Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Ουόλντεν και Ερυθρό Αστέρα

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Ουόλντεν και Ερυθρό Αστέρα

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Ουόλντεν και Ερυθρό Αστέρα
To Gazzetta αποκάλυψε ότι ο Κόρει Ουόλντεν είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και εξηγεί τι ισχύει στη συνεργασία του Αμερικανού γκαρντ με τον Ερυθρό Αστέρα. Το συμβόλαιο, ο τραυματισμός, τα χρήματα που λαμβάνει και η επιθυμία των Σέρβων.

Ο Κόρεϊ Ουόλντεν έκανε φέτος το ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και το Gazzetta έγραψε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο κόουτς των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ουόλντεν ξεχώρισε με τις εμφανίσεις με τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα και ανανέωσε αυτόματα την παρουσία του στην επόμενη EuroLeague.

Ο τραυματισμός

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς στρέφεται πλέον στις υποχρεώσεις της στη σερβική Superliga, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στους τελικούς τη Μέγκα Μπάσκετ (σ.σ. το Game 1 την Τετάρτη 9/6) δίχως τον Ουόλντεν, ο οποίος ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από πρόβλημα στη μέση. Το συγκεκριμένο πρόβλημα άρχισε πριν από την έναρξη των playoffs της Αδριατικής Λίγκας. Μάλιστα δεν αγωνίστηκε στα πρώτα δυο ματς της σειράς των τελικών με την Μπουντούτσνοστ, συμμετέχοντας μόνο σε κάποιες προπονήσεις με τους συμπαίκτες του από την έναρξη της postseason. Μάλιστα έπαιξε με ένεση στην ημιτελική σειρά με την Ιγκοκέα.

Το συμβόλαιο

Το καλοκαίρι του 2020 ο Κόρεϊ Ουόλντεν άλλαξε ομάδα, όχι όμως και πόλη. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ (1μ.88) κατέβαλε ένα χρηματικό ποσό ως αποζημίωση στην Παρτιζάν προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία του και παρέμεινε στο Βελιγράδι, αφήνοντας τα ασπρόμαυρα για τα ερυθρόλευκα του Ερυθρού Αστέρα. Φέτος έπαιξε για πρώτη φορά στην EuroLeague, αποτελώντας τον εκλεκτό του Σάσα Ομπράντοβιτς που αναζητούσε έναν ικανότατο γκαρντ ώστε να ενισχύσει την περιφέρεια του Ερυθρού Αστέρα μετά από τις αποχωρήσεις των Λορέντζο Μπράουν (Φενέρμπαχτσε) και Τσαρλς Τζένκινς (Ολυμπιακός). Ο Ουόλντεν έχει υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο και σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, λαμβάνει ένα ποσό κοντά στα 300-350 χιλιάδες δολάρια.

Η επιθυμία του Ερυθρού Αστέρα

Όπως αναφέρουν στη Σερβία, ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να κρατήσει τον Ουόλντεν και τη νέα σεζόν. Συμβόλαια για του χρόνου έχουν επίσης οι Λάνγκστον Χολ, Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς (2023), Μπράνκο Λάζιτς και Αλέκσα Ραντάνοφ στους οποίους υπολογίζει ο Ράντονιτς ενόψει της συμμετοχής των Σέρβων στην επόμενη EuroLeague. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Gazzetta, ο Ουόλντεν είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και βλέπει θετικά την προοπτική της συνεργασίας, δίχως να έχουν υπάρξει ακόμα ουσιαστικές διαπραγματεύσεις παρά μόνο πρώτες συζητήσεις.

Photo credit: ABA Liga