Σφαιρόπουλος για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Το έργο του Ίβκοβιτς θα είναι πηγή έμπνευσης»

Newsroom
Σφαιρόπουλος για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Το έργο του Ίβκοβιτς θα είναι πηγή έμπνευσης»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλώντας στο Gazzetta, ανέφερε πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν δάσκαλος όχι μόνο για τους παίκτες αλλά και για τους προπονητές, ενώ θα αποτελεί για πάντα πηγή έμπνευσης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποχαιρετά μέσω του Gazzetta τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος έχασε την μάχη με τον θάνατο σε ηλικία 77 ετών. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ τόνισε πως ο «Ντούντα» θα είναι πάντα δάσκαλος για πολλές γενιές παικτών και προπονητών, αποτελώντας πηγή έμπνευσης ακόμα και για τον φίλαθλο κόσμο.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Gazzetta: «Ο Ντούσαν ´Ιβκοβιτς ήταν μια παγκόσμια φυσιογνωμία του μπάσκετ. Δάσκαλος για πολλές γενιές παικτών, αλλά και προπονητών. Ενέπνευσε με τη δουλειά του πολλούς αθλητές, συναδέλφους του προπονητές, αλλά και τον απλό φίλαθλο κόσμο. Οι πολλές επιτυχίες του και η γαλούχηση νέων παικτών είναι η παρακαταθήκη του για όλο το οικοδόμημα του μπάσκετ. Το έργο του θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και μελέτης και στις μετέπειτα γενεές, γιατί πλέον πέρασε στην Αιωνιότητα».