτσελόνα, υποχρεώνοντας τους Καταλανούς να σουτάρουν με 4/18 σουτ (0/7) τρίποντα και να βάλουν μόλις 10 πόντους.

Το σημαντικό για την ομάδα του Μπαρτζώκα είναι ότι το ρεσιτάλ στην άμυνα συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όπου το σύνολο του Σάρας πέτυχε μόλις 27 πόντους και δέχθηκε 32.

Αυτοί οι 27 πόντοι είναι και το χειρότερο - από πλευράς παραγωγικότητας - πρώτο ημίχρονο της Μπάρτσα τα τελευταία 3 χρόνια στη Euroleague. Μάλιστα έχει υποχρεώσει τους γηπεδούχους σε 0/12 τρίποντα, 31.2% εντός πεδιάς, ενώ έχει παραπάνω λάθη (6) από ασίστ (5). Εκπληκτική δουλειά από τους Πειραιώτες που δεν αφήνουν τον αντίπαλο να πάρει... ανάσα.

Λιγότερους πόντους είχε σημειώσει στο πρώτο της ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 21 Νοέμβρη του 2018, όπου έχανε 34-25 τα πρώτα 20 λεπτά. Τελικά στο τέλος λύγισε με 76-70.

ηη

@Photo credits: INTIME