Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-85: Για αυτό τη λένε προετοιμασία

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-85: Για αυτό τη λένε προετοιμασία
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 68-85 και επιστρέφει στην Ελλάδα με σημειώσεις για να είναι έτοιμος στα επίσημα παιχνίδια. Αποστολή - Λευκωσία: Κωνσταντίνος Μελάγιες.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 68-85 ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Κύπρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν μία κούραση, μία έλλειψη φρεσκάδας, αλλά και αρκετές αδυναμίες στον τρόπο παιχνιδιού τους αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο παραμέρισαν τα πάντα κι έβγαλαν μία χρήσιμη για το μέλλον, αντίδραση.

Τα φιλικά προετοιμασίας δεν γίνονται για το αποτέλεσμα, αλλά για να καταλάβουν οι προπονητές τι δεν πάει καλά και να το διορθώσουν. Και σίγουρα στον Ολυμπιακό κατάλαβαν πως έχουν μπόλικη δουλειά μπροστά τους αν και υπήρξαν και ορισμένα μικρά διαστήματα όπως στο μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου δεκαλέπτου που έπαιξε ικανοποιητικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τον Ολυμπιακό κάτι που δεν ίσχυε για τον αντίπαλό του. Στη μία πλευρά του παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» βιάζονταν να σουτάρουν, δεν πάσαραν σωστά όπως έκαναν κόντρα στη Ζενίτ και στην πίσω δέχονταν καλάθια μη μπορώντας να σταματήσουν το ατομικό ταλέντο των Σβεντ και Λούντμπεργκ (2-11, 6’). Παρά το τάιμ του Γιώργου Μπαρτζώκα η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Ελληνας τεχνικός έριξε πεντάδα με Ουόκαπ, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Σαν Σαρλ και Φαλ ώστε να βγάλει αμυντική αντίδραση, αλλά ούτε αυτό λειτούργησε στο βαθμό που θα ήθελε (5-23, 10’).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλύτερη εικόνα στα αμυντικά καθήκοντα των «ερυθρόλευκων», αλλά τα σουτ τριών πόντων δεν έβρισκαν στόχο με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το γήπεδο, να πέφτει η ψυχολογία και να παραμένει μεγάλη η διαφορά πόντων (9-31, 15’) Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποφάσισαν να τρέξουν, βρήκαν εύκολους πόντους και με πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοβ έριξαν κάπως τη διαφορά (21-36, 18’).

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήγε στο μπόνους των βολών γρήγορα και φυσικά οι πολλές εύστοχες βολές τη βοήθησαν να προηγηθεί με 31-52 (24’). Τα εύστοχα τρίποντα των Σλούκα, Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ βοήθησαν ξανά τους Πειραιώτες να ρίξουν τη διαφορά στους 12 πόντους (44-56, 28’).

Ο Αλεξέι Σβεντ δεν είχε αντίπαλο και με δικούς του πόντους διαμόρφωσε το 50-68 (33’). Οι Πειραιώτες με τους Σλούκα, ΜακΚίσικ και Μάρτιν να σκοράρουν και την «τρέλα» του Λαρεντζάκη πίσω, έτρεξαν ένα σερί 10-0 και μετά από αρκετή ώρα έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (60-68, 35’). Ο Ίφε Λούντμπεργκ έδωσε λύσεις στην επίθεση της ΤΣΣΚΑ και δεν άφησε τον Ολυμπιακό να γίνει πιο επικίνδυνος και η διαφορά άνοιξε εκ νέου (65-83, 39’).

k

a

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.