Όταν ο Φασούλας τον βάφτισε «σοφό» μετά από ματς με την Ορτέζ

Όταν ο Φασούλας τον βάφτισε «σοφό» μετά από ματς με την Ορτέζ

Όταν ο Φασούλας τον βάφτισε «σοφό» μετά από ματς με την Ορτέζ
Το Gazzetta σας θυμίζει την ιστορία πίσω από το ψευδώνυμο «σοφός» που κουβαλούσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Πολλές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια ακόμη και σε πολύ μικρά πράγματα όπως ένα προσωνύμιο.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή ως ο «σοφός» και πραγματικά υπήρξε τέτοιος για το μπάσκετ και όχι μόνο. Η αύρα την οποία σκορπούσε στο διάβα του ήταν δυσβάσταχτη για αρκετούς.

Ο Ντούντα ήταν ένας δάσκαλος, ένας πραγματικός σοφός άνθρωπος, ωστόσο το συγκεκριμένο ψευδώνυμο είχε βγει με αρνητική χροιά. Ακόμη κι αυτό όμως κατάφερε να το αλλάξει η μυθική μορφή του Σέρβου.

Ο Φασούλας τον βάφτισε

Το καλοκαίρι του 1996 ανέλαβε λοιπόν τη τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» αντικαθιστώντας τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό καθώς είχε ηττηθεί στο πρωτάθλημα από τον ΒΑΟ, τον Παπάγου και στην Euroleague από την Άλμπα Βερολίνου. Οι σχέσεις του με τον Παναγιώτη Φασούλα από εποχής συνεργασίας στον ΠΑΟΚ δεν ήταν καθόλου καλές.

Ο Ντούντα τον βρήκε στον Πειραιά στον οποίο είχε μετακομίσει η «αράχνη», αλλά η κόντρα παρέμενε. Σε μία αναμέτρηση με την γαλλική Ορτέζ ο Φασούλας δεν είχε παίξει πολύ και όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ήξερε τον λόγο της μικρής συμμετοχής του, απάντησε, «ξέρω γω, ρωτήστε τον… σοφό».

Προφανώς με μία ειρωνική διάθεση αφού άπαντες θεωρούσαν τον coach δάσκαλο και παντογνώστη.

Τελικά του έμεινε το ψευδώνυμο αυτό, αλλά στην πορεία του χρόνου ο μύθος του Ίβκοβιτς μετέτρεψε την αρνητική «υφή» σε θετική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.