Ομπράντοβιτς: «Περνάω καλύτερα στην Παρτίζαν απ' ό,τι περίμενα»

Ομπράντοβιτς: «Περνάω καλύτερα στην Παρτίζαν απ' ό,τι περίμενα»

Ομπράντοβιτς: «Περνάω καλύτερα στην Παρτίζαν απ' ό,τι περίμενα»
Η Παρτίζαν γιορτάζει την επέπειο των 30 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην Κωνσταντινούπολη και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε τις συγκρίσεις ανάμεσα στην ομάδα του '92 και τη φετινή.

Το νικητήριο τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1992 ανάμεσα στην Μπανταλόνα και την Παρτίζαν θα ακολουθεί εις το διηνεκές τους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου που φέτος γιορτάζουν 30 χρόνια από την επιτυχία της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν εκείνος που οδήγησε την Παρτίζαν στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορία της στη rookie χρονιά του ως προπονητής και σε συνέντευξή του στο 24sedam, μίλησε για την επιστροφή του στο Βελιγράδι έπειτα από τρεις δεκαετίες με στόχο να οδηγήσει τους Σέρβους ξανά στην EuroLeague:

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως κάποια πράγματα είναι ασύγκριτα πιο όμορφα απ' ό,τι περίμενα. Καταστάσεις που πραγματικά έχουν νόημα. Η ευτυχία και η ευχαρίστηση να ζω ξανά στη χώρα μου και να έχω την ευκαιρία να περνάω χρόνο με ανθρώπους με τους οποίους δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω τα τελευταία 28 χρόνια είναι κάτι που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο και με γεμίζει, όπως ότι δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Η Παρτίζαν είναι η ομάδα που έχει τους περισσότεορους νεαρούς παίκτες στο ρόστερ, καμία άλλη ομάδα στην EuroLeague ή το EuroCup δεν το έχει αυτό. Κανένας δεν είναι πάνω από 28 ετών. Και μου αρέσει αυτό, ξέρω πως είναι κάτι που θέλει χρόνο».

Και πρόσθεσε: «Κάθε φορά που πήγαινα σε ένα κλαμπ, το έκανα με την προοπτική ότι θα έμενα για πολλά χρόνια. Στην Μπανταλόνα έμεινα μόνο για έναν χρόνο, στη Ρεάλ για τρεις, στην Μπένετον για δυο κι έπειτα 13 στον Παναθηναϊκό και επτά στη Φενέρμπαχτσε. Όπου κι αν πήγα, προσπάθησα να το νιώσω σπίτι μου. Έτσι συμπεριφέρθηκα, έτσι συμπεριφέρομαι και σήμερα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.