Βελίτσκοβιτς: «Στεναχωριέμαι που δεν θα δουλέψω με τον Ομπράντοβιτς»

Βελίτσκοβιτς: «Στεναχωριέμαι που δεν θα δουλέψω με τον Ομπράντοβιτς»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Βελίτσκοβιτς: «Στεναχωριέμαι που δεν θα δουλέψω με τον Ομπράντοβιτς»
Ο εμβληματικός αρχηγός της Παρτιζάν, Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό δράση, χάνοντας την ευκαιρία να δουλέψει μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου.

Τη σεζόν 2008-09 η Παρτιζάν έφτασε ως τα playoffs της EuroLeague και το όφειλε σε μεγάλο βαθμό στον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς. Ο τότε 22χρονος Σέρβος φόργουορντ έκανε το... ξεπέταγμα στην τέταρτη χρονιά του στη διοργάνωση ως πρώτος σκόρερ (11.5 π.) και δεύτερος ριμπάουντερ (5.1) της ομάδας του Βελιγραδίου.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2009-12 δίχως όμως να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες και στη συνέχεια έπαιξε διαδοχικά στις Μέγκα Μπάσκετ, Μπάμπεργκ και Τράμπζονσπορ πριν επιστρέψει στην αγαπημένη του Παρτιζάν, το 2016.

Ο Βελίτσκοβιτς δεν θα ενισχύσει τους «ασπρόμαυρους» στο νέο ξεκίνημα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου, αφού τον περασμένο Ιούλιο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 34 του έχοντας κατακτήσει τρεις φορές την Αδριατική Λίγκα, πέντε πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Σερβίας με την Παρτιζάν.

«Θα θυμάμαι για πάντα έναν αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι, όταν προπονητής τους ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Υπάρχουν πολλές στιγμές και αγώνες που θα μπορούσα να ξεχωρίσω όλα αυτά τα χρόνια. Η επιστροφή του στην Παρτιζάν είναι τεράστια υπόθεση για την ομάδα και το μπάσκετ στην περιοχή μας. Στεναχωριέμαι που δεν θα δουλέψω με τον Ομπράντοβιτς όμως το κορμί μου δεν μπορεί να αντέξει πια» ανέφερε ο Βελίτσκοβιτς μιλώντας στο RTS.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.