Πρόεδρος Σερβίας για Ίβκοβιτς: «Η Σερβία θρηνεί, έδωσες την καρδιά σου για τη χώρα σου»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πρόεδρος Σερβίας για Ίβκοβιτς: «Η Σερβία θρηνεί, έδωσες την καρδιά σου για τη χώρα σου»
Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε συγκλονισμένος για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, εξηγώντας πως ο Ντούντα έδωσε την καρδιά του για την πατρίδα του και το μπάσκετ.

Το σερβικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνούν την απώλεια του τεράστιου Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Μιλώντας για τον θάνατο του Ντούντα, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς αποκάλυψε πως είχε μολυνθεί από τα περιστέρια του ενώ ο μπασκετικός κόσμος αποχαιρετά από νωρίς το πρωί της Πέμπτης τον σπουδαίο Ίβκοβιτς που θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στο Νέο Βελιγράδι.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποχαιρέτησε με τηλεγράφημα τον θρυλικό κόουτς:

«Είμαι συγκλονισμένος με τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ντούντα ήταν ένας από τους κορυφαίους προπονητές στη Σερβία και την Ευρώπη, ένας άνθρωπος που σημάδεψε μια εποχή με τις γνώσεις, τις ικανότητές του και την αγάπη του για το μπάσκετ. Αυτές ακριβώς οι γνώσεις μάς έφεραν μετάλλια. Κατακτήσαμε κορυφές σε όλο τον κόσμο, κερδίσαμε τον θαυμασμό όλων των ανθρώπων του μπάσκετ. Αυτές οι νίκες έφεραν τεράστια χαρά στον λαό μας, ο οποίος συγκεντρώθηκε περήφανα στην πρωτεύουσα για να χαιρετήσει τον Ντούντα και τους πρωταθλητές του. Ντούντα, σε ευχαριστούμε για όλα τα χρυσά, για όλα τα βάθρα, για όλες τις γιορτές και τη χαρά που μάς πρόσφερες, για το γεγονός ότι έδωσες και την καρδιά σου για αυτό το υπέροχο άθλημα και για τη χώρα σου. Η Σερβία θρηνεί, οι επόμενες γενιές θα σε θυμούνται. Αναπαύσου ειρηνικά.