Προμηθέας - Μπούντουτσνοστ 81-72: Με ορμή... Κουλμπόκα πήρε τη ρεβάνς (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Προμηθέας - Μπούντουτσνοστ 81-72: Με ορμή... Κουλμπόκα πήρε τη ρεβάνς (vid)
Ο Προμηθέας είχε τον Αρνόλντας Κουλμπόκα σε τρομερή κατάσταση (30π.) και με τον ίδιο να... υπογράφει το ροζ φύλλο, οι Πατρινοί επικράτησαν με 81-72 και πήραν τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου με την Μπούντουτσνοστ.

Το καλεντάρι της 12ης αγωνιστικής για το EuroCup, έφερνε τον Προμηθέα αντιμέτωπο με την Μπούντουτσνοστ στην Πάτρα και το κοινό του «Δ. Τόφαλος» είχε κάθε λόγο να πιστέψει στη νίκη με το τελικό 81-72 να δικαιώνει το σύνολο του Χριστόπουλου.

Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ήταν εκεί και έκανε... τα πάντα για αυτό το αποτέλεσμα ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι Πατρινοί πήραν και τη μεγαλύτερη απόσταση από τον αντίπαλό τους. Σκόραρε τους 22 από τους 30 πόντους του στο διάστημα 21'-37' και κλείδωσε μία επικράτηση με μεγάλη σημασία!

Ο αγώνας

Αρκετά... ορεξάτο ήταν το ξεκίνημα του Προμηθέα που μετά το τρίποντο του Ρέινολντς απάντησε με ένα 6-0 που άρχισε από τον Κουλμπόκα και ολοκληρώθηκε από τον Σίμπσον, με τον τελευταίο να σκοράρει και από μακριά για να κρατήσει σε απόσταση την Μπούντουτσνοστ (9-5). Ο Μπελ-Χάινς από την άλλη πλευρά έδινε λύσεις στους φιλοξενούμενους που είχαν μικρές... παγίδες για τον Προμηθέα και έφτασαν στο 11-12 στο 6'. Ο Χογκ με πέντε προσωπικούς πόντους σε εκείνο το σημείο έγινε ο λόγος να αλλάξει ξανά το προβάδισμα που διατηρήθηκε με τον Ντάνγκουμπιτς με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (20-18).

Οι Πατρινοί είχαν υψηλά ποσοστά τόσο κοντά στη ρακέτα, όσο και έξω από το τόξο από όπου σημάδεψαν στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και πήραν και σημαντική «ανάσα» από τον αντίπαλό τους μέχρι και το 31-22. Γκριν και Άτιτς επέτρεψαν στην Μπούντουτσνοστ να πλησιάσει, αλλά ο Κουλμπόκα με γκολ-φάουλ προσέθεσε πόντους και... ηρεμία στον Προμηθέα (36-28). O Χογκ έκλεισε το ημίχρονο σε 41-33 μετά από συνεργασία με τον Γκίκα, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα «γενναιόδωρο» 68.8% στο δίποντο (11/16 με 11/24 από τους Μαυροβούνιους) και 40% στο τρίποντο (4/10 με 1/8 και 25% απέναντι).

Ο Κάμπα μπήκε με ενέργεια στο παρκέ μετά το τέταρτο του ημιχρόνου και κλέβοντας την μπάλα ολοκλήρωσε τον αιφνιδιασμό για το 41-35, προτού ο Κάουαν ορίσει τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (47-35) μέχρι εκείνο το διάστημα. Πόποβιτς και Ρέινολντς εκμεταλλεύτηκαν τις (δεύτερες) ευκαιρίες που πήραν από τους συμπαίκτες τους και άμεσα μείωσαν στο -5 (49-44). Ο Γάλλος σέντερ δημιουργούσε ερωτηματικά για τη ρακέτα των γηπεδούχων, όμως η συνέχεια του τρίτου δεκαλέπτου επιφύλασσε ένα αγωνιστικό εξάλεπτο χωρίς σκορ για τους φιλοξενούμενους. Εκεί, ο «μπομπέρ» Κουλμπόκα με οκτώ προσωπικούς πόντους από το 10-0 έστειλε τον Προμηθέα στο +15 (63-48) στο 30'.

Ο Κουλμπόκα εξακολουθούσε να βάζει τη μπάλα στο διχτάκι, ο Ντάνγκουμπιτς ήταν αρκετά δραστήριος, όσο και ο Κάμπα στην άλλη ρακέτα που μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ ο Πόποβιτς με γκολ-φάουλ έγραψε το 67-56. Ο Λιθουανός (28π.) φαινόταν σαν να μην βρίσκει εμπόδιο και η άμυνα του Προμηθέα ύψωνε... τείχη στις προσπάθειες του αντιπάλου του να επιστρέψει (74-61). Ο Σίμπσον μπήκε στην εξίσωση και έστειλε τη διαφορά στους 16 (77-61) 4'09'' πριν τη λήξη, όσο οι Μαυροβούνιου επιχείρησαν την τελευταία τους αντεπίθεση χωρίς αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-33, 63-50, 81-72

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με το 10-0 που έτρεξε ο Προμηθέας στο... νεκρό διάστημα της Μπούντουτσνοστ.

Ο MVP: Χωρίς αμφιβολία ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με 30 πόντους (5/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 5/5 βολές), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ για μόλις ένα λάθος.

O ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Τόσο ο Κάουαν των 10 ασίστ, όσο και η πολύτιμη και αθόρυβη δουλειά του Ντάνγκουμπιτς (15π.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ντρομπνιακ και Μπελ-Χάινς που ξεκίνησε καλά αλλά δεν προσέφερε στην ομάδα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 28 λάθη, το υψηλό ποσοστό και των δύο στο τρίποντο και τα 17 επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Προμηθέας βρήκε τον πρωταγωνιστή για να πάρει το... αίμα του πίσω από το ματς του πρώτου γύρου και πλέον κοιτάζει με μεγαλύτερη ηρεμία την επόμενη φάση. Από την άλλη η Μπούντουτσνοστ είχε... μαξιλαράκι με το 7-4.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Προμηθέας γνώρισε την ήττα εκτός έδρας μετά από παράταση και με σκορ 95-89. Σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας οι Πατρινοί έχουν το προβάδισμα.

e

d

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.