«Πιο πολύ αποκλειστήκαμε, απ' ότι προκρίθηκε η Λαμποράλ!»

«Πιο πολύ αποκλειστήκαμε, απ' ότι προκρίθηκε η Λαμποράλ!»
Ο «πύργος» του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, δεν μπορεί να «χωνέψει» τον αποκλεισμό από το Final 4 και δηλώνει στο gazzetta.gr, ότι οι «παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων και δώσαμε το δικαίωμα στην Λαμποράλ να θριαμβεύσει»!

Ο τρίτος αγώνας της σειράς των πλέϊ-οφ με την Λαμποράλ Κούτσα έχει τελειώσει και το κοντράστ των συναισθημάτων στα στρατόπεδα των δύο ομάδων είναι έντονο. Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος επισκέπτεται τα αποδυτήρια των νικητών για να συγχαρεί τους Βάσκους για την πρόκριση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα δίνει εντολή να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αντικατάστασης του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρουσιάσει την ομάδα στην επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου.

Στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» το κλίμα είναι βαρύ και την ώρα που ανοίγουν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους, οι περισσότεροι από τους παίκτες έχουν προλάβει να μπουν στα ντους, πιθανά και για να αποφύγουν τις δηλώσεις. Δεν έχουν άλλωστε και πολλά να πουν, μετά την από την πεντακάθαρη πρόκριση της ισπανικής ομάδας με 3-0 στις νίκες, σε μία σειρά που από την αρχή, παρά το μειονέκτημα έδρας, ο Παναθηναϊκός – περισσότερο λόγω ονόματος και φανέλας - προέβαλλε ως φαβορί. Ένας από τους λίγους παίκτες που απάντησε υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου και επανέλαβε πολλές φορές την άποψή του για τα αίτια του πικρού αποκλεισμού ήταν Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

«Ήρθαμε στην Αθήνα σίγουροι για το 2-2!»

«Θέλαμε πολύ την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ και όλα τα παιδιά στην ομάδα αλλά και οι προπονητές, πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είχαμε πολύ καλό προαίσθημα! Ακόμη και μετά τις δύο ήττες στην Βιτόρια, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να ισοφαρίσουμε, γιατί ουσιαστικά σε κανένα από τα δύο εκτός έδρας ματς, δεν είχαμε παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Δυστυχώς, όμως, ούτε εδώ στην Αθήνα είμαστε αυτοί που πρέπει και από τη στιγμή που η 4η περίοδος, άρχισε με το ματς στο πόντο, η ψυχολογία ήταν λογικό να είναι με το μέρος της Λαμποράλ. Εμείς έπρεπε να ανέβουμε ένα βουνό και να το κατέβουμε κι αυτοί είχαν ήδη αρχίσει την κατηφόρα. Κάπως έτσι το καλάθι φαίνεται λίγο πιο μεγάλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πέτυχαν μεγάλα και δύσκολα σουτ και σε γενικές γραμμές δεν ήταν η καλύτερη ομάδα! Δώσαμε την καρδιά μας και την ενέργειά μας, αλλά είναι προφανές ότι η προσπάθειά μας δεν ήταν αρκετή και πραγματικά λυπάμαι πολύ που η ευρωπαϊκή πορεία μας, τελειώνει έτσι...», είπε αρχικά στο gazzetta.gr ο 28χρονος διεθνής Σέρβος σέντερ που στην πρώτη «γεμάτη» χρονιά της καριέρας του στην Ευρωλίγκα, είχε μ.ο. 12,7 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ με 82,1% στις βολές και 56,8% στα δίποντα.

«Δώσαμε δικαίωμα, δεν είμαστε για 3-0!»

Τον ρωτάμε αν η θεωρεί ότι πρόκριση χάθηκε στην Ισπανία, αλλά μας διακόπτει σχεδόν αμέσως... «Σε καμία περίπτωση! Μπορεί να είμαστε νωθροί στο πρώτο ματς και να μην δείξαμε τι ζητούσαμε, στο δεύτερο, όμως, βελτιωθήκαμε αρκετά και χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία στην παράταση! Φεύγοντας από την Ισπανία, νιώθαμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε για το 5ο παιχνίδι και ότι τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Ξέραμε ότι στο ΟΑΚΑ παίζουμε πολύ καλύτερα και με τέτοιο κόσμο, είναι δύσκολο να χάσουμε από οποιαδήποτε ομάδα. Αλλά όλα εξελίχθηκαν με τον χειρότερο τρόπο... Επαναλαμβάνω ότι η Λαμποράλ είναι καλή ομάδα κι έπαιξε πολύ καλά, αλλά πιστεύω ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Πιο πολύ αποκλειστήκαμε εμείς, παρά προκρίθηκαν οι αντίπαλοί μας!», υπερθεμάτισε ο «πύργος» του «τριφυλλιού», που μπορεί στην επίθεση να ήταν κυρίαρχος, στην άμυνα, όμως, είχε αρκετές αδυναμίες πάνω στις οποίες όλοι οι αντίπαλοι επιχειρούσαν να «χτυπήσουν»!

«Ενωμένοι για το πρωτάθλημα!»

«Αυτό που προέχει τώρα είναι να ηρεμήσουμε, γιατί αισθανόμαστε όλοι χάλια και η συναισθηματική κούραση είναι μεγάλη. Πρέπει όμως, να συνεχίσουμε και να παραμείνουμε ενωμένοι γιατί μας απομένει το πρωτάθλημα!», συνέχισε ο Σέρβος «τριφυλλιού», πριν τον ρωτήσουμε για τον ρόλο που έπαιξε στην έκβαση της σειράς, η υπεροχή των Βάσκων σε αθλητικά προσόντα. «Είναι πράγματι πολύ αθλητική ομάδα, αλλά νομίζω ότι δείξαμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην αθλητικότητά της. Την διαφορά την έκαναν οι περιφερειακοί, ειδικότερα στο ΟΑΚΑ και οι μικρές λεπτομέρειες. Η απόσταση των δύο ομάδων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το 3-0!», υπογράμμισε ο Ραντούλιτσα που δεν ξέχασε να αναφερθεί στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, που αποχαιρέτησε την καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

«Ανεκτίμητη εμπειρία να είσαι δίπλα στον Διαμαντίδη!»

«Δεν έχουμε τόσο μεγάλη ηλικιακή διαφορά, αλλά παρακολουθώ και θαυμάζω τον “Μήτσο” από μικρό παιδί και ήταν πάντα ένας θρύλος για μένα! Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να είμαι συμπαίκτης του, να τον ζω κάθε μέρα, στ’ αποδυτήρια, στο γήπεδο, στα ταξίδια κι έχω ξαναπεί ότι είναι λυπηρό να συνειδητοποιείς ότι ένας τέτοιος παίκτης, οσονούπω, θα σταματήσει να παίζει. Είναι πάρα πολύ συγκινητικό να ακούς 20.000 κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του! Είναι πραγματικά ανεκτίμητη εμπειρία να έχει παίξει κανείς στο πλευρό του Διαμαντίδη και λυπάμαι διπλά, που δεν τελειώνει την καριέρα του στην Ευρωλίγκα, παίζοντας σε ένα Final 4!», κατέληξε ο Σέρβος σέντερ του Παναθηναϊκού.