Σπανούλης: Τα μεγαλύτερα σουτ του Kill Bill! (vids)

Σπανούλης: Τα μεγαλύτερα σουτ του Kill Bill! (vids)

Σπανούλης: Τα μεγαλύτερα σουτ του Kill Bill! (vids)
Η ΤΣΣΚΑ τον έχει χαρακτηρίσει δολοφόνο των τελευταίων λεπτών και το Gazzetta παρουσιάζει τα μεγάλα σουτ του Βασίλη Σπανούλη που ανακοίνωσε το τέλος μιας μυθικής καριέρας.

Ημερομηνία: 19 Μαΐου 2017. Γήπεδο: Sinan Erdem Dome, Κωνσταντινούπολη. Φάση: Ημιτελικός EuroLeague. Αποτέλεσμα: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό της EuroLeague... Ο ημιτελικός του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ το 2017 στο Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης κρίθηκε από τις ορέξεις του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο από τα 7.5 μέτρα μπροστά στον Βίκτορ Χριάπα! Ήταν ακόμα μια από τις clutch στιγμές του εμβληματικού αρχηγού του Ολυμπιακού, ο οποίος διένυσε φέτος τα τελευταία μέτρα μιας υπέροχης διαδρομής, ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είχε σκοράρει από μακριά για το 73-74 στα 1'53" για το φινάλε ενώ η συγκεκριμένη φάση αποδείχθηκε μια από τις πιο κομβικές της αναμέτρησης αφού οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά στο σκορ και έκτοτε δεν έχασαν το προβάδισμα κόντρα στην «ομάδα του στρατού». Εξάλλου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει πληγωθεί όσο λίγες ομάδες από τον Kill Bill, χαρακτηρίζοντάς τον σε ανύποπτο χρόνο ως δολοφόνο των τελευταίων λεπτών! Ο Σπανούλης είχε «σφραγίσει» μια μεγάλη ανατροπή που έδωσε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στον τελικό εκείνης της διοργάνωσης απέναντι στη Φενέρ και το Gazzetta θυμίζει τις πιο χαρακτηριστικές clutch στιγμές του!

Και τώρα οι δυο τους... Σπανούλης για τρεις!

«Ολυμπιακός έχει την τελευταία επίθεση με την μπάλα στα χέρια του Σπανούλη. 14 δευτερόλεπτα. Ο Παναθηναϊκός δεν κάνει φάουλ όπως και στο δεύτερο ματς... Και τώρα οι δυο τους! Διαμαντίδης εναντίον Σπανούλη! Σπανούλης για τρεις! Μέσα! Ο Σπανούλης 81-82, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάουλ και το πλήρωσε και ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής»!

Στο αντίο του Δημήτρη Διαμαντίδη μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε τεράστιο τρίποντο και χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό το 2016. Η σειρά ήταν στο 2-1 υπέρ των Πειραιωτών και ο μεγάλος αρχηγός των «ερυθρόλευκων πήρε την κατάσταση στα χέρια του σκοράροντας μπροστά στον Διαμαντίδη!

Η τριποντάρα από τα 10 μέτρα με τη Ρεάλ

Το back-to-back του Ολυμπιακού στην EuroLeague είχε τη σφραγίδα του μεγάλου αρχηγού του. Η Ρεάλ προηγήθηκε με +17 στην πρώτη περίοδο (27-10) στον τελικό που διεξήχθη στο 2013 στο Λονδίνο όμως οι Πειραιώτες έπαιξαν απόλυτο μπάσκετ στις επόμενες τρεις περιόδους και κατέκτησαν τον τίτλο με σκορ 100-88. Στο 1:42 για το φινάλε, ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε τη χαριστική βολή στη «Βασίλισσα». Συγκεκριμένα, σκόραρε από τα 10 μέτρα μπροστά στον Ρούντι Φερνάντεθ, έκανε το 90-79 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην τεράστια ανατροπή, σκοράροντας συνολικά 22 πόντους και 5 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο!

Το buzzer beater τρίποντο στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε το μπασκετικό του μεγαλείο ακόμη μία φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Kill Bill πέτυχε τους πέντε τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και ήταν εκείνος που καθόρισε το αποτέλεσμα σκοράροντας τρίποντο από τα 8 μέτρα με τον Τζέιμς Γκιστ κρεμασμένο πάνω του για το 68-65 στα 0.5" για το τέλος! Ήταν η τελευταία αγωνιστική του Top-16 το 2014. Με τη νίκη επί των «πράσινων», ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος και ο Παναθηναϊκός τέταρτος. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από τη Ρεάλ με 3-2 νίκες ενώ με το ίδιο σκορ έμεινε εκτός Final 4 και ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚΑ.

Όταν... ξάπλωσε τον Πλάνινιτς

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2007 ο Σπανούλης νίκησε τον χρόνο, ξάπλωσε τον Ζόραν Πλάνινιτς και με ένα μεγάλο τρίποντο σφράγισε την πρόκριση της Εθνικής στα προημιτελικά του EuroBasket εκείνης της χρονιάς. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη 2η αγωνιστική της β' φάσης ομίλων και οι Κροάτες ισοφάρισαν χάρη σε δυο βολές του Μάρκο Πόποβιτς στα 6.6" για το φινάλε. Την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος προσπέρασε τον Ζόραν Πλάνινιτς και έτρεξε για το σουτ, σκοράροντας ένα μεγάλο τρίποντο για το 81-78.

Το τρίποντο που ξέρανε τη Φενέρμπαχτσε

Τη σεζόν 2014-15 ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη για τον κρίσιμο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο του Top-16 της EuroLeague. Οι Πειραιώτες είχαν το προβάδισμα στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ωστόσο οι γηπεδούχοι με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου ισοφάρισαν σε 68-68 λίγο πριν από το φινάλε. Η κρίσιμη επίθεση έφτασε στα χέρια του Σπανούλη, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο και «κλείδωσε» το διπλό!

Side step τρίποντο μπροστά στον Ντε Κολό και... τέζα η ΤΣΣΚΑ

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό του Final 4 της Μαδρίτης το 2015 και ο Σπανούλης μετρούσε 2 πόντους με 0/11 σουτ εντός πεδιάς και -4 στην αξιολόγηση στα πρώτα 33' του ματς. Ε και; Στο κρίσιμο σημείο ανέλαβε δράση, πέτυχε τρία μεγάλα σουτ και με το σκορ ισόπαλο στο 66-66, σκόραρε μπροστά στον Νάντο Ντε Κολό και... εκτέλεσε την ΤΣΣΚΑ!