Ολυμπιακός: Η θέση «3» κι ένα μικρό κενό

Ολυμπιακός: Η θέση «3» κι ένα μικρό κενό

Ολυμπιακός: Η θέση «3» κι ένα μικρό κενό
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για ένα μικρό κενό που υπάρχει στη θέση «3» του ρόστερ το οποίο θα καλυφθεί εκ των έσω.

Στον Ολυμπιακό υπολόγιζαν να έχουν κλείσει το ρόστερ τους τέλη Ιουνίου, αλλά φτάσαμε Αύγουστο κι ακόμη λείπει ένα κομμάτι.

Ας όψεται ο Τόνι Πάρκερ που άλλαξε γνώμη και κράτησε τον Ντέιβιντ Λάιτι.

Σε καμία περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δεν βιάζονται. Από τα να λαθέψουν στην επιλογή του περιφερειακού που θα πάρουν και να τρέχουν χειμωνιάτικα να ψάχνουν διορθώσεις, χίλιες φορές υπομονή.

Προσωπικά πιστεύω πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουν βρει κάτι. Ξεκάθαρα περιμένουν τα κοψίματα των ομάδων του NBA.

Το δυσάρεστο είναι πως οι παίκτες που ξεμένουν, επιμένουν να ψάχνονται για συμβόλαιο σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ, όπως για παράδειγμα ο καταπληκτικός σουτέρ και «Τζέι Σι Κάρολ των φτωχών», Ματ Τόμας. Τον έδιωξαν οι Ράπτορς, πήγε στους Τζαζ. Τον έδιωξαν οι Τζαζ και λέει, «θα περιμένω να βρω άλλη ομάδα».

Έλα αγόρι μου στον Πειραιά (προσωπική επιθυμία).

Αυτό που με απασχολεί είναι ένα μικρό κενό στη θέση «3». Ουσιαστικά και μετά την φυγή του Χαραλαμπόπουλου στο ρόστερ υπάρχει ένα και μοναδικό καθαρό «τριάρι».

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα όμως. Κάτι πρέπει να θυσιάσεις αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα επιπλέον χρήματα.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι υγιής, δυνατός και πανέτοιμος να βοηθήσει έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό και την επέμβαση στον αυχένα του.

Θα πρωταγωνιστήσει φέτος στην ομάδα. Ο «Παπ» είναι πολύ σημαντικός, αλλά τον Οκτώβριο θα συμπληρώσει 10 μήνες απραξίας από επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα θέλει χρόνο κι αυτός και λογικό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται και πολύ καλά κάνει. Προφανώς ο coach θα καλύψει τον χρόνο που θα κάθεται στον πάγκο κατεβάζοντας τον Βεζένκοβ ή ανεβάζοντας τον ΜακΚίσικ.

Επίσης λογικά ο παίκτης που θα αποκτηθεί θα είναι «δυαροτριάρι» οπότε κι αυτός θα ανεβαίνει μία θέση όταν το απαιτούν οι ανάγκες.

Βέβαια όταν κατεβαίνει ο Βεζένκοβ αυτομάτως θα δημιουργείται κενό στο «4» αφού υπάρχουν μόνο οι Πρίντεζης και Ζαν Σαρλ. Κανένα σέντερ δεν μπορεί να παίξει «4».

Οι προπονητές ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν πλέον θέσεις στο σύγχρονο μπάσκετ κι ως έναν βαθμό το κατανοώ. Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει παίκτη που θα είναι «2» προς «3» και όχι «3» προς «2».

Λεπτομέρειες θα μου πείτε. Ίσως έχετε δίκιο.

Απλά λόγω της απόφασης να επιστρέψει στην Basket League απόρησα πως δεν καθίσαμε να συζητήσουμε από μηδενική βάση ξανά με τον Χαραλαμπόπουλο. Ο 24χρονος πέρυσι θα συμφωνήσω πως δεν ανταποκρίθηκε στην Euroleague, αλλά ένα παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε έξι αναμετρήσεις δεν είναι δυνατόν να μην μπορούσε να προσφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον τρόπο κι ο ίδιος θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στην Α1 και ο Παπανικολάου θα έπαιρνε τις ανασούλες του.

Υπομονή να έχουμε (κι εγώ μαζί με σας) και θα τα δούμε όλα στο παρκέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.