Μπαρτσελόνα: Το depth chart, τα συμβόλαια και οι εκκρεμότητες στο ρόστερ μετά τον Λαπροβίτολα

Μπαρτσελόνα: Το depth chart, τα συμβόλαια και οι εκκρεμότητες στο ρόστερ μετά τον Λαπροβίτολα

Μπαρτσελόνα: Το depth chart, τα συμβόλαια και οι εκκρεμότητες στο ρόστερ μετά τον Λαπροβίτολα
Το Gazzetta παρουσιάζει τα δεδομένα όσον αφορά το ρόστερ της Μπαρτσελόνα μετά από την απόκτηση του Νίκο Λαπροβίτολα. Το depth chart, τα συμβόλαια, οι εκκρεμότητες, ο Γκασόλ και το κενό στο ρόστερ.

Ο Νίκο Λαπροβίτολα αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2019 ως MVP της ισπανικής λίγκας με τη φανέλα της Μπανταλόνα και δευτεραθλητής κόσμου με την εθνική Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Ο 31χρονος γκαρντ υπέγραψε ως τρίτος πλέι μέικερ πίσω από τους Σέρχιο Γιουλ και Φακούντο Καμπάτσο, γνωρίζοντας εξ αρχής πως ο ρόλος του θα ήταν σαφώς περιορισμένος σε σχέση με την παρουσία του στην Μπανταλόνα.

Η αξία του Λαπροβίτολα ήταν δεδομένη παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν στη Μαδρίτη, εντούτοις το καλοκαίρι του 2020 βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου. Η πρόθεση του Καμπάτσο να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη άλλαξε τα δεδομένα, κρατώντας στο WiZink Center τον Λαπροβίτολα, ο οποίος είχε αναβαθμισμένο ρόλο στο δεύτερο μισό της χρονιάς για τη Ρεάλ Μαδρίτης που απέτυχε να προκριθεί στο Final 4 και ηττήθηκε στους τελικούς της Liga Endesa από την Μπαρτσελόνα.

Ο Λαπροβίτολα πήρε τα... ταλέντα του και μετακόμισε στη Βαρκελώνη, αποτελώντας την τρίτη μεταγραφή της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έπειτα από τον Σερτάκ Σανλί και τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις. Έτσι, λοιπόν ο Αργεντινός γκαρντ έκανε το αντίθετο δρομολόγιο σε σχέση με τους Άνταμ Χάνγκα και Τομά Ερτέλ (με ενδιάμεσο σταθμό τη Βιλερμπάν), γεμίζοντας την περιφερειακή γραμμή των Καταλανών που θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να επιστρέψουν στην κορυφή της EuroLeague, ανανεώνοντας παράλληλα τα συμβόλαια των Άλεξ Αμπρίνες (2026), Κόρι Χίγκινς (2024) και Σέρχι Μαρτίνεθ (2024).

Με την άφιξη του Λαπροβίτολα, η εκκρεμότητα στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα έχει να κάνει με το μέλλον του Πάου Γκασόλ. Ο κορυφαίος Ισπανός μπασκετμπολίστας όλων των εποχών επέστρεψε στα μέσα της σεζόν στους Καταλανούς και πλέον συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη «ρόχα», δίχως να έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Από κει και πέρα, ο Λεάντρο Μπολμάρο βρίσκεται στο προσκήνιο για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς ενώ μένει να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τον Βέστερμαν. Δεν αποκλείεται οι Καταλανοί να αποκτήσουν 3άρι ενώ ο Σάρας υπολογίζει επίσης στον ταλαντούχο Μίχαελ Καϊσέδο (1μ.99, 2003, γκαρντ).

Το depth chart της Μπαρτσελόνα

PG: Νικ Καλάθης, Ρόκας Γιουκουμπάιτις, Νίκο Λαπροβίτολα
SG: Κόρι Χίγκινς, Κάιλ Κούριτς
SF: Άλεξ Αμπρίνες, Σέρχι Μαρτίνεθ
PF: Νίκολα Μίροτιτς, Ρόλαντς Σμιτς
C: Μπράντον Ντέιβις, Σερτάκ Σανλί, Πιέρ Οριόλα

Τα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα

2022
Μπράντον Ντέιβις
Λέο Βέστερμαν
Ρόλαντς Σμιτς

2023
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Νικ Καλάθης
Λεάντρο Μπολμάρο
Κάιλ Κούριτς
Νίκο Λαπροβίτολα
Σερτάκ Σανλί

2024
Κόρι Χίγκινς
Πιέρ Οριόλα
Σέρχι Μαρτίνεθ

2025
Νίκολα Μίροτιτς
Ρόκας Γιοκουμπάιτις

2026
Άλεξ Αμπρίνες