Αποσύρεται ο μεγάλος αρχηγός της Ρεάλ, Φελίπε Ρέγιες! (vid)

Αποσύρεται ο μεγάλος αρχηγός της Ρεάλ, Φελίπε Ρέγιες! (vid)

Αποσύρεται ο μεγάλος αρχηγός της Ρεάλ, Φελίπε Ρέγιες! (vid)
Ο Φελίπε Ρέγιες, ο μεγάλος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης ο οποίος αγωνίζεται στους «blancos» από το 2004, αποχωρεί από την ενεργό δράση έχοντας κατακτήσει 22 τίτλους με τη «Βασίλισσα»!

Στις 29 Απριλίου, ο Φελίπε Ρέγιες έπαιξε 1:40 κόντρα στην Αναντολού Εφές για τα playoffs της EuroLeague. Ήταν ο τελευταίος αγώνας του 41χρονου φόργουορντ, ο οποίος θα ανακοινώσει την Πέμπτη 24/6 την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, έχοντας πανηγυρίσει τεράστιες επιτυχίες με τη Ρεάλ και την εθνική Ισπανίας.

Ο Ρέγιες ήταν πάντα ο αντιστάρ της Ρεάλ, ένας τύπος ανθεκτικός στις κακουχίες, πιο σκληρός, πιο δυνατός πνευματικά από πολλούς παίκτες που πέρασαν από τη Μαδρίτη τα τελευταία χρόνια.

«Ο Φελίπε είναι η εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ! ΟΚ, σκοράρει όμως μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα, πολύ πιο σημαντικά από το να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Παίζει άμυνα, μπλοκάρει, κατεβάζει επιθετικά ριμπάουντ... Γενικώς, κάνει όσα θέλει ένας κόουτς. Αυτοί, ακριβώς, είναι οι λόγοι που πρωταγωνιστεί τόσα χρόνια. Είναι ο πραγματικός διάδοχος του Φερνάντο Μαρτίν! Ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης» έχει πει για τον capitán της «Βασίλισσας» ο τεράστιος Όντι Νόρις.

Ο Ρέγιες ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Εστουδιάντες με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague κι εν συνεχεία έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της «Βασίλισσας» αφού η Ρεάλ έβγαλε από τα ταμεία της περισσότερα από 1.2 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει! Φέτος διένυσε τα τελευταία μέτρα μιας υπέροχης, έχοντας κατακτήσει τα πάντα!

Οι τίτλοι του Ρέγιες

Με τη Ρεάλ
2x EuroLeague (2015, '18)
EuroCup (2007)
Διηπειρωτικό (2017)
7x Πρωταθλήματα Ισπανίας
6x Copa del Rey
5x Supercopa
All-EuroLeague First Team (2016)
2x MVP στην Ισπανία (2009, '15)

Με την εθνική Ισπανίας

Ολυμπιακοί Αγώνες
Πεκίνο 2008: Ασημένιο
Λονδίνο 2012: Ασημένιο
Ρίο ντε Τζανέιρο 2016: Χάλκινο
EuroBasket
Πολωνία 2009: Χρυσό
Λιθουανία 2011: Χρυσό
Γαλλία 2015: Χρυσό
Σουηδία 2003: Ασημένιο
Ισπανία 2007: Ασημένιο
Τουρκία 2001: Χάλκινο
Παγκόσμιο Κύπελλο
Ιαπωνία 2006: Χρυσό