Σιγάλας: «Χρειαζόμασταν παίκτη, ίσως τώρα να χρειαζόμαστε… παίκτες»

Σιγάλας: «Χρειαζόμασταν παίκτη, ίσως τώρα να χρειαζόμαστε… παίκτες»

Ο Σιγάλας
Ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε για την ήττα του Άρη στη Λιθουανία από τη Λιετκαμπέλις υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι απαραίτητο να αποκτήσει η ομάδα αυτοπεποίθηση ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον τραυματισμό του Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς.

Ο Λετονός φόργουορντ αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις, δίχως επί του παρόντος να υπάρχει εκτίμηση για τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Σιγάλας (σ. σ. χρειάστηκε να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα λόγω της αποβολής του Γιάννη Καστρίτη) είπε… «το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας με τον κόουτς είναι ότι χρειαζόμαστε παίκτη και τώρα ότι ίσως χρειαστούμε παίκτες. Όπως είδα τον τραυματισμό του Μπλούμπεργκς δεν μου φάνηκε κάτι απλό, ελπίζω να είναι. Ελπίζω να καλύψουμε το κενό από τον τραυματισμό του Μπέιτς και με την επιστροφή του Περσίδη να καλυφθεί αρχικά το κενό του Μπλούμπεργκς».

Στη συνέχεια, ο «Ράμπο» του ελληνικού μπάσκετ υποστήριξε ότι… «αξίζουν συγχαρητήρια στη Λιετκαμπέλις για τη νίκη αλλά και στους παίκτες μας για την προσπάθεια που έκαναν. Τα έδωσαν όλα παρά τα προβλήματα που είχαμε να διαχειριστούμε. Πιο βασικό ήταν ο τραυματισμός του Μπλούμπεργκς ο οποίος χάλασε την ισορροπία μας αλλά και τη φιλοσοφία που είχαμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που είχαν οι ψηλοί μας, αυτό το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο. Τα παιδιά προσπάθησαν σκληρά. Μετά από κάθε παιχνίδι, παίκτες και προπονητές βλέπουν τους αγώνες σε βίντεο, αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς για να βελτιωθούμε», είπε και στη συνέχεια άφησε αιχμές για τη διαιτησία. «Πιστεύω ότι το ίδιο θα πρέπει να κάνουν όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σ’ αυτό το παιχνίδι για να δουν αν αυτό μας αρέσει σαν Euroleague ή Eurocup ή αν πρέπει να αλλάξει κάτι. Εμείς Θα συνεχίσουμε να παίζουμε στη φιλοσοφία μπάσκετ που έχουμε κι ελπίζω σε καλύτερα αποτελέσματα».

Ρωτήθηκε για τις αποφάσεις των διαιτητών οι οποίες προκάλεσαν και την αποβολή του Γιάννη Καστρίτη. «Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη μέσα στο παιχνίδι. Το ξέρουμε αλλά κάποιες φορές όταν είσαι πιο ευαίσθητος με κάποιον και όχι μ’ έναν άλλον, τότε αλλάζει η εξέλιξη των πραγμάτων. Ειδικά όταν η μία ομάδα ήδη έχει προβλήματα. Γι’ αυτό είπα ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Η Λιετκαμπέλις έχει καλή ομάδα και οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση και σκληράδα».

Κατέληξε αναφερόμενος στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα. «Στα παιχνίδια με την Γκραν Κανάρια και με τον Ολυμπιακό είχαμε την ευκαιρία να δούμε το επίπεδό μας. Τώρα έχουμε παιχνίδια μπροστά μας τα οποία μπορούμε να κερδίσουμε αρκεί να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να ακολουθήσουμε το σχέδιο του προπονητή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.