Παναθηναϊκός: Να χτίσει σερί νικών κόντρα στη Μπασκόνια

Νίκος Καρφής
Παναθηναϊκός: Να χτίσει σερί νικών κόντρα στη Μπασκόνια
O Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη Μπασκόνια εκτός έδρας (21:30, Novasports Prime) και θέλει να πετύχει τη δεύτερη σερί νίκη του στην Euroleague.

Να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στη Euroleague αναζητά ο Παναθηναϊκός. Μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Φενέρ στο θρίλερ του ΟΑΚΑ, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη φιλοξενείται στη Χώρα των Βάσκων από τη Μπασκόνια (21:30, Novasports Prime) και ψάχνει το διπλό για να φτάσει στο δεύτερο σερί ροζ φύλλο αγώνα στη διοργάνωση.

Οι Βάσκοι ακόμα δεν έχουν πανηγυρίσει στη Euroleague, αφού βρίσκονται στο 0-2 και θα παλέψουν σαν... τρελοί για να ανοίξουν λογαριασμό.

Οι «πράσινοι» πήραν την πρώτη «γεύση» από το γήπεδο όπου θα φιλοξενήσει το βράδυ της Τρίτης, αφού έκαναν την προπόνηση τους στην Fernanda Buesa Arena. O Πρίφτης αναφέρθηκε στην κατάσταση του Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει άμυνα στα όρια του φάουλ. Από την πλευρά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για τις περισσότερες ευθύνες που έχει ως αρχηγός.

Πάντως η ομάδα του Ιβάνοβιτς θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό με τις γνωστές της απουσίες. Ο λόγος για τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ Άλεκ Πίτερς και τον Εσθονό φόργουορντ, Σάντερ Ραϊέστε, οι οποίοι δεν έχουν δώσει ακόμα το «παρών» τη φετινή σεζόν, κάτι που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη Μπασκόνια.

Oι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 28 φορές στη Euroleague και υπάρχει απόλυτη ισορροπία, μετρώντας από 14 νίκες. Οι Βάσκοι προέρχονται από τρεις σερί νίκες στην έδρα τους απέναντι στο τριφύλλι.

Το πρόγραμμα της Τρίτης (12/10)

19:00 Ούνικς - Μπάγερν
20:00 ΤΣΣΚΑ - Ζενίτ
21:00 Άλμπα - Φενέρμπαχτσε
21:00 Βιλερμπάν - Εφές
21:30 Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι
21:30 Μπασκόνια - Παναθηναϊκός

@Photo credits: INTIME