Παναθηναϊκός: O Νέντοβιτς βλέπει Φενέρ και... αφηνιάζει (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: O Νέντοβιτς βλέπει Φενέρ και... αφηνιάζει (vids)
Ο Νεμάνια Νέντοβιτς επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις και το Gazzetta υπογραμμίζει ότι απέναντι στην τουρκική ομάδα έχει να θυμάται μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις του, σημειώνοντας μάλιστα και... ρεκόρ.

Ο Σέρβος γκαρντ έψαχνε απεγνωσμένα μια μεγάλη (ή έστω μια καλή) εμφάνιση μετά τα πάμπολλά προβλήματα που τον είχαν αφήσει εκτός παρκέ από τον περασμένο Απρίλιο. Πρώτα η θλάση τις παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ύστερα ο κορονοϊός, κράτησαν πολύ πίσω τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Όχι μόνο όσον αφορά τον αγωνιστικό του ρυθμό, αλλά και όσον αφορά την φυσική του κατάσταση. Και αυτό διότι μόλις τον περασμένο Ιούλιο μπήκε και πάλι στα παρκέ για να προπονηθεί ατομικά. Όμως, και όπως φαίνεται, τέλος καλό όλα καλά για τον παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός, άλλο τόσο ανεβάζει στροφές και προσπαθεί να θυμηθεί τον παλιό, καλό του, εαυτό. Και επειδή «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» έμελλε να «πατήσει γκάζι» απέναντι σε μια ομάδα την οποία βλέπει και... αφηνιάζει.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν εξαιρετικός κόντρα στην τουρκική ομάδα. Όπως ακριβώς ήταν και την εποχή που αποτελούσε παίκτη της Ουνικάχα Μάλαγα. Και αυτό δεν αποτυπώθηκε μόνο από την ηγετική του παρουσία μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, αλλά και από τα ατομικά ρεκόρ που «έγραψε» τις στιγμές που την αντιμετώπισε. Έχουμε και λέμε:

Τα ρεκόρ του Νέντοβιτς με τη Φενέρμπαχτσε

Σε αυτό το παιχνίδι είχε 20 πόντους με 11/11 βολές. Αυτό ήταν το δεύτερο ματς της καριέρας του στην EuroLeague με 10+ βολές εκτελεσμένες έχοντας το απόλυτο 100%! Μαντέψτε ποιος αγώνας ήταν ο προηγούμενος. Ναι, και πάλι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε τον Απρίλιο του 2018 ως παίκτης Μάλαγα, έχοντας τότε 13/13.

Και να 'ταν μόνο αυτό; Με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε έχει «γράψει» και τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε ένα ματς της EuroLeague. Αν και στο τελευταίο παιχνίδι είχε μόλις 1/6 προσπαθώντας ακόμα να... βρει το χέρι του έξω από τα 6.75 μέτρα (σ.σ. έχει ξεκινήσει στα δύο ματς με 1/10 τρίποντα) με αντίπαλο την τουρκική ομάδα έχει την καλύτερη προσωπική του επίδοση με επτά εύστοχα (7/12 πέρυσι).

Υπάρχει και συνέχεια: Η πρώτη φετινή του 20άρα ήρθε απέναντι στην ομάδα που έχει να θυμάται το 3ο καλύτερο και το 4ο καλύτερο σκοράρισμα στην EuroLeague. Συγκεκριμένα είχε σημειώσει 31 πόντους κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ως παίκτης της Ουνικάχα Μάλαγα (σ.σ. όπου στο ίδιο ματς έχει καταγράψει και τη 2η καλύτερη προσωπική του επίδοση στις ασίστ, έχοντας μοιράσει 8 τελικές πάσες) ενώ πέρυσι στο άδειο ΟΑΚΑ είχε «γράψει» άλλους 28 πόντους. Αν μη τι άλλο η Φενέρ είναι η ομάδα που ταιριάζει στον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος έψαχνε ένα τέτοιο ματς για να... πάρει μπροστά.

Η εμφάνιση του Νέντοβιτς που χάρισε τη πρώτη φετινή νίκη στον Παναθηναϊκό

Όταν ο Νέντοβιτς «σκότωσε» τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ με 7 τρίποντα

Η βραδιά που... τράβηξε «31» απέναντι στη Φενέρ ως παίκτης της Μάλαγα