Τόμιτς στο Gazzetta: «Θα κουβαλώ στη ψυχή μου όλες τις στιγμές με τον Ίβκοβιτς»

Τόμιτς στο Gazzetta: «Θα κουβαλώ στη ψυχή μου όλες τις στιγμές με τον Ίβκοβιτς»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Τόμιτς στο Gazzetta: «Θα κουβαλώ στη ψυχή μου όλες τις στιγμές με τον Ίβκοβιτς»
Ο Μίλαν Τόμιτς μιλάει στο Gazzetta για τις στιγμές που έζησε με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποχαιρετώντας έναν Δάσκαλο του μπάσκετ και της ζωής.

Η καριέρα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ένα ταξίδι στα άστρα. Ένα φιλμ από μόνο του πασίγνωστο και τόσο πετυχημένο ώστε να μην χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη υποσημείωση στους τίτλους τέλους για να υπογραμμίζεται η αξία του ανδρός. Ο τεράστιος Ντούντα έφυγε από το ζωή το πρωί της Πέμπτης 16/9 και το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του «Σοφού». Ο Ίβκοβιτς έδωσε οργιαστικές ερμηνείες στους πάγκους από το 1978 όταν δούλεψε για πρώτη φορά ως head coach της Παρτιζάν και ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στον Ολυμπιακό τόσο ως παίκτης όσο και ως βοηθός προπονητής αποχαιρετά μέσω του Gazzetta τον θρυλικό κόουτς.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε κάποιες ανεπίσημες πληροφορίες όσον αφορά την πορεία της υγείας του. Ξέραμε ότι ο Ντούντα δεν ήταν καλά, ότι ήταν στο νοσοκομείο... Κανένας όμως δεν περίμενε αυτό που έγινε σήμερα. Τόσο ξαφνικά... Ήταν ένα σοκ. Ένα τεράστιο σοκ για μένα και την οικογένειά μου. Τι να πω... Από τη μια μέρα στην άλλη αποχαιρετάς έναν οικογενειακό φίλο, έναν συνεργάτη, έναν θρύλο. Πραγματικά, δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματά μου. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησε πίσω του πολλά. Ήταν δάσκαλος. Όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά της ζωής. Ένας δάσκαλος σε όλα τα κομμάτια της ζωής. Μπορούσες να μιλήσεις μαζί του για το μπάσκετ, την πολιτική, την ιστορία, τη ζωγραφική, για όλα. Ήταν τόσο μορφωμένος που μπορούσε να μιλήσει για τα πάντα. Το να τον ακούς να μιλάει ήταν σχολείο για όλους! Αφήνει πάρα πολλά. Έζησα πολλά πράγματα μαζί του αλλά τα κρατώ για μένα από σεβασμό στην μνήμη του. Θα κουβαλώ για πάντα στη ψυχή μου όλες τις στιγμές μαζί του... Έφυγε ένας δάσκαλος και ένας φίλος».