Ζαλγκίρις Κάουνας - Λαμποράλ Κούτσα 68-89

Ζαλγκίρις Κάουνας - Λαμποράλ Κούτσα 68-89
Με τον ιδανικότερο τρόπο άρχισαν οι υποχρεώσεις της Λαμποράλ Κούτσα στο TOP 16, καθώς η ισπανική ομάδα πέρασε εύκολα από την έδρα της Ζαλγκίρις επικρατώντας με 89-68.

Οι φιλοξενούμενοι κατέκτησαν τη νίκη και άρχισαν με το δεξί την προσπάθειά τους για πρόκριση στα προημιτελικά, σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο.

Σε ατομικό επίπεδο ο Ίαν Βουγιούκας νίκησε τον Γιάννη Μπουρούση στην ελληνική μάχη κάτω από τα καλάθια. Ο σέντερ της Ζαλγκίρις είχε 13 πόντους (6/11 δίποντα, 1/2 βολές) και 7 ριμπάουντ σε 28 λεπτά, ενώ αυτός της Λαμποράλ έμεινε στους 4 (2/3 δίποντα) με 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη σε 20 λεπτά.

Ο Γιάννης Μπουρούσης πάντως αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού, καθώς στην τελευταία προπόνηση υπέστη ελαφριά θλάση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λαμποράλ Κούτσα έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και ουσιαστικά το «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε με 33-14 στο 10' και με 55-40 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο χαλάρωσε, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο πάτησε και πάλι το πόδι στο γκάζι και έφτασε στο τελικό 89-68.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Καλύτερος παίκτης του παρκέ για την Λαμποράλ ήταν ο Άνταμ Χανγκά, ο οποίος σε 38 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ είχε 7 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 ασίστ και 4 κοψίματα, γεμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το φύλλο της στατιστικής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Καλνιέτις από πλευράς Ζαλγκίρις, που σε 12 λεπτά είχε 2 πόντους με 1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 2 λάθη.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Σημείο-κλειδί στο παιχνίδι ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Στα πρώτα 10 λεπτά οι παίκτες του σκόραραν 33 πόντους, με εκπληκτικά ποσοστά (πάνω από 60% στα σουτ εντός πεδιάς), ενώ παράλληλα έπαιξαν και πολύ καλή άμυνα, κρατώντας την Ζαλγκίρις στους 14.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Λαμποράλ κρατά τη νίκη και το 65% στα δίποντα (29/44), ενώ η Ζαλγκίρις την θέληση των παικτών της να κυνηγήσουν το επιθετικό ριμπάουντ, μαζεύοντας τελικά 14.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι ξεχνάνε την αποψινή εμφάνιση και συνεχίζουν τη δύσκολη προσπάθειά τους για κάτι καλό στο ΤΟΡ 16, ενώ η Λαμποράλ την κακή εμφάνιση του Κορμπάτσο.