Παναθηναϊκός: Οι καλύτερες βραδιές του Έβανς (vids)

Παναθηναϊκός: Οι καλύτερες βραδιές του Έβανς (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Οι καλύτερες βραδιές του Έβανς (vids)
Ο Τζέρεμι Έβανς αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και το Gazzetta θυμάται τις καλύτερες βραδιές του Αμερικανού φόργουορντ στην καριέρα του.

Η αλήθεια είναι ότι ένα «τεσσάρι» δεν έχει τον ίδιο ρόλο που έχει ένας πλέι μέικερ, ένας σούτινγκ γκαρντ, ακόμα και ένα «τριάρι» σε μια ομάδα.

Μπορεί ο ρόλος του να είναι κομβικός και απαραίτητος ως προς τη συνολική λειτουργία αλλά λίγες είναι οι φορές εκείνες που θα ξεχωρίσει και θα στρέψει πάνω του, τους προβολείς της δημοσιότητας. Παρόλα αυτά, έχουν και αυτοί τις... στιγμές τους. Τις δικές τους βραδιές. Τα παιχνίδια εκείνα όπου θα πάρουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Έτσι ακριβώς και ο Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος σε 526 ματς συνολικά στην καριέρα του (ΝΒΑ, G-League, NCAA, EuroLeague, EuroCup, VTB, πρωτάθλημα Τουρκίας) είχε να επιδείξει και μερικές εξαιρετικές βραδιές. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελεί το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, καθώς είναι εκείνος που θα συμπληρώσει την «πράσινη» front line, προσφέροντας τις λύσεις και την αθλητικότητα που επιζητούσε ο Δημήτρης Πρίφτης. Και ας ετοιμάζεται να κλείσει 34 χρόνια ζωής...

Το Gazzetta έψαξε τις καλύτερες βραδιές του Αμερικανού όσον αφορά τις ατομικές του επιδόσεις και σας παρουσιάζει πέντε από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του. Είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε ακόμα και την εποχή που ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Western Kentucky.

Το καλύτερο ματς των κολεγιακών του χρόνων

Ήταν 22 Φεβρουαρίου 2009 και η επίσκεψη του Western Kentucky στο Arkansas State για την Sun Belt Conference. Έχοντας συμπαίκτες τους... γνώριμους Έι Τζέι Σλότερ και Σέρχιο Κερούς από την θητεία τους σε Παναθηναϊκό και Άρη αντίστοιχα, ο Τζέρεμι Έβανς έμελλε να «γράψει» το career high του και να οδηγήσει την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη στο «Convocation Center» με 68-63. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε 27 λεπτά και είχε 22 πόντους με 10/12 δίποντα, 6/6 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 ασίστ και 2 λάθη. Αυτό ήταν και το καλύτερο παιχνίδι των κολεγιακών του χρόνων, αν και στον συναγωνισμό μπαίνει και ένα ματς έναν χρόνο αργότερα (25/2/2010) όταν είχε 19 πόντους και 17 ριμπάουντ στη νίκη του Western Kentucky κόντρα στο Florida Atlantic με 78-69.

Το career high του στην G-League με 32άρα

Η αλήθεια είναι ότι στην G-League φορώντας τη φανέλα των Erie Bayhawks έχει επιδείξει τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Είχε ενεργό ρόλο, πολύ χρόνο συμμετοχής και φρόντιζε να δείξει μεγάλο μέρος από το ταλέντο και την αθλητικότητά του. Πάντως αν πρέπει να ανατρέξει στο καλύτερο ματς της G-League θα πρέπει να γυρίσει στην προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2018 και δη στο ματς κόντρα στους Σάντα Κρουζ Ουόριορς. Ο Έβανς είχε βρεθεί στο παρκέ 37 λεπτά και είχε τελειώσει το ματς με 32 πόντους έχοντας 12/15 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 13 ριμπάουντ, 2 τάπες και μία ασίστ. Αποτέλεσμα; Το Efficiency να φτάσει στους 43 βαθμούς!

Το «γεμάτο» double-double στο ΝΒΑ

Πριν από επτά χρόνια και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2014, ο Τζέρεμι Έβανς βρέθηκε στην βασική πεντάδα της Γιούτα Τζαζ ως ο «starter PF» κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Οι «Μορμόνοι» είχαν νικήσει με 136-130 και εκείνος θα έχει να θυμάται τη συγκεκριμένη βραδιά για την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Με προπονητή τον Τάιρον Κόρμπιν, ο «εκρηκτικός» πάουερ φόργουορντ είχε αγωνιστεί 38 λεπτά (!) και είχε μετρήσει σ' εκείνο το διάστημα 18 πόντους με 8/13 δίποντα, 2/2 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 κλέψίματα, 3 τάπες, 4 λάθη, ενώ είχε αποβληθεί με έξι φάουλ.

Όταν «λύγισε» την... μελλοντική του ομάδα

Για την EuroLeague της σεζόν 2018-19, ο Τζέρεμι Έβανς φρόντισε να απογοητεύσει τους μετέπειτα συμπαίκτες του «γράφοντας» το δεύτερο καλύτερο Efficiency της καριέρας του (26) στην διοργάνωση. Ήταν η χρονιά που αγωνιζόταν στην Νταρουσάφακα και απέναντι στην Χίμκι (91-85) πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να φτάσει στην τελική επικράτηση με 91-85. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε βρεθεί 28 λεπτά στο παρκέ και είχε τελειώσει το παιχνίδι έχοντας 20 πόντους με 7/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ 1 τάπα και 1 λάθος. Δεν ήταν το career high του αλλά σίγουρα από τις καλύτερες και πιο ουσιαστικές παρουσίες του στην EuroLeague.

«Back to back» ματσάρες

Δεν πέρασαν καλά καλά 10 μέρες από την αναμέτρηση με την Χίμκι, ήρθε να προστεθεί μια ακόμα «γεμάτη» παρουσία του Τζέρεμι Έβανς στην EuroLeague. Στις 29 Μαρτίου 2019 ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης της Νταρουσάφακα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με 92-87. Σε 28:30 λεπτά συμμετοχής στην «Volkswagen Arena» της Κωνσταντινούπολης ο Αμερικανός είχε πετύχει 20 πόντους με 5/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολές, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ουσιαστικά αυτό ήταν και το τελευταίο ματς που είχε 20+ πόντους σε κάποιο ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.