Άρης - Γκραν Κανάρια 66-82: Πικρή επιστροφή στην Ευρώπη

Στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Άρης κοίταξε στα μάτια την Γκραν Κανάρια για τρία δεκάλεπτα αλλά κατέρρευσε στο τελευταίο με συνέπεια την ήττα (66-82) στην πρεμιέρα του Eurocup στο κατάμεστο Nick GalisHall και σε μια μέρα πένθους για τον σύλλογο λόγω της απώλειας του θρυλικού Γιάννη Ιωαννίδη.

Το επίπεδο της κατόχου του Eurocup, Γκραν Κανάρια, αποδείχθηκε αρκετά υψηλότερο για τον Άρη. Αυτό αναδείχθηκε τουλάχιστον στο σημείο που κρίθηκε το παιχνίδι.

Εκεί δηλαδή που το βάρος της μπάλας αυξήθηκε αρκετά, η ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς έκανε ένα 17-0 σερί κλειδώνοντας την πρώτη νίκη της στη φετινή διοργάνωση καθώς στην τελευταία περίοδο οι «κίτρινοι» δεν βρήκαν τρόπο διαχείρισης της ποιότητας του κατόχου του τίτλου.

Το ματς: Άρης - Γκραν Κανάρια

Βέβαια, τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν διαφορετική εικόνα. Η επιθετική λειτουργία – αλλά και εκτέλεση – του Άρη στην πρώτη περίοδο ήταν υποδειγματική με μπροστά τον Ρομπέρτο Γκάλινατ ο οποίος σημείωσε 13 πόντους με απόλυτη ευστοχία στα σουτ (12-4, 3’). Οι «κίτρινοι» είχαν ευστοχία στα σουτ (11/15), υψηλό επίπεδο συνεργασιών (23-15, 8’) δεν κατάφεραν όμως να ελέγξουν δύο πράγματα. Το αμυντικό ριμπάουντ – με πιο «μακριά» κορμιά η Γκραν Κανάρια είχε πλεονέκτημα – αλλά και το μακρινό σουτ των Ισπανών (4/11). Γι’ αυτόν τον λόγο η διαφορά έμεινε σ’ αυτά τα επίπεδα (28-20, 10’).

Οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα των ριμπάουντ κι αυτό τους κόστισε αρκετά (30-29, 14’) στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου σε συνδυασμό με την αστοχία σε ελεύθερα σουτ σαν τα δύο που πήρε ο Μπλούμπεργκς. Μη έχοντας λύσεις στην επίθεση (0/6 τρίποντα) και φορτωμένοι με φάουλ – εν αντιθέσει με την Γκραν Κανάρια πράγμα το οποίο σήκωσε έντονες διαμαρτυρίες – οι γηπεδούχοι είδαν την πρωτοπορία των φιλοξενούμενων (32-34) με την είσοδο στα τελευταία τρία λεπτά του ημιχρόνου και τη διατήρησαν μέχρι το τέλος αυτού (35-38). Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε 3/6 δίποντα, 0/7 τρίποντα, μία ασίστ και πέντε λάθη.

Ο Γιάννης Καστρίτης μάταια περίμενε από τον Μάρκους Καρ να μπει στο παιχνίδι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Καναδός έκανε λάθη, έφτασε και τα τέσσερα φάουλ νωρίς (22’) και ο Άρης παρέμεινε δυσλειτουργικός στην επίθεση (38-46, 24’). Εκεί η ελληνική ομάδα έβγαλε αντίδραση μέσα από την άμυνά της (45-48, 27’), παρότι συνέχισε να πληγώνεται από τα φάουλ καθώς στη… ζώνη των τεσσάρων κάθισαν και οι Σανόγκο, Σλαφτσάκης. Τα τρίποντα του Τολιόπουλου έβαλαν και πάλι τον Άρη σε θέση οδηγού (55-54) αλλά την τελευταία λέξη σ’ αυτή την περίοδο την είπε ο Αλμπισί (55-57).

Το σερί των Ισπανών δεν διευρύνθηκε απλά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά εκτοξεύτηκε στο 0-17 (55-71, 33:30) κι εκεί φυσικά τελείωσαν όλα με δράστη τον Έι Τζέι Σλότερ ο οποίος έκανε τρομερό δεκάλεπτο. Για τον Άρη ήταν αδύνατη μια νέα επιστροφή στο παιχνίδι, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που είδε αρκετά από τα βαριά χαρτιά του να μην αποδίδουν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από το 17-0 της Γκραν Κανάρια με το buzzer beater του Αλμπισί στο τέλος της 3ης περιόδου και το 11-0 που ακολούθησε στο ξεκίνημα της τελευταίας. Η ισπανική ομάδα ξέφυγε με +16 κι εκεί ουσιαστικά απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Έι Τζέι Σλότερ έβαλε τους εννιά από τους 17 πόντους της Γκραν Κανάρια στο σημείο που τελείωσε και στο παιχνίδι.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μάρκους Καρ, Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς και Σίλβιο ΝτεΣόουζα δεν έδωσαν απλά λίγα αλλά ήταν αρνητικοί για την ομάδα τους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μπρουσίνο ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Γκραν Κανάρια για τρία δεκάλεπτα ενώ παρόντος του Αλμπισί η ισπανική ομάδα είχε εξαιρετική λειτουργία στην επίθεση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η τελευταία περίοδος ήταν απογοητευτική για τον Άρη καθώς το επιμέρους σκορ ήταν 11-25. Πιο απογοητευτικό ήταν το γεγονός ότι στην πρώτη περίοδο είχε περισσότερες ασίστ (8) σε σχέση με το σύνολο αυτών στα υπόλοιπα τρία!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης ετοιμάζεται πλέον για την πρεμιέρα της Basketleague με τον Ολυμπιακό και το ταξίδι στη Λιθουανία για τον αγώνα με τη Λιετκαμπέλις ενώ η Γκραν Κανάρια θα αντιμετωπίσει την Ουλμ για τη 2η αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 35-38, 55-57, 66-82.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.