Ολυμπιακός - Μονακό 98-93: Ουσία και αποτέλεσμα (pic & vid)

Ολυμπιακός - Μονακό 98-93: Ουσία και αποτέλεσμα (pic & vid)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μονακό (98-93) έχοντας πολλούς και διαφορετικούς πρωαγωνιστές: Τάιλερ Ντόρσεϊ 20 πόντους, Σάσα Βεζένκοβ 24 και Λιβιό Ζαν Σαρλ 19.

Καιρός για σημαντικά συμπεράσματα. Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, η Μονακό κρίνεται ικανός να τον φτάσει στα όρια του (για τα δεδομένα της χρονικής στιγμής) και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με εξαίρεση την πρώτη περίοδο, είχαν απαντήσεις.

Η πρώτη περίοδος είχε τη Μονακό στη θέση του οδηγού. Όχι μόνο επειδή είχε λύσεις, κυρίως με τον Μοτιεγιούνας, αλλά επειδή ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε για να παραδώσει τον έλεγχο του αγώνα στους Γάλλους.

Πέντε συνεχόμενα λάθη, σε ισάριθμες επιθέσεις, έφεραν την Μονακό στο 18-7 (από 5-2). Ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ, άλλαξε σχήματα, προκειμένου να διαφοροποιήσει την κατάσταση.

Και τα κατάφερε, λίγα λεπτά αργότερα, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει 37 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο. Ο Σλούκας συμμάζεψε την περιφέρεια, ο Μάρτιν έδωσε σκορ, ο Ζαν Σαρλ πρόσθεσε την... πινελιά του σε άμυνα και επίθεση, αλλά εκείνος που άλλαξε το ματς ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο αψεγάδιαστος κύριος Ντόρσεϊ

Κόντρα στο Λαύριο ήταν μέτριος, αλλά σε μία περίοδο, απέναντι στη Μονακό, έδειξε τι μπορεί να περιμένει ο Ολυμπιακός απ' αυτόν. Πέτυχε 15 πόντους (με 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 3/3 βολές) σε μία περίοδο, έχοντας τρία γκολ φάουλ, το ένα με εύστοχο τρίποντο! Τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 5/5 βολές)

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός αρχικά ισοφάρισε και μετά προσπέρασε στο σκορ. Έχοντας 13 ασίστ και 11 λάθη σε 20 αγωνιστικά λεπτά.

Το δεύτερο (διαφορετικό) ημίχρονο

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με αργό ρυθμό για τον Ολυμπιακό. Τα λάθη έκαναν την εμφάνισή τους ξανά, και οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν δίχως σκορ για σχεδόν τρία λεπτά. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Σάσα Βεζένκοβ, ο Ζαν Σαρλ και ο Ουόκαπ ευστόχησαν σε απανωτά τρίποντα.

Μόνο που και η Μονακό διέθετε την ίδια λύση (Άντζουσιτς). Ο Σακιέλ ΜακΚίσιμ πήρε μπόλικο χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν τον δικαιολόγησε. Η Μονακό πήρε σκορ και δημιουργία από τον Πάρις Λι και ενώ ο Σάσα Βεζένκοβ άρχισε να σκοράρει (16π. στο τέλος της 3ης) η διαχείριση του Ολυμπιακού, επέτρεψε στη Μονακό να σκοράρει 24 πόντους.

Στα μέσα της 4η περιόδου, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε νευρικός. Έκανε λάθη (17 συνολικά για 22 ασίστ, με τον Ουόκαπ να έχει 7 τελικές πάσες), πήρε βιαστικές αποφάσεις και μολονότι η Μονακό ήταν άστοχη, την κράτησε στο παιχνίδι. Σε μία περίοδο προετοιμασίας είναι λογικό να εμφανίζονται όλα τα πρόσωπα.

Το φινάλε του ματς, πάντως, δεν θύμισε τίποτα σε φιλικό ματς, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στην ισοπαλία αρκετές φορές και τα καλάθια ερχόντουσαν με κόπο και... αίμα.

Κάπου εκεί, μπήκε στην εξίσωση ο Λιβιό Ζαν Σαρλ. Για δεύτερο σερί ματς, ο Γάλλος αποτέλεσε σημείο αναφοράς, κυρίως στην επίθεση, φτάνοντας στους 19 πόντους, με πολλά καλάθια να έρχονται στο φινάλε, τόσο από ατομικές ενέργειες, όσο και από το πείσμα του σε δεύτερες ευκαιρίες.

Ο Ζαν Σαρλ έκρινε το ματς και με την άμυνά του, κάνοντας το καθοριστικό κλέψιμο στον Πάρις Λι στην τελευταία επίθεση της Μονακό.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 55-51, 72-75, 98-93

Ολυμπιακός - Μονακό

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.