Καστρίτης: «Να ματσάρουμε την ενέργεια της Κλουζ»

Καστρίτης: «Να ματσάρουμε την ενέργεια της Κλουζ»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Καστρίτης
Ο Άρης αντιμετωπίζει (10/1, 19:00) την Κλουζ στη Ρουμανία για τη 14η αγωνιστική του Eurocup και ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε περισσότερο στην ενέργεια που πρέπει να καταναλώσει η ομάδα του για να ελέγξει την επιθετικότητα του αντιπάλου.

Οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν με αρκετά προβλήματα καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Δημήτρης Κατσίβελης, Γιώργος Φίλλιος και Ανδρέας Καλόγηρος ενώ την τελευταία στιγμή θα ληφθεί απόφαση για τη συμμετοχή του Κρις Μπάνκστον καθώς ο Αμερικανός σέντερ ταλαιπωρείται από ελαφρύ διάστρεμμα. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί μόνο στην περίπτωση που χρειαστεί, δηλαδή στο ενδεχόμενο που υπάρξει… υπερφόρτωση με φάουλ.

Οι Θεσσαλονικείς αναγνωρίζουν το επίπεδο ποιότητας της Κλουζ θέλουν όμως τη ρεβάνς για εκείνη την ήττα στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Τότε είχαν κοστίσει δύο χαμένα λέι απ – από τους Κατσίβελη, Μποχωρίδη – και η ρουμανική ομάδα είχε αποδράσει από το Nick Galis Hall με 59-61. «Έχουμε έναν πολύ υψηλών απαιτήσεων εκτός έδρας αγώνα, απέναντι στην Κλουζ Ναπόκα. Μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ματσάρουμε την ενέργειά τους και να μην τους επιτρέψουμε να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό και από δεύτερες ευκαιρίες, μετά από επιθετικό ριμπάουντ», σημείωσε ο Γιάννης Καστρίτης ο οποίος καλείται να διαχειριστεί και την κούραση παικτών (όπως οι Βασίλης Τολιόπουλος, Ρομπέρτο Γκάλινατ) οι οποίοι χρειάστηκε να καλύψουν απουσίες με συνέπεια την επιπλέον επιβάρυνσή τους.

«Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Η Κλουζ είναι μία ομάδα που δύσκολα την κερδίζεις και βρίσκεται σε μία πολύ καλή θέση στον όμιλό μας. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για 40 λεπτά, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πρέπει να περιορίσουμε το σκοράρισμά τους, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση, όπως κάνουμε τελευταία», είπε ο Ρομπέρτο Γκάλινατ.

Στον στόχο πρόκρισης στα Play In του Eurocup, το αυριανό παιχνίδι δεν είναι από αυτά που θα κρίνουν την προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, ωστόσο, μια νίκη θα της εξασφαλίσει ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των άμεσων αντιπάλων της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.