Μορασκίνι για την υπόθεση ντόπινγκ: «Μεγάλη αδικία η ποινή μου, έχασα έναν χρόνο από ένα σπρέι»

Μορασκίνι για την υπόθεση ντόπινγκ: «Μεγάλη αδικία η ποινή μου, έχασα έναν χρόνο από ένα σπρέι»

Newsroom
Μορασκίνι για την υπόθεση ντόπινγκ: «Μεγάλη αδικία η ποινή μου, έχασα έναν χρόνο από ένα σπρέι»
Ο Ρικάρντο Μορασκίνι μίλησε για την υπόθεση ντόπινγκ και υπογράμμισε ότι έγινε μεγάλη αδικία αναφορικά με την ποινή που του είχε επιβληθεί.

Όπως είναι γνωστό, ο Μορασκίνι πιάστηκε «ντοπέ» τον Οκτώβριο του 2021 έχοντας βρεθεί θετικός σε στεροειδές αναβολικό!

Αποτέλεσμα; Να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν από την Αρμάνι Μιλάνο και στη συνέχεια να μπει σε σκέψεις όσον αφορά την καριέρα του και αν θα έπρεπε να συνεχίσει να βρίσκεται στα παρκέ.

Ο ίδιος ο παίκτης που ανήκει πλέον στο δυναμικό της Βενέτσια και θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής από τον Οκτώβριο του 2022, παραχώρησε συνέντευξη στην «La Repubblica» και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν εξηγώντας ότι ήταν άδικη η τιμωρία που του επιβλήθηκε: «Χρειάστηκαν δύο μέρες για να καταλάβω πώς ήρθα σε επαφή με αυτήν την ουσία. Η αρραβωνιαστικιά μου είχε κόψει το δάχτυλό της ενώ μαγείρευε. Για να επουλώσει την πληγή, χρησιμοποίησε ένα σπρέι που περιείχε κλοστεβόλη και είχαμε έρθει σε επαφή μετά. Αυτό ήταν αρκετό για να ανιχνεύσει η ανάλυση 0,5 νανογραμμάρια της ουσίας» εξήγησε ο Μορασκίνι και συνέχισε:

«Κανένας αθλητής σήμερα δεν θα χρησιμοποιούσε κλοστεβόλη οικειοθελώς. Είναι εξαιρετικά εύκολο να το εντοπίσεις στην ανάλυση και σου προσφέρει πλεονέκτημα μόνο αν το χρησιμοποιείς σε τεράστιες ποσότητες, όπως έκαναν οι Σοβιετικοί αθλητές στη δεκαετία του '80» ενώ αν και απέδειξε ότι δεν έγινε ηθελημένα η χρήση, δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ποινή:

«Χρησιμοποιούσα τα βίντεο που μου έστειλε η αρραβωνιαστικιά μου με το δάχτυλό της, με την ημερομηνία που καταγράφηκαν. Η ίδια εισαγγελία αναγνώρισε ότι όλα έγιναν τυχαία. Γι' αυτό πήρα μόνο ένα χρόνο αναστολή, αντί για τετραετή , που ήταν η μέγιστη ποινή. Ήταν μια τεράστια αδικία και λυπάμαι πολύ που άλλοι αθλητές πρέπει να βιώσουν την ίδια κατάσταση. Μετά την προσωρινή αναστολή τον Οκτώβριο, η πρωτόδικη απόφαση ήρθε μετά από δυόμισι μήνες. Και η ακρόαση της έφεσης διήρκεσε άλλον ενάμιση μήνα. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Η καταπολέμηση του ντόπινγκ είναι καλή, αλλά τα μέσα δεν το διαχειρίζονται σωστά».