Παναθηναϊκός: Σηκώνει μανίκια ο Πρίφτης, αρέσει ο Τζον Μπράουν (vids)

Παναθηναϊκός: Σηκώνει μανίκια ο Πρίφτης, αρέσει ο Τζον Μπράουν (vids)

Παναθηναϊκός: Σηκώνει μανίκια ο Πρίφτης, αρέσει ο Τζον Μπράουν (vids)
Έπειτα από την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Δημήτρη Πρίφτη, ο Παναθηναϊκός φουλάρει για τη μεταγραφική ενίσχυση και ένας παίκτης που αρέσει στον Έλληνα προπονητή είναι ο Τζον Μπράουν με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ούνικς Καζάν.

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ως head coach του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια, οι νταμπλούχοι Ελλάδας προχωρούν τη μεταγραφική ενίσχυση.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον Πρίφτη είναι ο Τζον Μπράουν, με τον οποίο συνεργάστηκε φέτος στην Ούνικς. Ο 29χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ (2μ.02) έχει αγωνιστεί στις Ρόμα (2016-17), Τρεβίζο (2017-18), Μπρίντιζι (2018-20) και φέτος έπαιξε υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή, φτάνοντας ως τους τελικούς της VTB League και του EuroCup με την Ούνικς που εξασφάλισε αυτόματα τη συμμετοχή της στην επόμενη EuroLeague.

Ο Μπράουν μέτρησε φέτος 10.8 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.9 κλεψίματα μ.ό. σε 24 συμμετοχές στο EuroCup με την Ούνικς Καζάν, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ρωσικής ομάδας, ειδικά όσον αφορά τη συνεισφορά του στην άμυνα. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα κάνει με την Ούνικς και αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του εκεί.

Ο Πρίφτης δεν πρόκειται να προσπαθήσει να πάρει παίκτη από την ομάδα όπου δούλεψε εκεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και για αυτό το λόγο, η περίπτωση του Μπράουν θα απασχολήσει μόνο εφόσον φύγει από το Καζάν. Από κει και πέρα, το ζήτημα που μένει να ξεκαθαρίσει είναι αυτό της παραμονής του Ιωάννη Παπαπέτρου, η απόφαση του οποίου θα διαμορφώσει τη στελέχωση του ρόστερ.

Όσον αφορά την ενίσχυση στη θέση του πλέι μέικερ, ο Νίκο Λαπροβίτολα αποτελεί από την πρώτη στιγμή τον πρώτο στόχο για τον ρόλο του βασικού οργανωτή στον Παναθηναϊκό.