Άρης: Το απίθανο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας που τον αφήνει εκτός EuroCup

Φάση από τον αγώνα Ουλμ - Άρης.
Ο Άρης είναι αγκαλιά με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του EuroCup. Και μόνο ένας μικρός αστερίσκος μπορεί να του τη στερήσει.

Ο Άρης πέρασε θριαμβευτικά από την έδρα της Ουλμ και έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στον επόμενο γύρο του EuroCup.

Αυτή είναι η αιτία που στη βαθμολογία του ομίλου του, το όνομα του Άρη δεν έχει τσεκαριστεί ως σίγουρο για τον επόμενο γύρο.

Υπάρχει ένα σενάριο, αρκετά απίθανο, αλλά υπάρχει. Και αφορά την τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στον Άρη, την Τρέντο και την Μπουντούτσνοστ!

Βέβαια, μέσα σε αυτό υπάρχουν και άλλοι...αστερίσκοι. Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε.

Η τριπλή ισοβαθμία

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενεργοποιηθεί είναι η ήττα του Άρη από την Τρέντο, στο «Nick Galis Hall», η ήττα της Τουρκ από τη Σλασκ Τέλεκομ και η νίκη της Μπουντούτσνοστ απέναντι στην Γκραν Κανάρια.

Ακόμη και αν συμβεί αυτό, η Τρέντο θα πρέπει να την κάνει και με συγκεκριμένη διαφορά (10+) προκειμένου να έχει το πάνω χέρι.

Στην τριπλή ισοβαθμία και εφόσον νικήσει η Τρέντο τον Άρη για δεύτερη φορά, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Άρη, Μπουντούτσνοστ και Τρέντο. Καθώς οι τρεις ομάδες θα έχουν τον ίδιο αριθμό νικών στα μεταξύ τους παιχνίδια, η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει +1, η Μπουντούσνοστ +18 και η Τρέντο -19. Γι' αυτό και προκύπτει η ιταλική νίκη με τουλάχιστον 10 πόντους στο απίθανο σενάριο αποκλεισμού του Άρη.

Τα ματς για την τριπλή ισοβαθμία

  • Τρέντο - Άρης 69-67
  • Άρης - Τρέντο (7/2)
  • Άρης - Μπουντούτσνοστ 76-75
  • Μπουντούτσνοστ - Άρης 63-65
  • Τρέντο - Μπουντούτσνοστ 78-97
  • Μπουντούτσνοστ - Τρέντο 98-96
@Photo credits: Florian Achberger, Raiopharm Ulm X