Μπασκόνια - Μιλάνο 64-78: Με επιθετική πολυφωνία το 2/2 για τους Ιταλούς

Μπασκόνια - Μιλάνο 64-78: Με επιθετική πολυφωνία το 2/2 για τους Ιταλούς
Η Αρμάνι Μιλάνο πέρασε από την έδρα της Μπασκόνια κι έκανε το 2/2 στην EuroLeague, πιστοποιώντας την εξαιρετική της εκκίνηση.

Το σύνολο του Έτορε Μεσίνα διπλασίασε τις νίκες του στην EuroLeague, αφού δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Μπασκόνια που προβλημάτισε και πάλι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 8 πόντων υπέρ τους (30-38). Έθεσαν βάσεις νίκης στην τρίτη περίοδο, όπου η διαφορά τους έφτασε σε διψήφια επίπεδα (33-47 στο 25'), ενώ παράλληλα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν, εκτελώντας με κάκιστα ποσοστά από την περιφέρεια.

Η Αρμάνι κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμα της στο τελευταίο δεκάλεπτο (51-66 στο 34'), δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη της, την ώρα που οι Βάσκοι δυσκολεύονταν να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι. Η μοίρα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το άκουσμα της τελικής κόρνας, με τους Λομβαρδούς να αποκομίζουν ένα σπουδαίο εκτός έδρας ροζ φύλλο, τη στιγμή που το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς εξακολουθεί να μην... πατάει καλά.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 30-38, 47-57, 64-78

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Αρμάνι Μιλάνο είχε αυτοπεποίθηση, σωστές επιλογές στην επίθεση και σούταρε με το εξαιρετικό για εκτός έδρας ματς 44% (12/27 τρίποντα) από την περίμετρο, ενώ η Μπασκόνια ήταν τρομερά άστοχη με 4/26 τρίποντα. Με 15% ήταν φυσικό κι επόμενο πως δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει στο σκορ.

Ο MVP: Γεμάτο ματς από τον Σέιβον Σιλντς ο οποίος είχε double-double με 12 πόντους (4/11 διπ, 1/1 τριπ, 1/1 βολή) και 10 ριμπάουντ. Δύο ασίστ κι ένα κλέψιμο συμπλήρωσαν τη στατιστική του σε 29 λεπτά παρουσίας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπάλντγουιν είχε μεν 14 πόντους αλλά ήταν αρκετά άστοχος με 5/18 σουτ εντός πεδιάς και αναλώθηκε σε μεγάλο αριθμό προσπαθειών. Έκανε και 3 λάθη σε περίπου 28 λεπτά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ντιλέινι (13π), Χολ (12π) και Μέλι (10π) ήταν επίσης διψήφιοι, ενισχύοντας την επιθετική πολυφωνία των Ιταλών.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Με 4/26 τρίποντα η Μπασκόνια θα ήταν σχεδόν απίθανο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ματς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το τρίποντο του Σέιβον Σιλντς στην πρώτη φάση της δ' περιόδου έστειλε την διαφορά στους 13 πόντους και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη αποστολή της ισπανικής ομάδας. Έκτοτε ο Αμερικανός ανέβασε την ψυχολογία του και πέτυχε ακόμη δύο σημαντικά καλάθια στη συνέχεια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Καλύτερο ξεκίνημα δεν γινόταν να κάνει η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτό το διάστημα και πως και φέτος θα είναι ένας πολύ δυνατός ανταγωνιστής στην κούρσα της Regular Season. Η Μπασκόνια έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει, ιδίως στο επιθετικό σκέλος. Μετά τους 50 πόντους στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα, σήμερα έμεινε στους 64 στο «σπίτι» της.

11

22

@Photo credits: @Baskonia Twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.