Σπανούλης στο Gazzetta: «Θα μου λείψει να προσπαθώ να σηκώσω το γήπεδο στον αέρα»! (vid)

Σπανούλης στο Gazzetta: «Θα μου λείψει να προσπαθώ να σηκώσω το γήπεδο στον αέρα»! (vid)

Σπανούλης στο Gazzetta: «Θα μου λείψει να προσπαθώ να σηκώσω το γήπεδο στον αέρα»! (vid)
Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο Gazzetta για τη ζωή ως βετεράνος, ξεκαθάρισε πως έδωσε και τη ψυχή του στο παρκέ ενώ αναφέρθηκε στο επόμενο βήμα του.

Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε φέτος μια τεράστια διαδρομή στα παρκέ, ανακοινώνοντας τους τίτλους τέλους στην σπουδαία καριέρα του. Το απόγευμα της Δευτέρας 27/9 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ έχοντας στο πλευρό του τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο ενώ δέχτηκε ένα συγκλονιστικό μήνυμα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ακολούθως μίλησε στην κάμερα του Gazzetta και τους Αντώνη Καλκαβούρα και Κωνσταντίνο Μελάγιες:

Για το πως έζησε αυτή την ξεχωριστή στιγμή και πως αισθάνεται πλέον ως βετεράνος: «Ήταν κάτι πολύ όμορφο από την πλευρά της διοίκησης. Γενικώς, τελευταία πολλά όμορφα συνέβησαν όπως το ότι ο κόσμος ήλθε σπίτι μου. Κι αυτό είναι κάτι σπάνιο που με συγκίνησε και το σκεφτόμουν όλο το βράδυ! Η σχέση μου με τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν υπάρχει στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Είναι μια σχέση όχι απλώς αγάπης αλλά αμφίδρομης λατρείας. Μια σχέση που χτίστηκε σε δυσκολίες και κατέληξε σε κάτι πολύ δυνατό».

Για το αν έχει «σκοτώσει» μέσα του τον μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη: «Ναι! Βέβαια! Είμαι υπέρ-γεμάτος! Τώρα παίζω μπάσκετ με τα παιδιά μου. Με τα παιδιά μου βέβαια είμαι πιο... διπλωμάτης. Όπως είπα και το πρωί στον κουμπάρο μου, τον Νίκο Ζήση... Το έχω τερματίσει! Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω! Πρέπει να αφήσω χώρο και για άλλα παιδιά να προοδεύσουν και να δείξουν τις ικανότητές τους. Να βρεθεί κι ένας άλλος τρόπος να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Αυτός ο τρόπος που καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια όλοι μαζί είναι μοναδικός κι ενδεχομένως δεν πρόκειται να ξαναγίνει, όπως είπε ο πρόεδρος».

Για το τι πέρασε από το μυαλό του την πρώτη μέρα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού φέτος: «Ήμουν με την οικογένειά μου, δεν με ενόχλησε καθόλου ότι δεν ήμουν εκεί. Η απόφασή μου να σταματήσω ήταν συνειδητοποιημένη. Όπως και κάθε άλλη απόφασή μου! Το είχα σκεφτεί, το είχα μελετήσει, είχα μελετήσει τα δεδομένα και πιστεύω πως πραγματικά έχει τελειώσει για μένα, έδωσα τη ψυχή μου, έδωσα ό,τι είχα να δώσω, ομαδικά και ατομικά. Αυτή τη στιγμή θέλω να προοδεύσω από έναν άλλον χώρο και να κάνω πρωταθλητισμό από άλλο μετερίζι».

Για το momentum της απόφασής του να αποσυρθεί: «Έγινε γιατί εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό, θα μιλούσα μετά με τον Ολυμπιακό. Δεν είχα μιλήσει. Στο μεταξύ, ήταν διακαής πόθος μου να κερδίσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο με την Εθνική... Σκέφτηκα πως αν προκρινόμασταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ίσως ερχόταν και ο Γιάννης. Είχαμε μια πραγματικά καλή ομάδα. Ήταν το τελευταίο που μου έλειψε και που με πόνεσε που δεν κέρδισα. Από κει και πέρα, πάντα υπήρχε στο μυαλό μου αυτό. Όταν δεν μπορείς να είσαι πια πρωταγωνιστής, πρέπει να μπεις σε έναν ρόλο που δεν τον ξέρω εγώ αυτόν τον ρόλο. Δεν βρίσκω τον λόγο από τη στιγμή που δεν έχω απωθημένα και δεν μου λείπει κάτι να συνεχίσω. Το σκεφτόμουν και είπα πως τώρα πρέπει να το δημοσιοποιήσω».

Για το τι θα του λείψει περισσότερο: «Όλα μαζί. Όλα... Όλα αυτά που σε γέμιζαν όταν έπαιζες. Να έχεις γεμάτο το γήπεδο, να είναι ισόπαλο το ματς, να προσπαθείς να πάρεις μια σωστή απόφαση και να σηκωθεί το γήπεδο στον αέρα! Μετά να πάμε έξω με τους συμπαίκτες μου, τα αποδυτήρια, όλα...».

Για το αν η επόμενη ιδιότητά του θα είναι αυτή του προπονητή: «Θα δούμε. Σίγουρα είναι κάτι που με απασχολεί. Πάντα ήθελα να έχω ευθύνες. Ποτέ δεν φoβήθηκα να βγω μπροστά στη μάχη! Τώρα αν αυτό έχει να κάνει με την προπονητική ή με κάποια διοικητική θέση, αυτό θα το κρίνουν αυτή που θα μου κάνουν την πρόταση. Όταν μου έλθει η πρόταση, θα τα δουλέψω και τα δυο στο μυαλό μου, θα το σκεφτώ και θα το μάθετε όλοι σας. Θα περιμένω σπίτι μου αν θέλει κάποιος να με προσεγγίσει».

Για το αν οι πιο δύσκολοι καβγάδες είναι αυτοί με τους προπονητές ή με τη σύζυγό του: «Με την Ολυμπία! Πέρα από την πλάκα, είναι ωραίο συναίσθημα να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου. Μπορεί να έχω παραπάνω ελεύθερο χρόνο αλλά πάλι σκέφτομαι το μπάσκετ, βάζω ιδέες στο μυαλό μου».