Τράμπζονσπορ - Άρης 74-71

Τράμπζονσπορ - Άρης 74-71
Ο Άρης το πάλεψε μέχρι τέλους στην Τραπεζούντα, ωστόσο γνώρισε την ήττα από την Τράμπζονσπορ με 74-71 στην πρεμιέρα του EuroCup.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξε καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, ωστόσο πληγώθηκε από την άμυνά της, η οποία δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να περιορίσει τους ψηλούς της Τράμπζονσπορ. Έτσι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για μια νίκη εκτός έδρας, η οποία θα ήταν πολύ σημαντική εν όψει της συνέχειας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Τράμπζονσπορ εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Άρη να περιορίσει τους ψηλούς της και έπαιξε υποδειγματικά το pick & roll με τον Στιπάνοβιτς, αλλά και τον Σανλί.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άντριγια Στιπάνοβιτς ήταν ασταμάτητος. Έδειξε από νωρίς οτι βρίσκεται σε καλή μέρα, πετυχαίνοντας οκτώ πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ φόρτωσε και με φάουλ τους ψηλούς του Άρη. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και τρία ριμπάουντ σε 24 λεπτά

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Αρνητική ήταν η παρουσία του Πελεκάνου από πλευράς Άρη, με τον έμπειρο φόργουορντ στα 23 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ να έχει τρεις πόντους με 0/2 δίποντα και 1/5 τρίποντα.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι 5 σερί πόντοι του Κίνζεϊ, έξι λεπτά πριν το τέλος, που έβαλαν σε θέση οδηγού ξανά τους γηπεδούχους. Αρχικά με τρίποντο για το 62-60 και στη συνέχεια με καλάθι στον αιφνιδιασμό για το 64-60.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Άρης κρατάει την πολύ καλή παρουσία και των τεσσάρων Αμερικανών του που είχαν όλοι διψήφιο αριθμό πόντων. Η Τράμπζονσπορ την πολύ καλή εμφάνιση του Στιπάνοβιτς και την χρήση του pick & roll.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Άρης ξεχνά τα πολύ κακά ποσοστά από το τρίποντο και την γραμμή των βολών, ενώ η Τράμπζονσπορ ξεχνά τα συνολικά 15 λάθη.