Ζάλγκιρις - Ζενίτ 64-70: Σαν στο σπίτι της (vid)

Ζάλγκιρις - Ζενίτ 64-70: Σαν στο σπίτι της (vid)
Η Ζενίτ πέρασε αλώβητη από την έδρα της Ζάλγκιρις και με σκορ 64-70 πανηγύρισε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στην εφετινή EuroLeague, σε ισάριθμα ματς.

Δύο στα δύο για την αποτελεσματική Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ που με όπλο την άμυνα της κράτησε σε χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας της Ζάλγκιρις στο Κάουνας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα του ματς και προηγήθηκαν με 8-13 στα 3:34' πριν το τέλος του δεκαλέπτου με καλάθι του Λόιντ. Κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο και να φτάσουν ως το +8 με τρίποντο του Μπάρον (16-24) στο ξεκίνημα της β' περιόδου.

Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους παίκτες του κόουτς Πασκουάλ να συντηρούν το προβάδισμα, δίχως πάντως να το επεκτείνουν. Ένα δίποντο του Στρέλνιεκς ροκάνισε την διαφορά στους 6 πόντους, 26 δευτερόλεπτα προτού οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια, διατηρώντας ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της επανάληψης. Σε γενικές γραμμές η Ζενίτ ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος σουτάροντας με 50% εντός πεδιάς και έχοντας καλή δημιουργία με 13 ασίστ ένα μόλις 4 λαθών. Οι γηπεδούχοι ήταν λιγότερο αποτελεσματικοί από την περίμετρο με 3/10 σουτ ενώ η αντίστοιχα αναλογία τους σε ασίστ-λάθη ήταν υποδεέστερη με 9-7.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Ζάλγκιρις να μπαίνει με συγκέντρωση στο παρκέ και να ισοφαρίζει σε 42-42 (23') ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μούντιε έκανε με το πρώτο του καλάθι στο ματς το 47-46, αλλάζοντας το μοτίβο της συνάντησης. Η Ζενίτ πάντως αντέδρασε και ανέκοψε την αντεπίθεση των Λιθουανών με ένα σερί 5-0 (47-51 στο 27'). Αυτό το +4 την συνόδευσε μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Λόιντ και Μπάρον ανέβασαν στροφές οδηγώντας τους Ρώσους στο +9 στο 32' (51-60) τη στιγμή που οι παίκτες του Σίλερ είχαν χάσει την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι. 7:28' πριν το φινάλε ο Νέμπο με ένα κάρφωμα έσπασε την αφλογιστία (53-60) αλλά ένα σημαντικό τρίποντο του Ζούμπκοφ στη φάση που ακολούθησε φανέρωσε πως η ψυχολογία των φιλοξενούμενων ήταν καλύτερη.

Ενάμιση λεπτό πριν την λήξη ο Λεκαβίτσιους έκανε το 60-65 με φλόουτερ και κράτησε ανοικτό το ενδιαφέρον. Στα 27 δευτερόλεπτα ο Λόιντ με προσωπικό καλάθι έκανε το 61-67 κι ένα εύστοχο τρίποντο του Στρέλνιεκς στη συνέχεια δεν αρκούσε για να αλλάξει τη μοίρα του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 34-40, 51-55, 64-70

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Λόιντ ένιωθε καλά και πήρε πάνω του την κρισιμότερη επίθεση του ματς. Σκόραρε στα 27 δευτερόλεπτα για το 61-67, σφραγίζοντας πρακτικά το σπουδαίο διπλό της ρωσικής ομάδας.

O MVP: Συνολικά ήταν ένα εξαιρετικό ματς επιθετικά από τον Τζόρνταν Λόιντ που είχε 19 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 4/4 βολές. Η Ζενίτ τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι για να κάνει την διαφορά στο σκοράρισμα κι απόψε το έκανε, αρχίζοντας την... απόσβεση.

O ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Ζαλγκίρις περιμένει πολλά περισσότερα από τον Εμάνουελ Μούντιε, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ μένοντας στους 4 πόντους. Είχε 2/7 σουτ εντός πεδιάς σε 12:15' παρουσίας.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ματέους Πονίτκα δεν σκόραρε πολύ (6π με 3/8 σουτ) όμως ήταν πολύτιμος στους υπόλοιπους τομείς (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 10 κλεψίματα της Ζενίτ μαρτυρούν την διάθεση που έβγαλε στην άμυνα, πάνω στην οποία βασίστηκε η επικράτηση της.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: 6:57' πριν το άκουσμα της τελικής κόρνας, ο Ζούμπκοφ πέτυχε ένα καθοριστικό για την οικονομία του ματς τρίποντο, το οποίο έστειλε την διαφορά στους 10 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη το μομέντουμ όμως με αυτό το σουτ κεφαλαιοποίησαν την ανωτερότητα τους και στον πίνακα του σκορ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η αποτελεσματική και στιβαρή αμυντικά Ζενίτ ξεκινά τη σεζόν με 2/2, έχοντας αγωνιστεί μάλιστα μόνον εκτός έδρας μέχρι στιγμής. Δεν εντυπωσίασε με το μπάσκετ που έπαιξε απόψε όμως είχε τον τρόπο να πάρει το ροζ φύλλο. Από την άλλη, η Ζάλγκιρις «ψάχνεται», είναι φανερό πως δεν είναι έτοιμη και χρειάζεται χρόνο, αλλά και την άνοδο του Μούντιε που θεωρητικά είναι ο ηγέτης της.

1

1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.