Οι καλύτεροι της Euroleague (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Οι καλύτεροι της Euroleague (pics)
Με αφορμή το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση.

Από τη σεζόν που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης άπαντες περιμένουν το TOP 16...

Η πρώτη φάση δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον, ωστόσο υπάρχουν παίκτες που ξεχώρισαν με την παρουσία τους, αν και κατά κοινή ομολογία οι περισσότεροι θα ανεβάσουν ρυθμούς στον δεύτερο γύρο και στα playoffs, εκεί όπου θα κριθούν τα πάντα.

Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους 5 κορυφαίους ανά στατιστική κατηγορία. Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ και ο κορυφαίους στα ριμπάουντ; Ποιος παίκτης έχει ξεχωρίσει στο σύστημα αξιολόγησης και ποιος σουτάρει με το καλύτερο ποσοστό; Διαβάστε αναλυτικά...

INDEX RATING (μ.ο.)

Πρώτος στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης... φιγουράρει ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Ο... γίγαντας του Ερυθρού Αστέρα έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις, με τον ΜακΛιν της Άλμπα και τον Ροτσέστι της Νίζνι να τον ακολουθούν. Από κοντά ο πολύπειρος Ντέβιν Σμιθ των Πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ στην 5η θέση συναντάμε τον περσινό πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας, Κιθ Λάνγκφορντ, με την Ούνικς Καζάν όμως να μένει εκτός.

  1. Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας) 24.9
  2. Τζέιμελ ΜακΛιν (Άλμπα Βερολίνου) 21.0
  3. Τέιλορ Ροτσέστι (Ούνικς Καζάν) 20.0
  4. Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι Τελ Αβίβ) 19.2
  5. Κιθ Λάνγκφορντ (Ούνικς Καζάν) 18.8

POINTS (μ.ο)

Στους σκόρερ ξεχωρίζει ο Τέιλορ Ροτσέστι, ο οποίος έχει κλέψει την παράσταση με τη φανέλα της Νίζνι, ενώ πάνω από 18 πόντους σημειώνει κατά μέσο όρο και ο Ζόραν Έρτσεγκ. Στην 3η θέση ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ τον ηγέτη του Ολυμπιακού ακολουθούν οι Τζέιμς Άντερσον και Άντριου Γκάουντλοκ.

  1. Τέιλορ Ροτσέστι (Νίζνι) 20
  2. Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατάσαραϊ) 18.1
  3. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) 17.5
  4. Τζέιμς Άντερσον (Ζαλγκίρις) 17
  5. Άντριου Γκάουντλοκ (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ) 16.9

REBOUNDS (μ.ο.)

Πρώτος και στη λίστα με τους κορυφαίους ριμπάουντερ ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Τον σέντερ του Ερυθρού Αστέρα ακολουθούν οι Τζον Μπράιαντ, Σέιν Λαγουάλ και Τρέι Τόμκινς, ενώ στο TOP 5 συναντάμε και τον Ντέβιν Σμιθ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που αν και small forward φαίνεται πως βοηθάει πολύ την ομάδα του στον τομέα των ριμπάουντ!

  1. Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας) 10.7
  2. Τζον Μπράιαντ (Μπάγερν Μονάχου) 7.7
  3. Σέιν Λαγουάλ (Σάσαρι) 7.3
  4. Τρέι Τόμκινς (Νίζνι) 7.2
  5. Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι Τελ Αβίβ) 7.1

ASSISTS (μ.ο.)

Παίκτης του Ερυθρού Αστέρα είναι στην πρώτη θέση και με τους κορυφαίους πασέρ της διοργάνωσης! Ο λόγος για τον Μάρκους Γουίλιαμς, ο οποίος μαζί με τον Τόμας Ερτέλ της Λαμποράλ Κούτσα μοιράζουν τις περισσότερες ασίστ στην Ευρωλίγκα. Στην 3η θέση ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ τον αρχηγό του Παναθηναϊκού ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά ο περσινός MVP, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Τέιλορ Ροτσέστι, που φαίνεται πως ξέρει και να δημιουργεί εκτός από το να... εκτελεί!

  1. Μάρκους Γουίλιαμς (Ερυθρός Αστέρας) 6.9
  2. Τόμας Ερτέλ (Λαμποράλ Κούτσα) 6.7
  3. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 5.9
  4. Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) 5.9
  5. Τέιλορ Ροτσέστι (Νίζνι) 5.6

STEALS (μ.ο.)

Δύο... παλιούς γνωστούς συναντάμε στη λίστα με τους καλύτερους «κλέφτες». Πρώτος και καλύτερος ο Ντέιβιντ Λογκαν της Σάσαρι, ενώ στο TOP 5 υπάρχει και ο Μάρντι Κόλινς, που πέρυσι έπαιξε για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν ο Τέρενς Κίνσεϊ, ο Νεμάνια Γκόρντιτς και ο Τζεφ Μπρουκς, που είναι συμπαίκτης του Λόγκαν.

  1. Ντέιβιντ Λόγκαν (Σάσαρι) 2.3
  2. Τέρενς Κίνσεϊ (Νίζνι) 2.2
  3. Νεμάνια Γκόρντιτς (Τσεντεβίτα) 2.1
  4. Τζεφ Μπρουκς (Σάσαρι) 2
  5. Γιόγκεφ Οχαγιόν (Μακάμπι Τελ Αβίβ) 1.9/Μάρντι Κόλινς (Τούροφ) 1.9

BLOCKS (μ.ο.)

«Ελληνική» παρουσία και στη λίστα με τους παίκτες που έχουν κόψει περισσότερες φορές τους αντιπάλους τους. Ο Μπρέντ Πέτγουεϊ βρίσκεται στο TOP 5, με τον Ντ'Ορ Φίσερ να... δεσπόζει στην πρώτη θέση και τους Αρτσιόμ Παρακχούσκι και Μπράιαν Ράντλ να ξεχωρίζουν. Η 4η θέση είναι υπόθεση τριών παικτών, αφού οι Στεφάν Λάσμε, Σέιν Λαγουάλ και Άλεξ Τάιους έχουν ακριβώς ίδιο μέσο όρο στις τάπες.

  1. Ντ' Ορ Φίσερ (Ούνικς Καζάν) 1.8
  2. Αρτσιόμ Παρακχούσκι (Νίζνι) 1.7
  3. Μπράιαν Ραντλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ) 1.6
  4. Στεφάν Λάσμε (Εφές) 1.5/Σέιν Λαγουάλ (Σάσαρι) 1.5/Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) 1.5
  5. Μπρεντ Πέτγουεϊ (Ολυμπιακός) 1.4

3-POINT%

Ολοκληρώνουμε με τους... τριποντέρ της φετινής Ευρωλίγκας μέχρι τώρα. Αντώνης Φώτσης και Γιάνις Μπλουμς έχουν θέση στο TOP 5, με την πρώτη θέση να ανήκει στον Ντονάτας Ζαβάκας της Νεπτούνας. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν οι Τόμας Ερτέλ και Νεμάνια Μπιέλιτσα, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται ο Φραν Πίλεπιτς της Τσεντεβίτα, που δεν συνεχίζει στη διοργάνωση.

  1. Ντονάτας Ζαβάκας (Νεπτούνας) 57.1%
  2. Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός) 56.2%/Τόμας Ερτέλ (Λαμποράλ Κούτσα) 56.2%
  3. Γιάνις Μπλουμς (Παναθηναϊκός) 54.8%
  4. Μίλκο Μπιέλιτσα (Εφές) 54.2%
  5. Φραν Πίλεπιτς (Τσεντεβίτα) 53.2%

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.