Γκραν Κανάρια-Άρης 93-65: Το ρεσιτάλ λαθών είχε βαρύ τίμημα

Σα να μην έφτανε ο υψηλός βαθμός δυσκολίας της αποστολής, ο Άρης άφησε στην Ελλάδα την αγωνιστική ταυτότητά του με συνέπεια τη βαριά ήττα από την Γκραν Κανάρια με 93-65 για τη 10η αγωνιστική του Eurocup.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη στάθηκε ανταγωνιστικά μόνο για ένα ημίχρονο, όσο κράτησε δηλαδή η φανταστική παράσταση του Βασίλη Τολιόπουλου με τους 16 πόντους που σημείωσε σ' αυτό το διάστημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γκραν Κανάρια ήταν απόλυτη κυρίαρχος καθώς ο Άρης παρασύρθηκε στον ρυθμό της, υστέρησε στην άμυνα και στην επίθεση έκανε ένα σωρό λάθη με ελάχιστες συνεργασίες. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν να μην καταφέρει να σταθεί ανταγωνιστικά και να συμβιβαστεί με την ήττα από το τέλος της 3ης περιόδου.

Ο αγώνας

Ακολουθώντας το γρήγορο tempo της Γκραν Κανάρια, ο Άρης είχε εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση στα πρώτα τέσσερα λεπτά (14-13) αλλά και πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Έι Τζέι Σλότερ ο οποίος ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα. Όταν ο Γιάννης Καστρίτης προχώρησε στο πρώτο rotation είδε τον Κρις Μπάνκστον να κάνει τρία φάουλ σε 90 δευτερόλεπτα. Η ελληνική ομάδα έμεινε χωρίς πόντο για σχεδόν τέσσερα αγωνιστικά λεπτά και με 12-0 σερί η Γκραν Κανάρια ξέφυγε με 25-13 (8’). Στο τέλος της περιόδου η ισπανική ομάδα είχε 6/9 τρίποντα απέναντι στις σύνθετες άμυνες ζώνης του Άρη αλλά και την ίδια απόσταση ασφαλείας (29-17).

Το επιθετικό κρεσέντο του Βασίλη Τολιόπουλου (16π.) δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα για τον Άρη καθώς αμυντικά παρέμεινε ευάλωτος (39-27, 14’). Συν τοις άλλοις, σε τρεις περιπτώσεις οι «κίτρινοι» βρήκαν παιχνίδι στο transition αλλά όχι μόνο δεν βρήκαν καλάθι, αλλά δέχθηκαν καλάθι μετά από λάθη τους (44-32, 17:30). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-38 υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι έβγαλαν συνεργασίες (14), έκαναν λίγα λάθη (6) εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος είχε μόλις δύο ασίστ και 11 λάθη.

Τα πολλά λάθη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του Άρη στις αρχές του δεύτερου μέρους, αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί για να ανεβάσουν τη διαφορά στο +16 (57-41, 23'). Η ελληνική ομάδα δεν άλλαξε πρόσωπο καθώς συνέχισε να κάνει φθηνά λάθη δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Κι έτσι η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +20 (65-45). Μέχρι το τέλος της περιόδου δεν άλλαξε κάτι καθώς η Γκραν Κανάρια δεν είχε την παραμικρή δυσκολία διαχείρισης της όλης κατάστασης (72-50).

Με τη διαφορά στα επίπεδα των 22 πόντων και δεδομένης της διαφοράς ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, προφανώς η τελευταία περίοδος είχε τυπικό χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν μια άνετη διαχείριση του αγώνα καθώς ο Άρης με δυσκολία έβρισκε το καλάθι (76-56, 33'). Η Γκραν Κανάρια μπήκε στα τελευταία τρία λεπτά με μεγάλη διαφορά (83-58) και οι δύο ομάδες απλά περίμεναν την τελευταία κόρνα της γραμματείας.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Γκραν Κανάρια επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και πορεύτηκε με την εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, το καλό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ και φυσικά το παιχνίδι πολλών συνεργασιών. Αντιθέτως, ο Άρης δεν έπαιξε άμυνα και στη δε επίθεση, στο τέλος της 3ης περιόδου είχε πέντε τελικές πάσες και 19 λάθη!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Η Γκραν Κανάρια δεν είχε τον μεγάλο ηγέτη αλλά ένα καλοδουλεμένο σύνολο με άρτια συνεργασία. Για τυπικούς λόγους γράφεται το όνομα του Πρκάτσιν.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Έι Τζέι Σλότερ έκανε την αρχή, ο Αλμπισί έκανε τρομερή δουλειά στην οργάνωση και στις συνεργασίες και ο Λάμερς κάτω από τα καλάθια.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Προφανώς αυτή του Βασίλη Τολιόπουλου ο οποίος κράτησε τον Άρη για ένα ημίχρονο. Ο Σίλβιο Ντε Σόουζα ήταν ο δεύτερος που τον ακολούθησε σε απόδοση.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακό παιχνίδι από Μπάνκστον, δεν βοήθησε ο Κατσίβελης και ο Καρ εμφανίστηκε καθυστερημένα. Ο Γκάλινατ εμφανίστηκε στο παρκέ για περίπου δύο αγωνιστικά λεπτά όταν σημείωσε και τους έξι από τους οκτώ πόντους του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Γκραν Κανάρια τελείωσε τον αγώνα με 25 ασίστ και 11 λάθη και ο Άρης με 8 ασίστ και 23 λάθη!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά τον εντός έδρας αγώνα (10/12) με το Περιστέρι ο Άρης θα υποδεχθεί τη Λιετκαμπέλις ενώ η Γκραν Κανάρια θα ταξιδέψει στο Ουλμ

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 49-38, 72-50, 93-65.

93

65

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.