Ολυμπιακός: Ο απολογισμός του Μουσταφά Φαλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακός: Ο απολογισμός του Μουσταφά Φαλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακός: Ο απολογισμός του Μουσταφά Φαλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο νέος ψηλός του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, ολοκλήρωσε λίγες ώρες νωρίτερα την παρουσία του στο Τόκιο, βάζοντας το... λιθαράκι του στην διαδρομή της Γαλλίας προς το ασημένιο μετάλλιο.

Ο νεοαποκτηθής σέντερ του Ολυμπιακού πάτησε παρκέ και στις έξι αναμετρήσεις που έδωσε η Εθνική Ομάδα της Γαλλίας επί Ιαπωνικού εδάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια πορεία που έκλεισε για τους «τρικολόρ» με χαμένο τελικό απέναντι στην Team USA, αλλά με το ασημένιο μετάλλιο να μπαίνει τελικά στις γαλλικές αποσκευές.

Ο διεθνής ψηλός των Πειραιωτών μέτρησε κατά μέσο όρο 3.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 5.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 12.2 λεπτά δράσης. Συνολικά στον επιθετικό τομέα είχε 8/11 δίποντα (73%) και 6/7 βολές (86%) κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Ο 29χρονος παίκτης επί της ουσίας αποτέλεσε το back up του Ρούντι Γκομπέρ, προσφέροντας βάθος στην θέση «5», με τον κόουτς Βενσάν Κολέ να τον χρησιμοποιεί κατά βάση όταν ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ έπαιρνε τις ανάσες του στον πάγκο των δευτεραθλητών του τουρνουά.

ΑντίπαλοςΠόντοιΔίπονταΒολέςΡιμπάουντΑσίστΛάθηΛεπτάPIR
ΗΠΑ (όμιλος)71/25/64-211'7
Τσεχία (όμιλος)21/1-2-111'3
Ιράν (όμιλος)31/31/233116'6
Ιταλία (προημιτελικός)73/3-21212'10
Σλοβενία (ημιτελικός)---21-10'3
ΗΠΑ (τελικός)42/2-11-13'6

Ο υψηλότερος χρόνο συμμετοχής του σημειώθηκε στο τρίτο χρονικά ματς του τουρνουά, στη φάση των ομίλων κόντρα στο Ιράν όταν κι έπαιξε για 16 λεπτά, ενώ η υψηλότερη επιθετική του επίδοση σε πόντους ήταν 7 και σημειώθηκε δύο φορές (στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, απέναντι στις ΗΠΑ, καθώς και στον προημιτελικό με την Ιταλία).

Σε γενικές γραμμές η συνολική παρουσία του ήταν σοβαρή και θετική, όντας περισσότερο ρολίστας, ένα βοηθητικό εργαλείο, παρά μια λύση πρώτης γραμμής στη φαρέτρα του Κολέ.

Ο Μουσταφά Φαλ (2.18μ.), ο οποίος ολοκλήρωσε πριν λίγες ώρες τις υποχρεώσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αναμένεται τη νέα σεζόν να αποτελέσει το alter ego του 26χρονου Χασάν Μάρτιν στην frontline του Ολυμπιακού.

Θυμίζουμε πως ο υψηλόσωμος σέντερ πέρσι αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τη Βιλερμπάν, έχοντας κατά μέσο όρο 8.8 πόντους με 70% στα δίποντα και 62% στις βολές, 5.5 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ & 0.9 κοψίματα σε περίπου 22 λεπτά συμμετοχής, σε 31 αναμετρήσεις της EuroLeague.