Μπετσίροβιτς στο Gazzetta: «Δουλευταράς ο Πέρι, άξιζε να βρεθεί στον Παναθηναϊκό»

Μπετσίροβιτς στο Gazzetta: «Δουλευταράς ο Πέρι, άξιζε να βρεθεί στον Παναθηναϊκό»

Μπετσίροβιτς στο Gazzetta: «Δουλευταράς ο Πέρι, άξιζε να βρεθεί στον Παναθηναϊκό»
Ο Σάνι Μπετσίροβιτς, άλλοτε παίκτης και μέλος του προπονητικού team του Παναθηναϊκού και νυν αθλητικός διευθυντής της Τσεντεβίτα/Ολίμπια, μίλησε στο Gazzetta για τον Κέντρικ Πέρι και τα όσα μπορεί να προσφέρει στους «πράσινους» τη νέα σεζόν.

Αν μη τι άλλο γνωρίζει καλά τον Παναθηναϊκό.

Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για δύο χρόνια (2006-08), κατέκτησε την EuroLeague στην Αθήνα το 2007, πανηγύρισε δύο σερί πρωταθλήματα (2007, 2008) ενώ υπήρξε τη σεζόν 2015-16 και assistant coach του Σάσα Τζόρτζεβιτς στους «πράσινους». Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε εκτέλεσε χρέη αθλητικού διευθυντή της Τσεντεβίτα/Ολίμπια και αν μη τι άλλο ο Σάνι Μπετσίροβιτς είχε έναν παραπάνω λόγο να μιλήσει για τον Κέντρικ Πέρι!

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ αποτελεί το πρώτο απόκτημα των «πρασίνων» για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις για να επικυρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Το Gazzetta επικοινώνησε με τον Σλοβένο, άλλοτε παίκτης των «πρασίνων» ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον Πέρι. Τόσο ως προσωπικότητα έχοντας ζήσει στο πλευρό τον τελευταίο χρόνο, όσο και ως παίκτη.

Συγκεκριμένα ανέλυσε τα όσα μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, όλα όσα θα πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι των «πρασίνων» από τον Αμερικανό, ενώ ξεκαθάρισε ότι μόλις πάρει τον χρόνο του και προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, έχει όλα τα φόντα για να ανταποκριθεί στο δύσκολο και υψηλό επίπεδο της EuroLeague.

«Είναι δουλευταράς, απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει»

«Ο KP είναι από τα καλύτερα άτομα και από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχω γνωρίσει στον νέο μου ρόλο. Είναι δουλευταράς! Έχει αυτή τη νοοτροπία. Να δουλεύει κάθε μέρα και περισσότερο προκειμένου να γίνεται και καλύτερος. Και αυτό είναι κάτι που φέρνει κάθε μέρα στο γήπεδο. Είναι πολύ ανταγωνιστικός και άκρως αφοσιωμένος στο μπάσκετ» ήταν τα πρώτα λόγια του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν αθλητικού διευθυντή της Τσεντεβίτα/Ολίμπια, ο οποίος συνέχισε:

«Οι φίλοι του Παναθηναϊκού να περιμένουν ότι ο Πέρι θα δίνει πραγματικά το 100% του εαυτού του σε κάθε παιχνίδι. Είναι πολύ αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και πάντα έτοιμος πνευματικά και σωματικά. Πρόκειται για έναν πολύ αθλητικό point guard. Μπορεί να μην έχει μεγάλο μέγεθος αλλά η αθλητικότητά του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και στο επίπεδο της EuroLeague θα γίνει πολύ ελκυστικός στους φιλάθλους».

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει και την κατάλληλη επικοινωνία με τον κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που ανοίγουν οι πόρτες των γηπέδων τη νέα σεζόν; «Απόλυτα! Απόλυτα! Είναι φοβερό παιδί, το οποίο δείχνει μέσα στο παρκέ το πόσο πολύ αγαπάει το μπάσκετ. Και επειδή οι φίλοι του Παναθηναϊκού ξέρουν μπάσκετ, είναι κάτι που θα το αναγνωρίσουν. Στην ομάδα μας ήταν πολύ σημαντικός. Και με την απόδοσή του κατάφερε να κάνει το step up και να βρεθεί στην EuroLeague ώστε να ανταγωνιστεί απέναντι στους καλύτερους».

«Μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο της EuroLeague»

Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Μπορεί να διακριθεί στην EuroLeague; Βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο; Ο Σάνι Μπετσίροβιτς, εξήγησε: «Επιθετικά, ναι. Μπορεί. Και αυτό όπως σου είπα και πριν λόγω της αθλητικότητας του. Ξέρει πώς να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται τα προσόντα του. Στην άμυνα θα χρειαστεί χρόνος. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει point guards με δυνατά κορμιά, μεγαλύτερα κορμιά και σίγουρα θα πρέπει να προσαρμοστεί. Όμως είναι έξυπνος παίκτης και χάρη στην ταχύτητα του μπορεί να καλύψει κάποιες αδυναμίες τις οποίες σίγουρα θα δουλέψει περισσότερο στην EuroLeague».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Κέντρικ Πέρι για να έρχεται από τον πάγκο. Τι πιστεύει όμως ο Σλοβένος, άλλοτε παίκτης και μέλος του προπονητικού τιμ των πρασίνων; «Αυτό είναι κάτι που ξέρει μόνο ο προπονητής. Και είναι δύσκολο να το απαντήσω. Ξέρω μόνο ότι ήταν ηγέτης στην Τσεντεβίτα/Ολίμπια. Έδειξε ότι μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο και να ανταποκριθεί στον απόλυτο βαθμό. Ξέρει τι χρειάζεται να κάνει. Όμως τώρα μιλάμε για μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και για μία από τις πιο καυτές έδρες! Θα του πάρει χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί και να συνηθίσει σε αυτό το επίπεδο. Όμως είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρει ο KP. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο της EuroLeague».

Όπως είπε δεν επικοινώνησε μετά τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό: «Μιλούσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος της χρονιάς, όχι. Δεν είπαμε κάτι παραπάνω» ενώ όσον αφορά την «ενόχληση» που υπήρχε από τους «πράσινους» μεσούσης της σεζόν, ανέφερε: «Είχαμε πολλές προτάσεις από ομάδες για τον Πέρι. Όμως ήταν πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας ώστε να τον αφήσουμε να φύγει...»