Προμηθέας - Ουλμ 79-68: Έσωσε την «αυτοκτονία» και συνεχίζει να ελπίζει

Προμηθέας - Ουλμ 79-68: Έσωσε την «αυτοκτονία» και συνεχίζει να ελπίζει
Ο Προμηθέας είχε 30 εξαιρετικά λεπτά απέναντι στην... προβληματική Ουλμ και παρά την αντίδραση των Γερμανών επικράτησε στο «Τόφαλος» με 79-68 κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του για την 8άδα που δίνει το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Με αρκετά προβλήματα στην αποστολή του ο Προμηθέας στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην Ουλμ συνεχίζοντας την παράδοση που έχει απέναντι στους Γερμανούς και πήρε την νίκη με 79-68 που του δίνει χαμόγελα για την συνέχεια. Για τρία δεκάλεπτα οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στους αντιπάλους τους έχοντας σε τρομερή βραδιά τους Τζεράι Γκραντ και Δημήτρη Αγραβάνη, ενώ όταν η Ουλμ έκανε την αντεπίθεσή της ο Ρέι έδωσε τις λύσεις.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με χαρακτηριστική αστοχία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το πολύ χαμηλό σκορ μέχρι και το 3ο λεπτό (2-2). Στην συνέχεια, Αγραβάνης και Γκραντ κρατούσαν την επίθεση του Προμηθέα είτε μέσα από ατομικές προσπάθειες, είτε από την μεταξύ τους συνεργασία (10-7 στο 7ο λεπτό). Ο Ζούκιτς ήταν εκείνος που ανέλαβε για την Ουλμ με τρίποντο και φάουλ και μείωσε από το 14-9 (14-13) προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το οποίο έληξε με 19-17 υπέρ των γηπεδούχων.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου μέχρι να μπει στην εξίσωση και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος με 5 συνεχόμενους πόντους έφερε το +7 για τον Προμηθέα (28-21). Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου εκμεταλλεύτηκαν κάθε ένα από τα λάθη της Ουλμ που στα πρώτα 16 λεπτά είχε σημειώσει 7 και με ορθόδοξες επιλογές άνοιξε την ψαλίδα στους 11 (34-23) με τρία λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο.

Ο Άντριτς στο 5ο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου έγραψε το +15 (46-31) με τον Προμηθέα σε εκείνο το διάστημα να έχει κρατήσει μακριά από το καλάθι του την Ουλμ, η οποία είχε πετύχει 3 πόντους όλους από βολές. Ο Γκραντ συνέχιζε να σκοράρει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ Ρογκαβόπουλος και Άντριτς ανέβασαν την διαφορά στους 22 (58-36) βάζοντας ακόμη περισσότερη πίεση στους Γερμανούς.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου, μερικά «νεκρά» λεπτά για τους γηπεδούχους έφεραν λύσεις για την ομάδα του Λάκοβιτς που μείωσε από τους 23 στους 11 με ένα δικό της ξέσπασμα και το 12-0 (63-49) που φάνηκε να αποδιοργανώνει τον Προμηθέα. Στο 5'36'' ο Σίμπσον ξεκόλλησε τους Πατρινούς για το 66-52 ωστόσο η Ουλμ έφερε το ματς σε μονοψήφια νούμερα μετά από πολλή ώρα στο παιχνίδι (66-57).

Με 3'10'' στο ρολόι ο Κρίστον έβαζε ξανά τους Γερμανούς στο παιχνίδι (66-61), ο Άντριτς όμως απάντησε άμεσα και έδωσε ανάσα για την συνέχεια και ο Ρέι με γκολ φάουλ άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Αγραβάνης περίπου στα δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έγραφε τον επίλογο με τον Προμηθέα να χρειάζεται απλώς να κρατήσει τις δυνάμεις του. Με το τελικό 79-68 δικαιώθηκε παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη για να μείνει ζωντανός για την πρόκριση!

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-28, 58-38, 79-68

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Τόσο στα τρία δεκάλεπτα που έφεραν και το +23 για τον Προμηθέα, όσο και στον χαρακτήρα που έδειξε όταν είδε τους αντιπάλους να πλησιάζουν, με τον Ρέι να βάζει δύο μεγάλα καλάθια.

Ο MVP: Ο Τζεράι Γκραντ που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην ρακέτα του. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους (8/11 σουτ), 11 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Δημήτρης Αγραβάνης έκανε τα πάντα στο παρκέ για την ομάδα του με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Ο Τζάλοου που αγωνίστηκε σχδεδόν 27 λεπτά και σκόραρε μόλις 4 πόντους για την Ουλμ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα καλάθια του Ρέι όταν η Ουλμ έφτασε στο -5

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 5/8 τρίποντα της Ουλμ στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν στο υπόλοιπο ματς είχε 2/20, η διαφορά στα λάθη (7 έναντι 15) και τα 7 κλεψίματα του Προμηθέα. Σημαντικό στοιχείο και οι 8 ασίστ που μοίρασαν Ρέι και Αγραβάνης.

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Προμηθέας πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα από κάθε άποψη. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το ρόστερ κατάφερε να πείσει με την απόδοσή του, αλλά και να κρατηθεί ζωντανός για την πρόκριση απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

ΤΊ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΏΤΟ ΜΑΤΣ: Στο προηγούμενο παιχνίδι οι Πατρινοί είχαν επικρατήσει ξανά της Ουλμ στην Ratiopharm Arena με 65-71. Σε κάθε ισοβαθμία, λοιπόν, έχει το πλεονέκτημα.

χ

ν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.